måndag 13 juni 2011

Tålamod på burk köpes

Jag längtar efter att gå och lägga mig och sova för natten. Jag vet att det i skrivande stund fortfarande är en ganska tidig kväll och alldeles ljust ute, och ett bra tag kvar till läggdags. Men i natt sysslade jag av någon anledning med allt annat utom sömn och det börjar kännas nu. Till en början hade jag bara alldeles för ont för att kunna slappna av, låg i sängen med mina krampattacker och försökte verkligen tänka på annat - eller kanske inte tänka alls. Men det gick inte, så jag var vaken till halv femtiden i morse. Mådde illa av trötthet när jag gick upp några timmar senare för att äta frukost och jag har haft en obehaglig känsla i kroppen under en stor del av dagen. Har befunnit mig i ett konstant viloläge eftersom jag inte har några krafter för tillfället vare sig jag sover eller inte, men jag har nog lyckats hålla mig vaken hela dagen så förhoppningsvis kan jag somna så fort jag lägger mig i kväll.

Jag antar att jag egentligen skulle behöva göra mer på dagarna för att verkligen kunna känna den där sköna känslan av att vara riktigt sovtrött när jag väl kryper ner. Problemet är ju bara att jag inte orkar! Jag hatar att må så här, ibland blir jag vansinnig inombords för att jag är så svag och lever det liv jag nu lever! Förstå mig rätt, jag tänker ofta på hur glad jag är att jag inte har hysteriskt ont, som i mitten av februari när mitt huvud gjorde så ont så jag trodde jag skulle dö på riktigt. Jag är tacksam varenda dag för att jag inte mår så uselt nu, men samtidigt kan jag inte gå omkring och låtsas att jag tycker det är lite allmänt småmysigt att bara ha en femma ont på en tiogradig skala, bara för att det är bättre än att ligga på en tolva. Det är inte så att man jublar bara för att det räcker med en paus i stället för tre när man går i en trappa - även om man förstås borde ta ta tillvara på varenda sak som är lite bättre. Men som jag konstaterat förut, jag har inte en ängels tålamod med denna sjukdom längre. Har kanske aldrig haft det helt och hållet men ju mer tiden går, ju mer provocerad blir jag av detta liv - eller snarare ickeliv. För det här är inget verkligt liv, det är ett liv på undantag. Jag vet att jag inte har något val, jag måste bara ta mig igenom det men det gör mig stundtals så frustrerad! Man borde kunna köpa tålamod på burk, ett 3-pack för 20 spänn eller så. Någon som vet ett försäljningsställe?

'
Två gånger har jag orkat mig ut på balkongen i dag, det händer verkligen mycket i mitt liv alltså. Så här ser det ut om man tittar ner från ett av balkonghörnen...

... och så här om man specialstuderar utsikten lite närmre. Jodå, det händer väldigt mycket i mitt liv som ni märker!  

Trött Emma med datorsällskap.


Nåväl, jag antar att det bara är att ta några djupa andetag och försöka svälja irritationen över att livet ser ut som det gör och inte som jag vill. Försöka slappna av - och kanske till och med somna.

Bäst just nu: Jag vill egentligen inte ta dem, har inte tagit dem på ett par månader - men om det skulle gå åt skogen med sömnen även i natt finns det sömntabletter. I natt får inget stoppa mig från vila.

10 kommentarer:

  1. Frustration får finnas. Bristande tålamod också. För det är ju så det är. Ibland tar allt bara slut. Då kan man bli arg. Det är okej. Har inga glada tillrop idag, hoppas bara du får sova gott i natt. När man sover är allt möjligt!

    SvaraRadera
  2. Ta sömntabletter ikväll, du behöver nattens vila så mycket. Hoppas solen skiner imorgon så att du kan vila bland blommar och fåglar eller i soffan framför Lost. Heja heja! Snart kommer det dagar utan smärta, vanliga dagar fulla med glädje och energi. Du kommer klara det!

    SvaraRadera
  3. Vill bara önska dig en god och skön natt. Ta du ett piller till natten. Principer kan man ha men ibland är det trots allt bättre att lämna dem. Ikväll tycker jag du är i det läget.
    Hoppas natten gör under och att du imorgon får känna dig piggare.

    En riktigt varm kram till the fighting Emma.

    SvaraRadera
  4. Ropen skalla-hejarop från alla!...... i alla fall från mig.
    Jag tycker att du verkligen haft en ängels tålamod, med råge.
    Inte alls konstigt om du blir frustrerad och trött på att må dåligt.
    Grymta på lite, det känns bättre efteråt.
    Världens största kram och HEJA, HEJA, HEJA, HEJA, HEJA, HEJA EMMA!!!

    SvaraRadera
  5. Monica: Det är ju helt klart så, alla dagar har inte glada tillrop! Men med sömn i natt kommer jag bli lite mer glad tror jag!

    Anonym: Så som det känns nu kommer jag somna utan piller men om det inte funkar ganska snabbt kommer jag helt klart ta en liten tablett! Förhoppningsvis vaknar jag till en bra dag i morgon, med allt vad det innebär! Tack :)

    Ylva: Tack! Jag lägger en liten sömntablett vid sängen så får vi se om den behövs, för i natt vill jag verkligen sova!!
    Kram!

    Isa: Man tackar! Det har väl gått lite upp och ner med tålamodet, ibland finns det där, ibland inte, och jag antar att det är ganska normalt att gå lite åt alla håll - framåt och bakåt, upp och ner!
    Kram och heja tillbaka!

    SvaraRadera
  6. Hej Emma! åh vad otroligt jobbigt allt detta låter! Kan absolut inte ens ana hur fruktansvärt du har det då och då. Tabletter hit och dit och aldrig riktigt må bra ändå. Hoppas och vill att du ska känna att vi tänker på dig och önskar varje dag att din dag ska vara någorlunda ok. Här hemma har Elliot tredagarsfeber och sitter nu här med prickar över hela kroppen. Lite extra grinig med andra ord. Hur har du det med bokläsandet nu för tiden? Jag tar gärna emot lite tips igen...älskar att ha en bok att längta till!
    En stor kram till dig idag! Hälsa Inger och Staffan! Kramar!!

    SvaraRadera
  7. Blir tårögd när jag läster om hur jobbigt du har det! :-( Hoppas så att tiden ska gå fort tills du mår bättre och orkar mer!!!
    Kan inte lätta din börda såklart, men skickar varma cyber-kramar i alla fall. Du finns i mina tankar!

    SvaraRadera
  8. Karin: Ja ibland är det lite för kämpigt för min smak och det går helt klart alldeles för långsamt! Jag vill ju må bra nu helst... Stackars liten, hoppas han blir bättre snart! Ska absolut komma med nya boktips så fort jag har några, håll utkik :)
    Kram!

    Annika: Ja det vore ju skönt om det kunde vända snart, känns som att jag börjar kunna detta läge nu... men det är bara att kämpa på, en vacker dag så...
    Cyberkramar är bra, du får en tillbaka också :)

    SvaraRadera
  9. Nu lider jag med dig och hoppas att du snart är på benen igen så du får uppleva en härlig sommar trots allt det besvärliga. Jag kommer att tänka mycket på dig och din mamma i sommar! Tyvärr har jag inte tillgång till nätet, så jag kan ej titta in på din blogg. Vi ska resa en hel del.Därför vill jag skänka dig tankar och hopp om förbättring i sommar goa Emma! kramis Lisa me röa racern.....

    SvaraRadera
  10. Lisa: Ja det vore väldigt skönt, sommaren är till för att njutas av känner jag, man ska helst inte ägna den åt att ha ont och sådana värdelösa saker! Hoppas du får en fantastisk sommar och tack för ditt superfina stöd :) Kram!

    SvaraRadera