måndag 20 juni 2011

Bra saker: potatis och sjukvård

Då har vi lämnat det vilda 60-årsfirandet bakom oss och gått in i midsommarveckan. Egentligen är jag ganska ovetande om dagar och högtider nu för tiden, det är svårt att ha koll när dagarna ser så lika ut - jag äter, sover, har ont, är trött, besöker sjukhus, hittar ibland på något roligt men är för det mesta i stillhet. Vem kan då ha koll på om det är onsdag eller lördag, påsk eller pingst? Jag längtar efter att komma in i vanliga rutiner men ibland undrar jag om jag någon gång kommer dit? Just nu siktar jag på att vara tillbaka på jobbet 1 september men hur det blir med den saken återstår att se, det är upp till cellgiftsmonstren det. Ibland känns livet väldigt märkligt när jag stannar till och tänker efter...

Midsommarveckan ja. På mamma och pappas balkong står en hink som ska resultera i färskpotatis framöver. Eller ja, hinken ska väl fortsätta vara hink i tid och evighet, men innehållet i jorden ska resultera i färskpotatis. Jag sneglar lite på den där hinken varje dag, ingen vet när potatisarna är färdiga så jag väntar nog bara på en uppenbarelse när jag går ut på balkongen: Nu är vi klara, ät upp oss! Midsommarafton och balkongpotatis låter som en bra kombination.

Kom igen nu då potatisarna! Snart är det midsommar, bara så ni vet.


I övrigt ser jag fram emot att slippa ha ont. Måste ha haft väldig tur i lördags när pappa fyllde år för då hade jag ju inte ont. I går var det en usel dag ur smärtsynpunkt, det blir värre och värre ju mer klockan går mot eftermiddag och kväll. Samma sak i dag. Kände mig skönt bortdomnad i kroppen när jag vaknade i morse, hade inte det minsta ont och var utvilad. Men det var då det. Tröttheten slog till ganska snabbt efter att jag kommit upp och smärtan har förstås börjat slå den med.
- Hörrni grabbar nu är klockan strax efter fyra, nu måste vi börja jobba lite brutalt igen! Ingen rast och ingen ro..., säger bossen för cellgiftsmonstren, och lydiga som de små rackarna är sätter de igång! Jag hatar dem, hela högen.

I dag var det dags för blodprovstagning igen, sista cellgiftsomgången närmar sig. Jag tycker aldrig det är kul med blodprover men i dag insåg jag om igen vilken fantastisk sjukvård vi har i det här landet! Vågar knappt tänka på vilka enorma summor alla mina läkarbesök och behandlingar skulle kosta om vi inte hade det system vi har. Som många av er säkert vet får man betala upp till 900 kronor för besök hos doktor eller sköterska innan man får ett frikort. Mitt senaste frikort gick ut 22 maj - i dag, nästan på dagen en månad senare, hade jag kommit upp i ett nytt kort som räcker till gratis sjukvård ett helt år. Man kan ju välja att se det tråkiga i att behöva vara så mycket på sjukhus under bara en månad, men jag är bara så glad över att man faktiskt har råd att besöka läkare och få behandling i det här landet! Att de aldrig erbjuder en ett roligt plåster kan man förlåta i det läget...

I övrigt är det en lugn dag, vilar mycket. Önskar verkligen krafterna kunde återvända och smärtan försvinna så jag kan bli lite mer aktiv, som det är nu är det en utmaning bara att ta ett par steg. Ibland tänker jag "nej nu skiter jag i det här, nu ska jag göra något roligt och det får göra hur ont det vill - jag har fått nog!". Men den tanken kommer oftast i vilande ställning, när jag tycker jag har tagit det lugnt lite för länge - men när jag reser på mig i ett försök att festa till tillvaron lite, inser jag hur jobbigt det är, hur ont det gjorde och hur trött jag var. Planerna på det roliga läggs på is, tyvärr.

Vila på balkongen, med kaffe och en bok, är inte så tokigt! Här har jag fräckt nog tagit en av pappas födelsedagsböcker, mitt framför näsan på jubilaren! Han har dock en annan han håller på med, så det går ingen större nöd på honom. Thomas Bodströms memoarer är det i alla fall som gäller. 


Nej, nu är det dags för en dos värktabletter minsann, hurra! Ha det fint där ute i verkligheten...

Bäst just nu: Den bloggläsare som kan ge mig ett bra kameratips. Min nuvarande kamera, en Casio Exilim 10.1 megapixel, är inte det minsta pålitlig längre så nu börjar det bli hög tid att skaffa en ny leksak. Har tittat lite på Nikons Coolpix S3100, vad tror ni om den? Eller finns det andra förslag? Hjälp mig!
Om man blir populär med den här kameran låter jag vara osagt. Frågan är om den kan vara något att ha, som kamera menar jag? 

11 kommentarer:

  1. Fint sagt om sjukvården. Just så är det ju faktiskt, att det är fantastiskt att vi har ett system där alla har råd att få vård. När skatten går till sådana konkreta och bra saker betalar man gärna skatt! Härligt med böcker på balkongen! Det ser så mysigt ut, även om jag förstår att smärta inte syns på bild. Hoppas verkligen monstren så snart som möjligt lämnar dig ifred! Till dess är det väl bara att fortsätta stå ut. Lycka till med det! Heja, heja!

    SvaraRadera
  2. Monstrens tid är snart förbi! Håll ut. Snart kommer krafterna igen. Hoppa natten ger den vila du behöver och att morgondagen ger sol och något gott till kaffet. Fortsätta sätta guldkant på de annars skruttiga dagarna. heja heja!

    SvaraRadera
  3. Hej! Kan fortfarande komma på mig att gå runt och småle när jag tänker på er lilla cirkus nere på stan!!haha....
    Vad fin du är i ditt korta hår! Du passar i det!
    Här har det regnat idag..massor..så det har blivit en och annan kaffe och lite våfflor på det. Men snart kommer solen hoppas vi på! Tänker på dig Emma! Kram till er alla!

    SvaraRadera
  4. Monica: Ja jag betalar skatt med glädje i det fallet, det går ju till så oerhört bra saker! Det är det, balkonghäng och böcker är väldigt trevligt att ägna sig åt, och det är väl det enda rätta att göra när det gör ont - försöka ägna sig åt så bra saker som möjligt. Ja det hoppas jag med, har tröttnat på deras sällskap... Tack!

    Anonym: Åh, det låter bra, hoppas du har rätt! Ja något gott till kaffet ska vi nog hitta, kanske blir det också sol - hoppas! Och sömnen ska jag testa snart... Ska göra mitt bästa!

    Karin: Haha, ja vi både ler och skrattar och kommer nog göra det under en lång tid framöver - så du är i gott sällskap :)
    Tack!
    Mmm, det där lät gott, ett bra sätt att festa till en regnig dag! Men visst vill vi helst ha sol...
    Kram till er!

    SvaraRadera
  5. Helt rätt. Vilken fantastisk sjukvård vi har. När det gäller kamera fråga Vittsjö. Deras kameror verkar bra. Blir bra kort och det är väldigt lätt att ta många, många, många ja väldigt många kort med dem:)
    Läste idag i tidningen om jubilarens upp och nedvända kajak! Kul!
    Önskar en skön natt och ny och mer kraft för morgondagen. Och monstren.....ja de borde verkligen ge sig av vid det här laget så hatade som de är av alla. Kram

    SvaraRadera
  6. God tisdagsmorgon på dig tjejen!
    Du SKA komma ini vanliga rutiner igen, så det så! Med din kämparvilja och ditt enorma tålamod så ska det gå.
    Ja, visst är det fantastiskt med vår sjukvård, något att vara tacksam över.
    Vad gäller kameraförslag så har jag inget att bidra med, är helt analfabet på det området, mer än att jag gillar den rosa färgen. Snygg färg, räcker inte det ??? Hoppas att det finns andra som kan och vill hjälpa till.
    Hoppas att det blir en extra bra dag idag!
    Stora kramen till Emma

    SvaraRadera
  7. Ylva: Ja man blir liksom glad av den :) Haha, låter som en bra kamera, om man tar många kort är det ju ett bra betyg!
    Hahaha, ja han blev förevigad där ja, otroligt festligt!
    Precis, de är ju inte välkomna någonstans och hade jag varit cellgiftsmonster hade jag därför stuckit för längesedan, man vill ju inte bli hatad liksom!
    Kram!

    Isa: Ja jag hoppas det, det går ju bara alldeles för låååångsamt för min smak...
    Helt klart, heja sjukvården!
    Haha, visst kommer man långt med en snygg färg på kameran! Det är ju viktiga saker :) Den rosa är verkligen fin...
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Så snygg är du!!

    SvaraRadera
  9. Canon S95...man kan inte önska mer av en kompaktkamera.

    SvaraRadera
  10. Anonym: Tack för tipset! Kollade lite på den, verkar ju så himla bra - tyvärr också lite för dyr nu när jag är sjukskriven... men jag har inte bestämt mig färdigt än, så den finns med bland aktuella kameror :)

    SvaraRadera