onsdag 29 juni 2011

Stockholm i mitt hjärta

Ja, nu var man tillbaka i den vackra huvudstaden! Känns väldigt bra, hur skönt det än är att vara i Jönköping är det ju ändå här jag bor, här jag har mitt liv. Plus, vilket jag gärna varit utan: Det är här jag har en usel dator - av någon anledning kan jag inte svara på era kommentarer på ett vanligt, smidigt sätt. Det har alltid fungerat förut men när jag kom tillbaka hit förra gången, i slutet av maj, hade datorn bestämt sig för att strula och det finns absolut ingen logik till det. Jag börjar kanske bli så pass frisk nu att min gamla otåliga sida kommer tillbaka, jag tycker att jag varit ganska lugn årets första månader och inte brusat upp för speciellt många saker. Nu blir jag dock på 0,1 sekund fullständigt galen när idiotdatorn krånglar och jag vill helst slänga ut skiten genom fönstret...

Kom hem för knappt två timmar sedan och har inte hunnit med någonting mer än att handla lite. Ska försöka ta tag i resväskan, packa upp det nödvändiga i alla fall, som värktabletter och tandborsten. Glömde hårborsten i Jönköping vilket stör mig, kan inte använda kammar, som jag har hemma sedan förr, till peruken - den kräver mer rejäla verktyg. Håller värmen i sig kanske problemet löser sig ändå, då får det bli sjal eller huvudet med det korta håret precis som det ser ut, rakt upp och ner. I går, när jag slängde ett öga eller två på Allsång på Skansen (ja, så folklig är jag mellan varven!) insåg jag att jag är lite lik In the club-Danny, som medverkade i allsången, minsann! Med betoning på lite. Vi har liksom liknande frisyrer, mer uppe på huvudet och mindre på sidorna - precis så har jag också! Fast okej, han har ju längre hår än vad jag har, även på de korta sidorna... så egentligen är vi inte så lika... men ändå... Ja ja, av någon anledning är det alltså så att håret på sidorna växer i långsammare takt hos mig, det är jätteknasigt. Och om det fortsätter så kommer jag helt klart ha samma frisyr som Danny om ett tag. Tokigt.

Nu ska jag ta tag i uppackningen, ha en bra kväll där ute!

Bäst just nu: Att vara hemma igen, i sin egen lägenhet. Det känns lite mer friskt av bara farten, även om jag förstås har långt kvar innan jag är tillbaka i det normala. Men en dag så...

7 kommentarer:

  1. ...låt mig besjunga dig nu....öarnas stad är du....
    Välkommen tillbaka Emma!
    Hoppas att du får några extra fina dagar, kraftdagar, när du nu är hemma i ditt hem igen.
    Sov jättegott och massor av kramar!

    SvaraRadera
  2. Idag när jag skulle ut och vistas i solen en längre stund tänkte jag skydda mitt hår från att solblekas. Alltså försökte jag arrangera en sjal lite snitsigt. Då tänkte jag av någon anledning på dig. Och in synnerhet på peruken på stolen, som du skrev om igår. :) Mitt arrangemang såg ut som en misslyckad liten turban och det var ju just precis vad det var också. Men håret nåddes inte av solen och jag befann mig bara där jag inte nåddes av så många blickar. Men för säkerhets skull tog jag en lila sjal, så att det i alla fall skulle vara lite snyggt. :)

    Det där med normalt är intressant. Just nu är det till exempel normalt för dig att inte vara riktigt frisk, att behöva diverse tabletter och annat, och att inte orka så värst mycket mellan varven. Normalt kan helt enkelt vara lite vad som helst; olika saker vid olika tider. En sak som är normal för mig är att behöva sova vid den här tiden. Dags att vara normal. God natt!

    SvaraRadera
  3. Hoppas du har det skönt hemma i Sthlm och på din gulliga balkong. Här nere bara flödar solen....Man orkar knappt vara ute.

    Önskar dig allt gott + orka träffa kompisarna nu när du är på plats.
    Må gott och kram!!

    SvaraRadera
  4. Isa: Tack tack! Jag tror det kommer bli några bra dagar, monstren verkar ha lugnat ner sig för den här gången :)
    Kram!

    Monica: Haha, ja de är bra de där sjalarna, även om det inte alltid känns som att det blir så snyggt. Läste i någon modetidning tidigt i våras att turban skulle bli en av sommarens "måsten", så vi kan väl säga att vi är jätteinne när vi knyter sjalar runt huvudet!
    Ja det är ju så, jag slås av det där ibland! Som du säger är ju det här det normala för mig nu och ofta tänker jag inte på det. Men ibland slås jag av hur onormalt livet är... Hoppas du sov gott :)

    Ylva: Samma sak här, strålande väder i dag! Var ute i solen på förmiddagen och satt sedan i skuggan under ett parasoll på eftermiddagen - inte alls helt fel :)
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  5. Fredagsmorgon, hej och HEJA Emma!
    Have a nice day!
    Stora kramen tjejen

    SvaraRadera
  6. Välkommen hem bästaste Em!!!!

    SvaraRadera
  7. Isa: Hej och heja Isa, tack!
    Kram!

    Linda: Tack finaste du :)

    SvaraRadera