torsdag 9 juni 2011

Vila, vila och åter vila

Jag undrar hur lång tid det tar innan smärtan försvinner helt? I går, någon gång på kvällskvisten, började jag gråta för att smärtan var så intensiv i framför allt fötterna. Ibland har jag verkligen noll tålamod, ibland är det så otroligt jobbigt när kroppen gör ont. Har haft en ganska bra dag hittills, med hanterbar smärta, men det känns som att den smyger sig på mer och mer ju längre dagen går. Det här livet är stundtals ganska påfrestande.

Mådde bra när jag vaknade i morse. Det tog ett tag innan jag somnade men när jag väl lyckades sov jag hela natten och kroppen mådde bra efter nattens vila. Dagen efter cellgifter är den mest intensiva tablettdagen, redan under de tidiga timmarna satte jag i mig 16 piller av olika slag (innan dagen är slut lär jag totalt ha svalt 27. Tablettmissbrukare? Ja man börjar ju undra...) Matlusten var borta vid frukost, det är den måltid jag har svårast med - speciellt nu när jag ligger högt i blodsocker efter gårdagens kortisondos. Denna gång kunde jag däremot börja använda mina näringsdrycker, så leverpastejen fick ge vika för något som bara var att gapa och svälja!

Eftersom jag visste att matlusten skulle vara som minst när jag var hos mamma och pappa beställde jag i förra veckan genom dietisten ner mina näringsdrycker till dem. Och häromdagen levererades två stora kartonger till deras dörr.

Tänkte att en dryck med cappuccinosmak kunde sitta fint till frukosten, men inte ser flaskan så värst inbjudande ut, man tänker inte direkt "åh, mumsig frukost!"...

... men se då gör man det bästa av situationen - häller upp i glas, tar fram en servett och en inredningstidning - och efter det kan man festa loss! Och faktum är att drycken var riktigt god, som en krämig drickyoghurt ungefär. Lär bli fler stunder med dessa flaskor framöver alltså.


Har verkligen inget stort att rapportera i dag, har mest bara vilat. Kollat på Lost, läst lite, tagit det väldigt lugnt. Det är lite tråkigt att inte kunna göra vad man vill, även om det finns värre saker än att kolla på dvd hade det inte gjort något om jag kunde hitta på annat också. Men det är bara att inse, rörelse just nu betyder mer smärta, alltså vilar jag. Som sagt, jag undrar hur lång tid det tar innan jag är återställd, innan jag slipper vila i tid och otid, innan det slutar smärta så in i bomben... Det enda man kan hoppas på är att morgondagen blir lite bättre!

Bäst just nu: Att jag faktiskt kan vila så mycket som det behövs när jag är hemma hos mamma och pappa. Maten blir lagad, jag behöver inte kämpa mig till köket och försöka samla lite kraft till att fixa middag för här finns det andra som har mer av den där kraftvaran! I nuläget förstår jag inte hur jag stod ut under de första omgångarna, när mamma eller pappa hade varit hos mig de närmaste dagarna efter behandling men sedan åkt hem igen. Jag är väldigt glad att jag får hjälp nu varenda dag som jag behöver!  

9 kommentarer:

  1. Ja, nog kunde de väl fantisera fram en roligare flaska. Men du är ju så uppfinningsrik så du ordnar till det där lilla extra på egen hand. Värken.....ja värken den önskar man verkligen all världen väg. Men ge inte upp, det kommer att bli bättre. Och vet du vad? Det är bara en omgång kvar. Sedan förväntar vi oss ett underbart resultat efter såååååå mycket värk och plåga.
    Men som skrivet är tidigare: DU ÄR OTROLIGT FANTASTISK:)Du kommer att fixa det.
    Önskar dig bättring för kommande dagar.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Inte har du noll tålamod, jag tycker du har hur mycket tålamod som helst.
    Ärligt talat så fattar jag inte hur du kan ha humöret uppe som du har när du har så mycket smärta. Vik hädan smärta!!!
    Hoppas oxå SÅ MYCKET att det ska bli bättre i morgon. Svårt att sätta sig in i vad du går igenom, men jag fattar att det är skittufft. Därför tycker jag att du är värd hur mycket pepp som helst.
    PEPP, PEPP, PEPP, PEPP, på dig EMMA!!!
    Ho, Hu, Hi, Ht!!!
    Bamsekramar!

    SvaraRadera
  3. Tänker på dig vännen! En stor varm kram fylld med kärlek till dig! och extra styrka till din mamma och pappa :) kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

    SvaraRadera
  4. Ylva: Ja man får liva upp dess innehåll lite grann, det blir så mycket roligare med ett glas :) Ja jag är väldigt trött på all värk, nu på kvällarna är det riktigt jobbigt :( Men som sagt, en vacker dag blir det bättre! Tack!
    Kram!

    Isa: Ja kanske inte noll, men ibland känns det verkligen som att det är mycket litet det där tålamodet... Nej ja vet inte heller hur det går till, men ibland bryter jag också ihop, så det är inte alltid humöret är uppe.
    Tack för peppandet, det känns skönt :)
    Precis :)
    Kram!

    Linda: Tack gulliga du :) Stor kram!!

    SvaraRadera
  5. Hej Emma!
    Skönt att Du är på plats, där roomservicen är som bäst.
    Du beskriver Din situation så bra, och troligen så fattar vi ändå inte....
    Du är så kanonduktig!!!
    Och nu är det ju snart upploppet kvar, sista omgången skall tas in...
    Sedan skall Din kamp börja ge resultat, så det syns och känns!
    Sov Gott Kämpe, och vi hoppas på en väldigt mycket bättre morgondag för Dig!

    Många Hälsningar och MAXI-kramar från oss på andra sidan skogen....(I Skåne!)

    Ulla & Stig
    i Vittsjö

    SvaraRadera
  6. Hej! Skickar här en kram från oss. Varje tim varje dag går du mot ett slut mot denna tuffa behandling. Vi är med dig, sitter på din axel och hejar på och försöker hjälpa dig att stå ut med dina biverknngar. Du är helt fantastisk! Kram kram och hälsa mamma o pappa.

    SvaraRadera
  7. Kom tänka på en sak, kan inte hjälpas... Emma, om du skrev meningslösa inlägg om dagens outfit, allt nytt du köper, allt nytt du vill ha, dagens frisyr, sliskiga kakrecept, sladderpladder, vad mycket hejarop du skulle få..
    Har lagt märke till vilken respons, i mitt tycke, fjantinlägg kan få. Suttit och kikat runt lite på bloggar och blir lite beklämd. Istället kämpar du VARJE DAG, mot smärta, mot trötthet, mot att inte känna matlust, mot biverkningar, mot att egentligen inte orka ta dig för något, vad jag förstår, en väldigt tuff vardag.
    Ändå verkar du ta dig för något så fort det bara finns en liten uns av möjlighet. Himmel vilken hjälte du är!
    Enligt mitt sätt att se så borde det drösa in HEJAROP och UPPMUNTRAN till någon som har det så tufft och ändå kämpar så in i bomben som du gör.
    Dethär går inte ihop i min värld, jag blir fundersam...men för mig så är du en HERO.
    För Guds skull, fortsätt skriv som du gör, du gör det skitbra.
    Nu ska jag ut och springa i regnet. Hoppas att du oxå kan göra det framöver.
    PEPP, PEPP, PEPP, PEPPKRAMAR!

    SvaraRadera
  8. karin zachrisson10 juni 2011 kl. 14:50

    Jag läser din blogg och njuter av alla fina bilder du tar och din tankar...
    Förstår att du genomgår något mycket tufft och jobbigt, men samtidigt ger du hopp och tröst om att allt går att "genomlida" med ett positivt sinne, med vänner runt omkring sig och
    med fantastiska föräldrar som stöd.
    Jag ber att dina behandlingar ska förändra det liv du nu lever.
    /Karin Z

    SvaraRadera
  9. Ulla & Stig: Ja det här är rätt plats att vara på!
    Tack! Ja nu är det ju bara att kämpa på ett tag till, hoppas tålamodet räcker...
    Hälsningar och kramar tillbaka!

    Britta: Tack :) Ja jag vet ju att det är så, även om det är svårt att verkligen känna det ibland... Tack snälla och de hälsar tillbaka!
    Kram!

    Isa: Haha, ja det är märkligt det där, hur intressant är det egentligen att visa upp nya klädesplagg och nya läppstift liksom? Jag tror absolut att man måste ha lite yta i livet, det vore tråkigt annars, men det känns lite märkligt att göra en så stor grej av det som vissa gör. Och är det verkligen intressant att läsa om? jag tycker inte det, men smaken är som bekant som baken...
    Som tur är finns det ju ett gäng som hejar på här, du bland annat, och jag blir mycket glad för allt sådant :)
    Det ska jag göra, tack snälla!
    Hoppas det blev en trevlig springtur, kram!

    Karin: Tack så mycket! Ja det är stundtals väldigt tufft, men som du skriver - det går att ta sig igenom och jag vill gärna förmedla både det jobbiga och det ljusa!
    Tack och kram!

    SvaraRadera