måndag 1 augusti 2011

Lite bättre, kanske...

I dag har jag mått bättre, lite mer kraft än i går och lite mindre smärta än i går. Jag hoppas det går åt rätt håll nu, det är jobbigt både fysiskt och psykiskt att leva i ett tillstånd där nästa steg kan kännas som någon sorts dödsstöt. Även om tröttheten och smärtan finns där mer eller mindre konstant kan ett steg för mycket göra att man nästan faller ihop, det blir liksom för mycket! Men i dag har jag inte riktigt kommit dit, även om jag varit i rörelse en del har jag inte kommit till steget som är skillnaden mellan lugn och kaos, skillnaden mellan att stå ut och att inte göra det. Hoppas som sagt att det håller i sig, så jag inte halkar tillbaka i morgon eller så...

En av dagens aktiviteter var att åka in och ut ur en datortomograf. Var på Läkarhuset på Odenplan den här gången, i alla andra fall är det ju Karolinska som gäller men nu i sommartider hade de ingen lämplig dag och tid där för mig. Senast jag var på Läkarhuset var för snart ett år sedan, då hörde jag för första gången ordet tumör i ett sammanhang där jag liksom ingick i ordet. Som jag har berättat tidigare fick jag hindra en impuls att skämta när läkaren sa "Du har vad vi på läkarspråk kallar en tumör". Hur hade han reagerat om jag sagt "Jaha, och vad kallas det på vanlig svenska då? Är det det som är mässlingen eller?". I dag fick jag inga konstiga besked, jag fick bara dricka vatten med kontrastmedel i, precis som vanligt. Ändå var det lite trevligare än på KS, jag behövde inte sitta och hälla i mig vätska under lika lång tid här. Att bara sitta och dricka vatten i 90 minuter är förstås inte det värsta man kan göra, men man blir ändå glad när det räcker med 60 minuter! Ett färgglatt glas är dessutom liiiite roligare än den engångsmugg Karolinska erbjuder.

Ja men titta här så skojigt det blir att dricka vatten när man har ett glas och en tillbringare som matchar och lyser i glada sommarfärger! Heja Läkarhuset :)


Om exakt två veckor får jag svar på vad datortomograftin visat, då har jag stort läkarbesök som förhoppningsvis ska knyta ihop hela denna cancersäck, ett läkarbesök där beskedet förhoppningsvis är "Nu är tumörerna borta, vi ses om ett år när vi gör en ny undersökning, ha det fint så länge!". Hur det går med det där är det dock ingen som vet än - men det är här ni läser det först, så håll er till den här bloggen och ni får svaret så småningom :)

Bäst just nu: Kvällstid bjuder sommarhimlen på fin utsikt utanför köks- och sovrumsfönstret!

  

7 kommentarer:

  1. Hej Emma. Hoppas att utsikten om två veckor är lika positiv som utsikten från ditt fönster. Vara fri och bara få flyga i väg.

    SvaraRadera
  2. God tisdagsmorgon Emma, hoppas att du får en bra dag.
    Det är i alla fall det jag önskar dig, jättemycket!!!
    Stora kramen!

    SvaraRadera
  3. Bert-Inge: Ja det vore ju i så fall alldeles perfekt! Jag skulle gärna bli fri och få flyga i väg kan jag säga :)
    Kram!

    Isa: Tack, det ska nog bli en bra dag - det ser i alla fall ut att bli en solig och härligt varm dag i dag :)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Heja Emma, nu håller vi alla tummarna att beskedet om två veckor är positiva. Din symbol med luftballongen är ju pricksäker, nu stiger allt mot högre höjder och blir mycket bättre.
    I går läste jag repotaget om dig i JP, så söt du är i ditt korta hår.
    Här nere går vi och pustar i värmen. Malin o Sture, Tyra o Tilde är på en kort tur över några dagar i Köpenhamn, men är annars här under två veckor. Anna har också kommit hit nu och i helgen kommer även Robban o barnen. Kul kul. På onsdag ska vi alla fira lille Elliot som fyller ett år.
    Ha det fortsatt bättre och bättre/Kram

    SvaraRadera
  5. Hej Emma. Är tillbaka i vanliga rutiner igen efter släktträff och konsertbesök på Hjälmargården utanför Vingåker. Alltid så spännande att läsa din berättelse. Artikeln i JP var jättebra och du är så söt i din "nya" frisyr. Och nu ser vi framåt och hoppas, ber och tror att beskedet du får nu snart skall vara sååå positivt och bra. Ja, sedan kanske du ger dej iväg i en luftballong?! Vad vet jag? Önskar dig en god fortsättning, mindre smärta, mera ork, sol och värme, ja allt som gör livet lättare att leva. Kram till dej och mor.

    SvaraRadera
  6. Hej Emma, hoppas verkligen på positiva besked och massor av nya krafter för dig.
    Kram Majken

    SvaraRadera
  7. Britta: Ja det gör vi :) Ja visst är det så!!
    Tack du, jag är inte helt tillfreds med frisyren dock, även om det är skönt med kort hår tycker jag den ska vara lite längre, men det går ju så långsamt...
    Det låter väldigt härligt med alla barn och barnbarn samlade :)
    Kram!

    Ylva: Härligt, hoppas du haft trevligt med släkt och konsertkoll :) Tack, men det är lite för kort för min smak... Haha, nja, jag vet inte - det ser lockande ut men jag är inte helt säker på att jag skulle våga, tror jag skulle känna av lite höjdskräck... men kanske?!
    Tack och kram!

    Majken: Tack, ja jag hoppas precis som du :)
    Kram!

    SvaraRadera