onsdag 30 november 2011

Snart dags för lucköppning!

Julig muffinsform. Utan julig muffins.


Om bloggar fungerade så att man kunde känna lukter, bara genom att trycka på några tangenter eller så, skulle ni nu när ni läser denna bloggpost känna dofter av pepparkaka, vanilj och apelsin från mitt kök. Tyvärr får ni fixa ert eget julbak om ni vill känna sådana angenäma saker, för bloggar - eller datorer över huvud taget - går bet på att förmedla dessa ting. Jag är alltså ledig i dag och bakar! Bland annat muffins i formarna ni ser längst upp. Av någon märklig anledning måste man alltså vända dem upp och ner för att se exempelvis granar och renar på rätt håll, men jag tycker ändå de är bra mycket charmigare och väldigt mycket juligare än vanliga vita formar! När det gäller bakandet går det lite upp och ner, ibland misslyckas jag snudd på totalt, ibland blir det ganska bra. Jag vill minnas att jag var bra på att baka förr men jag har tydligen tappat lite av den förmågan någonstans! Om någon hittar den kan ni ju höra av er... smaken är det dock inget fel på, så det ska nog bli bra det här till slut :)

I övrigt är det ju som ni kanske känner till sista november i dag, i morgon inleds årets sista månad. Jag vet, det är galet. Men det finns ingen anledning att deppa ihop bara för att ett helt år snart har gått, nej då, december är en fantastisk månad! Nu får man exempelvis öppna luckor varje dag fram till julafton!! Det kanske inte är något ni läsare brukar göra och det gör i ärlighetens namn inte jag heller längre, tyvärr. Jag vill minnas att det där var en spännande sak när man var yngre och så tyckte säkert ni också, men ni kanske tycker att ni nu har växt ifrån det... trodde ni ja! Från och med i morgon blir det andra (saffrans)bullar minsann, då är det i denna blogg lucköppning i 24 dagar fram till julafton! Det går till som så att varje morgon, senast förmiddag, finns en lucka att öppna (eller okej, snarare bloggpost att titta på) med en eller flera juliga bilder och en liten kommentar att mysa lite med! Det blir förhoppningsvis en bra start på dagen för er när ni sedan går iväg till jobb, skola, ledighet, julklappsshopping, julbak, skinkgriljering, luciatåg - eller vad ni nu tänker ägna er åt denna kommande månad. Bra va?! Sedan blir det också vanliga bloggposter mer eller mindre varje dag, så det är bara att förbereda sig på läs- och bildfest från och med i morgon då, folks!

Nej, nu ska jag gå tillbaka till köket och fortsätta med bakandet och mysa med glamourljus jag köpte på Ica Maxi senast. Jag vet att det är lite onödigt eftersom värmeljus är fina som de är, men ibland vill man ha lite party i sitt liv och då kan man köpa glittriga värmeljus i rött, guld eller silver och festa loss! Fotot ger inte ljusen riktig rättvisa för det glittrar väldigt mycket mer i verkligheten kan jag meddela... Party i köksvrån med andra ord!

Glitter och glamour!


Bäst just nu: Välförtjänt vila efter köksbestyren blir det i kväll, bland annat med premiären av tredje säsongen av Glee och en timme senare andra avsnittet av Homeland på SVT. Har ni missat den? Nåväl, kort resumé följer, allt för er kära läsare: Marinkårssoldaten Nicholas Brody återvänder till USA som en hjälte efter att ha varit tillfångatagen av talibaner i flera år. Men alla är inte lika entusiastiska, CIA-agenten Carrie Mathison hävdar att Brody omvänts och nu i stället arbetar för al-Qaida. Men att bara hävda det så där rakt upp och ner, när Brody nu är en riktigt poppis kille, går förstås inte - ingen skulle tro henne utan starka bevis. Så det gäller bara att skaffa just dem - innan det är för sent och hela USA är i stor fara... Homeland är en serie som kan bli riktigt bra och spännande framöver!

6 kommentarer:

  1. Började oxå att titta på Homeland förra veckan och jag ser med spänning fram emot fortsättningen.
    Lucköppning... spännande, nu har jag fler saker att kolla in!
    Oj vad du bakar, här luktar det inte speciellt gott, iaf inte juligt. Kan kanske glänta på locket till burken med de köpta pepparkakorna, alltid något.
    Kul att du är i farten, ett föredöme för mig är vad du är!!!
    Kram tjejen!

    SvaraRadera
  2. Jag blir också sugen på att baka! Dock har jag lyckats åta mig en massa saker, så tiden har blivit en bristvara. Typiskt! Men, men någon gång ska det väl lätta så jag kan klämma in en deg eller smet någonstans. Får se fram emot det. Låter trevligt med din kalender, tittar in i den imorgon då. :)

    SvaraRadera
  3. Hej Emma!

    har inte skrivit på länge nu. Det är verkligen fullt ös medvetslös just nu med praktik, uppsats och jobb. Men tack för alla mysiga och inspirerande advents/jul-bilder. Det gör ju att man får lite känsla. Snart är det hååååve blå!

    KRAMAR

    ps. jag fick en sån där chokladjulkalender av oscar idag, med Star Wars motiv på :-) ds.

    SvaraRadera
  4. Isa: Ja det är en lovande serie, även om jag kanske tycker det avsnitt som sändes nyss var liiite segt. Men jag kommer fortsätta titta ändå förstås!
    Precis, det vill du ju inte missa :)
    Gör det, köpta pepparkakor luktar ju också gott!
    Tack och kram!

    Monica: Jag känner igen det där, det är dåligt med tid för mig också nu egentligen, jag klämmer in lite bakning mellan olika saker... Det hoppas jag med, bakning är lite rogivande tycker jag, en trevlig sak att ägna sig åt helt enkelt! Gör så :)

    Lina: Förstår det, hoppas du hinner med allt utan att slå knut på dig själv! Vad bra, känsla passar ju bra att få nu :) Det är det, ska bli så himla trevligt!!
    Kram!
    PS: Åhhh vad charmigt, bra gjort av lillebror!

    SvaraRadera
  5. Hej, åh vilka härliga bilder, jag kan riktigt känna doften. Min inspiration har dock inte infunnit sig än, då jag drar omkring med en envis förkylning som sätter ner krafterna. Men jag njuter av allt det du gör, kram

    SvaraRadera
  6. Britta: Bra, då lyckas jag ju förmedla lite dofter i alla fall :) Förkylningar kan verkligen sänka en, så du får krya på dig så mycket det går och ta tag i det som ska tas tag i när krafterna har kommit tillbaka!
    Kram!

    SvaraRadera