onsdag 1 juni 2011

Fiskeförbud i toaletten

Nu är det slut på sjukhusbesök för den här veckan, och det känns ju bra - tre besök kan liksom räcka på en vecka. I dag var det dags att åka in och ut ur en datortomograf på Karolinska. Vid det här laget känner ni ju till det där med förändringar i levern, det läkarna tror är nya tumörer, och det var en sådan undersökning jag skulle göra i dag. Först var det 90 minuters väntan i väntrummet, med ett konstant vatten- och kontrastmedeldrickande under den tiden, sedan 20 minuters undersökning. Det är inte mycket att säga om det där, jag får återkomma på tisdag när jag ska träffa min läkare och vi kan gå igenom svaret på provet. Fram till dess lämnar vi ämnet. Nej vänta, en sak till innan: kan inte låta bli att dela med mig av dagens skratt, som sjukhustoaletten bjöd på:

På Centrala röntgen, där datortomografiundersökningen sker, får man sannerligen inte behandla toaletterna hur som helst. Inte nog med att man inte får stå - vilket kanske gör att toaletten diskriminerar män som väl oftast står? - man får heller inte ligga över stolen och kräkas, eller stå på den (bilderna i mitten). Det mest intressanta är att man inte får ta med sig sitt metspö och fiska i den lilla pölen (bilden längst ner till vänster. Jag vet att det är lite svårt att se här, men gubben håller faktiskt i ett metspö...). Vad bilden längst ner till höger förbjuder vet jag dock inte... sak samma, jag är glad att jag fick använda toaletten över huvud taget, efter en och en halv liter vätska i kroppen!


Här hemma har det sedan inte hänt mycket, har tagit det lugnt, suttit i soffan och läst och somnat. Gick upp kvart i sex i morse för att hinna till sjukhuset och jag är verkligen inte van vid att gå upp så där jobbigt tidigt! Tror även att resten av dagen och kvällen blir i trötthetens tecken, både ur sömnsynpunkt och ur den synpunkt att kroppen i dag är trött och seg. Ska gå och lägga mig raklång nu tror jag bestämt...

Bäst just nu: Egenligen är det en sorgens dag i dag - för i kväll sänds säsongens sista The Event, och jag kommer kanske gråta av separationsångest efter detta avsnitt. Inte vet jag om serien fortsätter heller, har försökt ta reda på om det finns fler säsonger - vilket det verkligen borde göra - men inte lyckats få någon klarhet. Nåväl, det är ett avsnitt kvar, och det är ju bra i alla fall...

9 kommentarer:

  1. Lise-Lotte Lindgren1 juni 2011 kl. 19:42

    Toaskylten är en tolvpoängare! Den tackar vi för!
    Bilden längst ner till höger visar att det är förbjudet att stå på alla fyra och lyfta på benet mot själva toastolen. Den är väldigt upplysande. Framför allt för hanhundar.
    The Event kommer säkert tillbaka. Annars skulle det ha stått någonstans. Håll ut bara!
    Kram!
    L-L

    SvaraRadera
  2. Hej Emma! Hahha...vilken rolig skylt!! Kul med lite fniss på sjukhuset!
    Nu är det en långhelg(ifall dina dagar smälter ihop..) och vi tar tåget ner till Malmö/Köpenhamn för lite shopping och uteserveringar! Det ska ju bli stråålande sol, så jag hoppas att du får ett par dagar där du mår bra så att du kan njuta av det fina vädret på något sätt!Din balkong ser jättemysig ut! Piffiga Emma och Inger!!
    En stor styrkekram till dig och din familj! Tänker på er!! Kramar

    SvaraRadera
  3. Jag är så nyfiken på vad någon har fått på kroken med sitt metspö :) något otäckt måste det ju vara eftersom det finns en inte-skylt hahaha

    Annars vill jag bara mitt i allt ge ett riktigt högljutt och hjärtligt HEJA EMMA!!!!!!

    Så ledsen att jag och dottern är förkylda så vi inte kunde ses som planerat:(
    STOR KRAM!

    SvaraRadera
  4. Ha ha, vilken skylt. Härligt att få skratta åt en så knasig sak på ett sjukhus. Hoppas du orkar sitta på din fina balkong och lapa lite sol. Fortsätta att träffa goa vänner med deras så fina bäbisar och barn, det ger så mycket glädje. En liten i famnen gör att man blir varm, mys och njut när du kan och hoppas tablettjakten tar slut snart så att du får hjälp med smärtan.

    SvaraRadera
  5. kul skylt! det är sådant som gör dagen ibland. Hoppas att du får en bra helg nu och kan njuta lite, eller mycket för den delen. tycker om dig! kramar i massor

    SvaraRadera
  6. Skyltarna var verkligen roliga. Undrar vad som föranleder dessa?!
    Önskar dig en skön långhelg i solen både på din gulliga balkong och annorstädes.
    Här blir det mycket sittande på altanen för att njuta.
    Hälsokramar till the fighting Emma.

    SvaraRadera
  7. Lise-Lotte: Visst är den! Det är dessutom roligt att det längst ner står typ "annars blir det stop i toaletten" och någon har där under skrivit det mer rättstavade "stopp" :)
    Hahaha, åh vilken bra förklaring, tack!! Jag har verkligen undrat, tyckte den bilden var svårtydd. Men nu är det ju solklart :)
    Jag hoppas du har rätt, slutet öppnade absolut för en fortsättning - men det kunde lika gärna vara ett slut som säger "nu får tittarna fantisera ihop resten...". Ja ja, vi får se...
    Kram!

    Karin: Helt klart, man behöver ett gott skratt och/eller fniss på ett sjukhus :)
    Haha, ja jag har dålig koll på sådant nu för tiden, när morgontidningen i dag meddelade att det inte kommer någon tidning i morgon tog det ett tag innan jag kom på att det beror på att det är röd dag då... det är ett konstigt liv man lever när man är sjukskriven!
    Åh vad mysigt det låter, hoppas ni får det riktigt bra - jag ska också ha det bra på mitt håll :)
    Tack och kramar till dig och familjen!

    Linda: Haha, eller hur?! Och jag undrar hur ofta det förekommer att folk tar med sig sitt metspö till sjukhuset?! Tydligen tillräckligt ofta för att de ska behöva säga ifrån... :D
    Åh, tack! Och detsamma kära du :)
    Men det är sånt som händer, hur tråkigt det än är. Men när vi väl ses kommer det bli alldeles fantastiskt vet du, jag längtar :)
    Stor kram tillbaka!

    Anonym: Haha, ja jag hade väldigt roligt åt den när jag satt där inne :) Det gör det verkligen, tror bestämt jag ska träffa en bebis med föräldrar i morgon faktiskt, det känns bra! Tack!

    Lina: Ja verkligen, en så enkel sak men sååå rolig! Jag ska göra mitt bästa, det ryktas om massa sol och värme så det kommer nog bli härligt :) Ni får ha det så bra ni också. Detsamma och kram!

    Ylva: Haha, jag vill nog inte veta det, men någon måste ju vid något tillfälle ha grisat ner något alldeles vansinnigt, vilket har gjort att skylten var tvungen att sättas upp! Hu...
    Det ska jag ha, blir mycket sol här tror jag :)
    Ha det bra ni också, kram!

    SvaraRadera
  8. Haha... men skit oxå, jag som alltid tar med ett metspö på toan, rackarns!

    Häll i- idag häller jag i dig en massa dunderhonung.
    Håll ut- japp, det kan du ge dig på att jag gör!
    Håll om- känner du kramen?
    Håll tyst- lite svårt ibland, jag jobbar på det!

    Kram kram kram till Emma Hero!

    SvaraRadera
  9. Isa: Jaha, det är på grund av dig de har satt upp skylten alltså! ;)
    Åh, du kör hårt på de fyra H:na - BRA!
    Kram!

    SvaraRadera