onsdag 15 juni 2011

En dag i lagom många kilometer i timmen

I går kunde jag stundtals knappt stå på benen. I dag har jag gått på stan några timmar. Det går alltså framåt! Därmed inte sagt att jag kommer orka springa marathon i morgon, krafter och smärta går ju som bekant upp och ner utan någon som helst logik, men det kanske inte är det viktiga. Det viktiga är att det varit en bra dag i dag och att jag gjort något vettigt av både dagen och orken. Svar ja, det är vettigt att gå på stan och fixa ärenden, på lördag infaller nämligen en stor sak i vår familj! Nyfikna? Det får ni allt vara ett tag till...

Efter en natt med bra sömn och en lugn förmiddag begav mamma och jag oss ner till affärer och caféer. Det dröjde inte länge innan jag var ungefär hur trött som helst och jag blev ganska besviken på mig själv, hade innan liksom fått för mig att jag skulle orka nästan hur mycket som helst. Efter en liten fikapaus kom dock krafterna tillbaka och jag har ju egentligen lärt mig för längesedan att mitt liv nu måste levas väldigt sakta med en och annan paus mellan varven. Och faktum är att det är okej, jag måste inte leva ett liv i 180, landsvägshastighet passar mig bättre än motorvägsditon (och ja, jag vet, man ska förstås inte köra i 180 på motorvägen...). Visst vill jag framöver orka mycket mer, utnyttja dagarna mycket mer - men det får komma just framöver. I dag är det ungefär 50 kilometer i timmen som gäller, jag tar mig helt klart framåt men utan att skynda, och hinner också se ett och annat under resans gång.

Utomhusfika i solen, jo man tackar! Klart krafterna återvänder då!

En mysig sak med sommaren är allt som händer lite här och var när man minst anar det. Rådhusparken bjuder inte bara på ett rådhus, i dag festar man också loss på den lilla utomhusscenen med hjälp av ett gäng fiolspelande filurer! Det var alldeles väldigt vackert och somrigt kan jag meddela. Tror bestämt det var Rädda barnen som ordnade det hela för det samlades in pengar till just den organisationen. När jag la pengar i deras bössa blev de förvånade över att jag inte passade på att ta lite fika också, som om man inte kan ge utan att också få. Fikat hade jag ju dock redan gjort och jag ansåg dessutom att det var bättre att rädda de små barnen än att äta ytterligare en bulle. Det är jag det.

Jodå, det finns även en fontän i Rådhusparken! I fall ni undrade. 


Nej, nu är jag parkerad för den här dagen, nu blir det vila resten av kvällen. Ha det fint där ute!

Bäst just nu: Inte nog med att jag orkat röra mig utomhus i ett par timmar, jag har dessutom för första gången på mycket länge orkat vara med och laga lunchen i dag! När jag varit hemma i Stockholm har matlagningen inte alls existerat, så länge man inte räknar det som matlagning att sätta in färdigfryst mat i micron eller hälla upp yoghurt i en tallrik - men nej, jag tror inte det. I dag har jag varit superavancerad och bland annat hackat lök! Hoppas det håller i sig och utvecklas till fler saker, så att jag inte bara får i mig vettig mat när jag är hos mamma och pappa...

... och på tal om vettig mat, kolla in min frukost från i morse (ja när skulle man annars äta frukost förresten...)! Omelett med färgglada nyttigheter är en rackans god frulle vill jag lova, testa det någon gång och eran dag kan inte bli annat än bra :)

8 kommentarer:

  1. Den frukosten går inte av för hackor, smaskens!
    Härligt att du kunde ta dig ut lite längre än till ena balkonghörnan idag.
    Det är gott gry i dig, BRAVO BRUDEN!!
    Att köra i 50 km/tim är inte illa med tanke på att du alldeles nyss varit så utslagen. Jag säger bara, DU ÄR EN KÄMPE, HEJA!!
    Sov nu gott i natt, ok lite tidigt iof, och vakna till en ännu piggare dag.
    Det är vad jag önskar dig, kram!

    SvaraRadera
  2. Mums! Bulle och smarrig omelett. inte dumt alls. Härligt att du orkat lite mer idag. Hoppas det ska fortsätta så. du är så strong och tapper! heja,heja! Hoppas slutet av veckan innehåller både barn, frisk luft, sol, lite värk, mer kraft och lost, lyx och annat du gillar vare sig du kör i 50 eller mindre eller mer.

    SvaraRadera
  3. Isa: Nej sannerligen inte, det är en höjdarfrukost!
    Haha, ja det kändes väldigt bra, jag är grymt nöjd över alla steg jag tagit i dag :)
    Precis, i går tog jag mig nog bara framåt i två kilometer i timmen, då är 50 riktigt snabbt i jämförelse!
    Tack och kram!

    Anonym: Ja det ska man inte klaga på! Tack :)
    Det skulle nog kunna bli en hel del av de där sakerna, kanske inte allt men mycket bra saker ändå! Och jag ska försöka köra i en bra fart hela vägen :)

    SvaraRadera
  4. Gratulerar till en härlig dag. Så härligt att ni kunde vara ute på stan i solen....Men fara fram i flera hundra km är ju att ta i. Då hinner man ju inte uppleva något. Så det är väl mycket bättre med ca. 50.

    Önskar dig god fortsättning på den här vägen.
    Också en skön natts sömn.
    Skickar massor med piggelinkramar över "pölen".

    SvaraRadera
  5. Hej Emma!
    Bra att Du håller hastighetsgränserna....
    Så här mellan oss, kanske jag inte är lika bra på det. Jag drog 05.15 imorse till Kastrup, för att hämta vår grabb Thomas med fru Hanna, och deras 3 småtjejer. Dom har varit i Thailand i 3 månader. Skönt att ha dom hemma igen.

    Och Du....Rådhusparken! Där träffades Ulla och jag första gången, när vi båda bodde i Jönköping..

    Frukostomeletten såg bara sååå god ut. Mums!

    Skönt att Du upplevt en hel del positiva vibbar idag. Bra att hänga upp sig på. För när det känns jobbigt, så vet Du ju också att det kan bli bättre, rätt var det är.

    Du är en härlig Kämpe Emma - Vi håller på Dig!

    Ha en bra lördag också, hoppas åldringsvården funkar hos Er då!

    MAXI-kramar från andra sidan Smålandsskogen!
    Ulla & Stig
    i Vittsjö

    SvaraRadera
  6. Ylva: Ja det var härligt att orka lite mer, man får passa på när det funkar!
    Tack och kram!

    Ulla & Stig: Haha, jag är inte helt säker på att jag heller alltid skulle hålla hastighetsgränserna om jag hade körkort... :)
    Se där, då måste det ju vara en bra park!
    Det var den också, kan varmt rekommenderas... Fick samma i morse, lika gott då!
    Tack!
    Det kommer bli en bra dag, jag är helt säker :)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Skönt att höra gums! :)
    av nån konstig anledning kommer jag att tänka på sången "det lilla ljus jag har.. " haha :) men så är det ju, ett steg i taget och framåt så blir det ju kanon det här! och du gör det så bra!!!
    Stor kram!

    SvaraRadera
  8. Linda: Haha, du är ju söt du :) Och jodå, man tar sina steg, ibland går det framåt och ibland halkar man bakåt - men till slut hamnar man väl där man ska vara och allt blir som det ska, typ!
    Kram!

    SvaraRadera