söndag 6 november 2011

Motionsredskap och fikasällskap

Jag bor i ett hus med 36 balkonger ut mot gatan. Jag har alltid den finaste balkongen, om jag får säga det själv. Jag ser förvisso inte de andras balkonger, utom möjligtvis en och annan balkonglåda, men jag är ändå helt övertygad om att min är finast under våren, sommaren, hösten och vintern. Under den här tiden på året är jag alltid först med att sätta upp belysning. Runt allhelgonahelgen åker min granslinga med ljus fram och så fort den dykt upp dröjer det inte länge innan en och annan granne sätter upp sina granslingor med ljus i. Tyvärr sprider sig inte trenden något nämnvärt, av 36 balkonger brukar ungefär 30 stycken vara mörka under de månader vi andra sprider lite stämningsljus. Hade tänkt sätta upp slingan nu i helgen, men när jag kom hem efter rehabvistelsen satt den redan uppe till min stora glädje! Mamma och pappa var här några dagar och satte då utan min vetskap upp hela härligheten, så det blev en bra överraskning när jag kom hem :)

 Ljus på långt och nära håll, ljus i mängd. Varför smådutta med ett litet värmeljus eller en liten pyttelampa när man kan tända upp ordentligt?! Och nej, det är inte för tidigt att sätta upp ljusslingor nu, det är liksom ingen julgrej om ni nu fått för er det. I min bok passar ljusslingor så fort det blir mörkt på eftermiddagen. Som nu då.


Innan det blev så här mörkt som det är på bilderna var jag ute i dagsljuset och uträttade ett ärende. Man vill ju inte tappa den där träningslusten som infann sig på Mösseberg, så i dag var det dags att köpa stavar och gummiband. I morgon blir det premiär, då tar jag ett pass på 30-40 minuter med gummibandet här hemma innan jobbet (i morgon börjar jag jobba klockan 11.30 så ni ska inte få för er att "innan jobbet" betyder att jag ska upp klockan 05.00 för att träna. Riktigt så hurtig kommer jag aldrig bli!). Stavarna ska jag testa om några dagar. Fram till dess...

... står de bra här i hallhörnet! Snygga är dem dessutom, i svart och guld. Och gummibanden hänger och väntar på att få göra nytta!


Efter shoppandet var det dags att träffa Linda och Ellie för lunch och fika!

Ellie äter liten handväska när de stora äter mat och fika. Varför göra som alla andra?!

 När jag skrapat rent min tallrik med ananas-, jordgubbs- och hallonpaj med vaniljsås fick Ellie resten. Resten som alltså inte var så mycket att skryta om eftersom tallriken var ganska ren, men Ellie hittade liiiite vaniljsås och var nöjd med det!


Nu har jag lite planer på att börja packa upp min resväska, något jag fortfarande inte gjort trots att jag varit hemma sedan i fredagskväll... Eller också ska jag ta tag i post-, tidnings- och reklamhögen, något jag inte heller har gjort trots att jag varit hemma sedan i fredagskväll... Jag vet inte var tiden tagit vägen, det har liksom inte funnits utrymme att göra detta innan. Eller okej, jag har väl inte prioriterat just det, snarare... Ska skärpa mig nu. Hörs!

Bäst just nu: I kväll är det premiär för andra säsongen av The walking dead på TV11 klockan 22.00. Skräckserien där en zombieepidemi har brutit ut och alla människor, utom ett litet tappert gäng, har dött eller förvandlats till zombies. Det lilla tappra gänget ska dels försöka överleva i en högst galen värld och dels försöka förbli civiliserade människor i en högst ociviliserad värld. Första säsongen var väldigt bra, så jag ser fram emot att slå mig ner i soffan för denna omgång!

3 kommentarer:

  1. Tack raring för en fantastisk mysig fikastund!!Det var, som alltid hur trevligt som helst att ses! och skönt att ha dig hemma igen efter din "sparesort" :)
    och vilken himla mysig balkong du har, så passande med tanke på allt julpynt vi pratade :)
    Ta hand om dig! Kram kram

    SvaraRadera
  2. Tjosan vad det glimmar fint på din balkong. Har du provat att sitta där invirad i filtar och sippa på kvällsteet? Stavar och gummiband, värsta träningsfreaket. Bravo!
    Bra fortsatt måndag till dig, kram!

    SvaraRadera
  3. Linda: Tack själv! Ja nu är jag tillbaka i verkligheten igen, och det är inte heller så tokigt :)
    Den är sannerligen inte fel! Precis, så jag ser fram emot att kolla in ert hus i julskrud i december!
    Kram!

    Isa: Glimmar finast i hela området! Nej jag har inte testat det, tror det krävs mer filtar än jag har för att det ska vara njutbart, även om det är en hel del plusgrader ute. Får mysa med tekoppen inomhus i stället :) Haha, ja man kan ju hoppas!!
    Kram!

    SvaraRadera