torsdag 23 juni 2011

Ork till en ganska lång stanrunda - hurra!

Tro det eller ej, men nu har jag faktiskt haft hela tre dagar i rad där jag mått bra! Jag vet inte när det hände senast, det är helt magiskt! Visst gör det fortfarande ont, visst är jag fortfarande trött, visst kräver varje dag fortfarande ett gäng värktabletter var fjärde timma - men jag kan leva med det och jag kan till och med leva hyfsat normalt med det! I dag har mamma och jag gått på stan i ganska många timmar och även om jag är helt slut nu efteråt och har ganska ont var det förstås värt det. Att komma ut och bete sig som en ganska normal människa för några timmar sitter inte fel. Jag har haft ork att stå i provhytter ett par gånger, vilket är ett väldigt bra betyg på kraften och orken - det enda "jobbiga" med det är att det är svårt att prova kläder med långt hår. Alltså långt hår på huvudet. Alltså långt hår i en peruk på huvudet. En peruk sitter fint på plats när man uppför sig på ett stillsamt sätt - även om den ibland trilskas och glider bakåt eftersom den inte är exakt på millimetern anpassad efter mitt huvud. Faktum är att jag ibland behöver ta tag i luggen och liksom dra ner hela härligheten för att allt hår har krupit bakåt. Det måste se väldigt konstigt ut för den som inte vet att jag har peruk... - men när man drar på och av kläder hamnar gärna peruken lite hur som helst och man får spegla sig lite extra innan man går ut ur provhytten, och se till att luggen inte hamnat vid ena örat eller så...

Förutom att prova kläder har jag också shoppat lite grann, samt fikat. I dag har jag ätit en löjligt god nöt- och kolapaj på Johans café, jag är fortfarande, några timmar efteråt, i sjunde himlen efter den smakupplevelsen!

God paj. Gott kaffe. God dag. Eller i alla fall bra. Heja krafterna!


Resten av kvällen blir toklugn, jag ska bara vila mina nu trötta ben och fötter. Så slut för i dag, tack för i dag!

Bäst just nu: 41-årige hockeyspelaren Nicklas Lidström, Detroit Red Wings, som natten till i dag vann Norris Trophy som NHL:s bäste back - för sjunde gången. Daniel Sedin, Vancouver Canucks, blev av spelarna i samma liga framröstad som vinnare av Ted Lindsay Award, spelarnas eget pris. Blågula Lidström och tvillingbröderna Sedin, Daniel och Henrik, är dessutom tre av sex uttagna till NHL First All Star Team. Åh, det värmer hockeyhjärtat att lilla Sverige har så bra spelare, heja!!  

4 kommentarer:

  1. HURRA, HURRA. Så roligt att läsa ditt inlägg idag. Nu hoppas vi på en lika god fortsättning.
    Ha en riktigt Härlig Midsommar!

    Kram till er alla:-)

    SvaraRadera
  2. Hej Emma! Vi har varit på en liten semestertripp runt om i Sverige så jag har inte kunnat följa dig på din blogg men jag har haft dig i mina tankar. Jag kan läsa att du haft det svårt i många stunder men jag kan även läsa att du haft några bättre stunder. Så skönt att du kan vila och njuta av det. Sakta men säkert Emma går du mot bättre tider. I morgon är det en liten speciell dag och folk runt dig kanske firar på lite olika sätt. Min Malin är i Leksand och slåss med mygg, Anna står i köket och fixar lunch till grannfamiljer och Karin samlas i socitentparken med knytkalas med sina kompisar. Åke o jag vandrar också dit efter att ätit sill och potatis hos några vänner.
    Vädret ska ju bli ngt osäkert så lite extra kläder får vi nog ta med oss. Mina tankar går förstås till dig och jag hoppas att det blir en bra dag för dig och din fam i morgon och att mamma fixar en krans och en god jordgubbstårta till dig. Kram kram

    SvaraRadera
  3. Hurray, hurray, hurray för dagens tjej, härlig läsning!
    Blir full i skratt när jag tänker på Emma i provhytten med luggen vid örat, tur att du kan skratta åt det själv. Du är fenomenal på att hitta ljuspunkter.
    Tänker på dig när jag tycker något är tråkigt eller jobbigt och svisch så tänker jag om och skärper till mig lite. Du inspirerar bruden!
    Sov nu gott och vakna till en fin midsommarafton, KRAM!

    SvaraRadera
  4. Ylva: Ja det hoppas vi sannerligen på!
    Detsamma till er och kram!

    Britta: Vad härligt att åka iväg lite! Ja det går ju upp och ner men nu mest upp, känns väldigt bra :) Låter som ni alla kommer få en bra midsommar, hoppas vädret är med oss alla - nu vill jag ha ordentlig sommar! Men som sagt, det kanske får bli lite extra kläder denna helg...
    Ja en krans vore ju väldigt somrigt och firaraktigt, vi får väl se hur det blir med det :) Jordgubbar blir det dock helt klart i morgon, det hör ju till!
    Kram!

    Isa: Tack tack!
    Haha, ja det är ju en syn! Tror inte jag vill bjuda allmänheten på den, men jag skrattar gärna åt det :D
    Tack snälla :)
    Sov gott och kram!

    SvaraRadera