fredag 25 november 2011

Rengöring, på flera sätt

Färdigpyntad. Halvt färdigstädad. Det tar verkligen tid för mig. Men i dag har jag bara varit hemma halva dagen så det finns väl en liten förklaring till den långa tidsåtgången. För hur trevligt jag än tycker det är att göra i ordning här just denna tid på året är det ändå ytterligare lite trevligare att träffa vänner. I dag var det dags för frukost med Jessica och Vilmer. Förra gången åt vi i Liljeholmens galleria, denna gång i Skärholmens. Det är en trevlig liten tradition vi skapat, att ses för en sen frulle och sedan gå vidare till jobb eller en ledig dag - eller för all del lite shopping.

Efter frukosten gick vi en sväng på Myrorna..

... sedan var vi ute i dagsljuset ett tag...

... innan vi till slut gick vi in i inomhusljuset igen för att kolla i klädaffärer. Vilmer misstyckte inte utan styrde stegen mot damunderkläderna...

... och satsade slutligen på att kolla in sortimentet av morgonrockar. Men de föll honom inte riktigt i smaken så han köpte ingen, om någon nu undrade.


När vi skildes åt strax efter lunch var det dags att spola rent portacaten, ni vet den där manicken jag har insatt under huden som jag förr fick cellgifterna i. Man kan ju tycka att jag inte skulle behöva den längre, cellgifter lyser ju tack och lov med sin frånvaro nu för tiden, men denna lilla småläskiga sak ska sitta kvar ungefär ett år till. Det känns sådär, för jag tycker som sagt att den är lite småläskig. Obehaglig. Visst, för det mesta tänker jag inte på den, men det känns fortfarande läskigt och obehagligt när jag råkar nudda vid den, hård och rund under huden, eller nuddar vid slangen som är kopplad till den. Det är saker som inte ska vara under huden och det känns som att jag bara väntar på nästa cellgift när jag ser den, eftersom det ju var för just det den sattes in. Att man sätter in en portacat beror på att cellgifterna är så starka att de kan förstöra venerna i exempelvis armvecket, så att se den varje dag gör att jag väldigt väl påminns om det som varit. Det gör jag väl förvisso varje dag bara genom smärtan och tröttheten i fötterna, de där tråkigheterna som gärna gör sig påminda lite väl ofta för min smak, men ändå - jag skulle kunna klara mig utan att varje dag se den där saken!
I dag skulle den i vilket fall som helst alltså rengöras, man ska göra det varannan månad ungefär. Gör man det inte med jämna mellanrum kan någonting ske, som jag inte minns. Bli någon inflammation eller något kanske. Har inte rengjort sedan augusti, det är ju dumt... nu var det dock ingen fara, det var lätt att spola rent sa distriktssköterskan, vilket tydligen är ett tecken på att den lilla läskiga och obehagliga saken mår bra där under huden. Det tackar jag för och lovar att bli bättre på det där med genomspolningen. Rengöring är bra.

När jag kom hem var det dags att ta tag i det där kaoset från gårdagen, fixa med pynt och rengöring även hemma alltså. Nu ser det väldigt mycket bättre ut här. Lite dammsugning kvar, sedan kan det nog bli advent!

Bäst just nu: I kväll var det säsongsstart för På spåret! Hann förvisso inte se mer än tre minuter eftersom jag verkligen ville bli klar med städningen och pyntadet, strykandet och diskandet - och allt annat. Men det är ju rätt många avsnitt kvar när jag kan sitta i soffan och gissa vart vi är på väg... 

6 kommentarer:

  1. Klart portacaten (Låter inte det lite som en portvakt i katternas rike?) påminner om det dåliga som varit. Men den påminner ju också om det du nu slipper. Som att jag, när jag samlar upp allt tappat hår i duschen inte suckar över att jag tappar hår utan gläds över att jag har hår att tappa. Det där med håret har jag sagt förut, eftersom det är du som inspirerat mig. Eller ja, tanken föddes i samband med att du tappade ditt hår medan jag, trots alla lösa strån, hade mitt kvar, Perspektiv på saker och ting, helt enkelt.

    Önskar dig en fin första advent! Kram!

    SvaraRadera
  2. En bra lördag med adventsmys och annat trevligt önskar jag dig!!!
    Kram tjejen!

    SvaraRadera
  3. Monica: Haha, jo det gör det, jag ser honom framför mig, ståendes vid den stora ogenomträngliga muren likt en orch i Sagan om ringen, fast han är kanske inte lika ful som en sådan, han är däremot väldigt bestämd över vilka som får komma in genom porten och vilka som inte får... Det har du rätt i, man får se det så, enda gången det sticks en nål i den är när den ska rengöras och rengöring är ju en bra grej! Det är väldigt härligt att jag kan inspirera till positiva tankar, det gillar jag :)
    Detsamma och kram!

    Isa: Tack, och detsamma till dig förstås :)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Oj min toppentjej har du fortfarande "grejen" kvar vid halsen! Klart att du vill ha bort den men tiden går oftast fort så snart är det ett minne blott. Tråkigt att du fortfarande har besvär av fötterna trots medicinen, men kanske det känns lite bättre! I dag är det lördag och jag tror att du har fullt upp, hi hi Kram

    SvaraRadera
  5. Hoppas du haft en fin 1:a advent. Här i "Södern" är det verkligen bara inomhus som advent/julen gjort sig påmind. Ute storm, regn och rusk. Men inomhus......så härligt. Gör som du. Tar fram det som skall fram redan nu. Endast granen kvar. Det blir lite senare.
    Önskar dig en fin arbetsvecka.
    En varm adventskram till dej:-)

    SvaraRadera
  6. Britta: Jadå, länge till! Får väl hoppas på det, och så mycket stör den ju inte - så jag ska nog klara av att ha den ett knappt år till! Haha, det hade jag :)
    Kram!

    Ylva: Det har jag, om än med lite för mycket smärta för min smak. Haha, ja det är likadant här, man får fokusera på att bara kolla upp i fönster typ, så man ser att det är advent där även om man tvivlar på det om man tänker på vädret... Det är helt rätt!!
    Tack och kram!

    SvaraRadera