lördag 5 november 2011

En dag att ta tag i allt

När jag vaknade i morse trodde jag nästan att jag var kvar på Mösseberg. Kurortsvistelsen var ju fantastisk men vädret var sällan lika härligt, det var oftast lika grått som det var i Stockholm i morse. Och som sagt, det var i Stockholm jag vaknade upp, inte i Falköping. I dag var det dags att ta tag i allt, mat och träning - för ingen kock fanns som lagade god mat åt mig, det fanns inget schema med träningstider eller redskap redo att användas. Nu måste jag klara mig på egen hand och det är nästan lite skrämmande. Jag vill äta bra, jag vill träna ordentligt men det kommer bli en utmaning.

Märkte dock så fort jag vaknade (och insett att det gråa vädret även finns i huvudstaden) att jag ville ut och röra på mig. Det blev en lång promenad efter frukosten, i snabbt tempo. Saknade stavarna, ska köpa i morgon. Mötte många människor på min promenadväg men bara tre med stavar. Gick förbi de flesta framför mig och blev väldigt nöjd över det, tar det som ett bevis för att jag har fått upp flåset nu. Två personer gick dock om mig och jag såg det till en början som ett misslyckande - när jag är ute och går får bara folk som springer ta sig förbi mig! Den första, en tjej i min egen ålder, hade en intressant armteknik med väldigt mycket vevande, ungefär som att att hon egentligen ville gå med stavar och fick kompensera att de inte fanns där. Bestämde mig för att det var det där flaxandet hon höll på med som gjorde att hon fick extra mycket luft under vingarna och därför kunde gå om mig! Person nummer två, en kille som också han verkade vara i min ålder, såg i kroppen ut som att hans andra hem var gymmet och en sådan har man förstås ingen chans mot, än så länge i alla fall. Men jag är ju nästan i elittoppform efter all träning på Mösseberg (hahaha...), så vänta bara!

Det blev inte så mycket rörelse i dag, bara promenad i nästan en och en halv timme, men det får duga. För det var ju inte bara träning man skulle ta tag i i dag, det var ju också det där med maten! Bra mat, liksom. Tog mig till Ica Maxi. Väldigt bra planering, en lördageftermiddag... Tror jag var där i två timmar, fast inte bara för att det var mycket folk utan också till en stor del för att jag var "tvungen" att gå igenom julsortimentet. Det fanns inte mycket som föll mig i smaken men det är roligt att titta!

Att stoppa julklapparna i en fin påse är ju trevligt om man inte vill slå in dem. Men vad i hela fridens namn är en papparkaka? Jag hänger inte med...

... däremot förstår jag mig på ljus. Kunde inte låta bli att köpa ett ljus med härlig äppel- och kaneldoft. Så här ser det ut otänt...

... och så här tänt (kom inte och säg att jag är annat än noga med att ge er information...)! Det doftar inte så jättemycket när det är tänt tyvärr, men det lyser fint!


Efter jultittandet fick jag koncentrera mig på maten. Det blev mycket grönsaker och få lätta produkter. Efter föredraget om mat i förra veckan fick vi lära oss att äta så rent som möjligt. Så fort någonting blir "light" eller "lätt" i exempelvis mejeriprodukter blir det processat och man kan få i sig både det ena och det andra som man inte vill få i sig. Som jag skrev i bloggposten den dagen innehåller bland annat margarin aceton och det vill man ju faktiskt inte ha i sig. Därför är det bättre att hälla i riktig grädde när man lagar mat, men att blanda ut den med vatten om man vill hålla nere på fettet. Får se vad jag får till för nyttigheter framöver. I kväll blir det nog omelett med champinjoner och trattkantareller i alla fall!

Nu är det ju allhelgonahelg och man tänder lite extra mycket ljus. Jag tänder inte några gravljus men i kväll blev det några ljus på balkongen för morfar. Jag tror han gillar det uppe i sin himmel, för det lyser väldigt fint!

 För dig, morfar!


Nu tänker jag gå ut i köket och snabbt fixa till den där omeletten. Ha det fint där ute!


Bäst just nu: Det är lite lättare att se på tv när man är hemma, och har man något man verkligen gillar är det en fördel. Förra veckan drog andra säsongen av Downton Abbey i gång, jag råkade missa första avsnittet men tänkte komma in 1910-talsvärlden i kväll. Du som också vill kolla ska slå på SVT1 klockan 21.30.

7 kommentarer:

  1. Tack för dina trevlig rapporter. Förstår att de 2 veckorna på Mösseberg bara försvunnit. Vilket otroligt program ni haft. Du måste vara helt uppvarvad:-)
    Mycket tänkvärt också det du skrev om tid för motion annars kommer det bli sjukdomstid istället. Något att verkligen tänka på när latmasken sätter i.
    Önskar dig en riktigt god fortsättning på ditt nya
    liv.
    En varm kram från ett grått HVA.

    SvaraRadera
  2. Ylva: Haha, ja det får jag nog säga, det är svårt att varva ner i alla fall. Fast just nu känner jag att jag är jättetrött så nu blir det skönt att gå och lägga sig snart. Precis, och det finns ju så mycket annat man hellre gör med tiden än att vara sjuk! Det är ett bra motto som kanske kan få iväg en även dagar då det känns motigt.
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  3. Emma, jag får nypa mig i armen när jag läser att du går förbi de flesta på din promenad, hur otroligt fantastiskt är inte detta! Det är inte så länge sedan du, med nöd och näppe kunde ta rundan hall, kök, vardagsrum ett varv för att sedan stupa ner i soffan. Vilken tacksamhet jag känner!!
    Mösseberg har verkligen gjort dig gott på många olika plan och du...
    välkommen in i stavgångsgänget. Ser fram emot att du hänger med på Vätterstranden. Nu får jag kanske svårt att hänga med, lycka om du traskar om mig, haha.
    Fint att du tänt ljus för morfar, så har även vi gjort i dag.

    Stor kram från oss härhemma!

    SvaraRadera
  4. Morsning Emma, vill bara säga- Ha en riktigt bra söndag och fortsätt att
    motionera på " Bättringsvägen".
    Söndagskramar tjejen!

    SvaraRadera
  5. Inger: Ja det är rätt häftigt :) Det är förvisso inte de mest vältränade människorna jag går förbi kanske, men ändå, ett stort kliv (haha) framåt! Haha, den motionsslingan skulle jag slå världsrekord i om jag gjorde den i dag, både på tid och antal varv :D
    Tackar! Det ska jag göra framöver, förhoppningsvis går jag om dig också!!
    Jag misstänkte nästan det :)
    Kram!

    Isa: Tack! Haha, jag ska göra mitt bästa :)
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej,vill du bli min personlige tränare?

    SvaraRadera
  7. Anonym: Hahaha, det är lockande, men jag lovar att du skulle vilja se dig om efter en bättre tränare redan inom 10 minuter :)

    SvaraRadera