måndag 8 augusti 2011

Nya upptäckter med gammal vän

I dag har jag upptäckt massor med nya saker runt husknuten. Allt tack vare att jag fick besök i dag. Om ni läste i går vet ni vid det här laget att min gamla kompis Sofia skulle komma på besök i dag. Hon och jag har känt varandra sedan vi var alldeles väldigt pyttesmå och just i dag råkade hon vara i närheten av Stockholm. Efter att ha mött henne vid T-centralen och efter att vi åkt hem till mig och fikat på den soliga balkongen, gav vi oss ut på promenad. Det var längesedan jag var ute och gick i omgivningarna men nu tyckte jag det var läge att visa henne några av anledningarna till att jag gillar att bo i den här delen av stan - bryggor, båtar och vatten! Senast jag gick på bryggor och vägar här var det bara en stor byggarbetsplats och jag hade inte riktig koll på vad som skulle hända. Det såg väldigt tråkigt ut! Men inte längre...

Den här fikakiosken/husvagnen var den första nya upptäckten. Här är det ofta fullt med folk som solar och badar och när man tänker på det är det nästan konstigt att ingen kommit på att ordna ett fikaställe här innan! Och fikat var väldigt billigt, vare sig det var kaffe, stor kopp te (bara en sådan sak, det var just en stor kopp te som gällde, inget småfjant!), smörgås, kaka, glass... ja här fanns allt, typ!

Båtar och klippor är något jag gillar...

... och båtar och bryggor är ännu bättre!

De här jättestora bänkarna är nybyggda - eller i alla fall nya för mig, vågar inte svara på om de kommit upp i år eller förra året... I vilket fall som helst är de hur perfekta som helst, man kan sitta många på de stora ytorna - eller bre ut sig hur mycket som helst! Me like :)

Så här ser Sofia ut...

... och så här ser jag ut, om ni nu har råkat glömma det!

Den här snygga restaurangen är ny, kolla in de coola hängfåtöljerna man kan gunga i innan man går in och tar sig en matbit!

Matbitar ägnade vi oss dock åt hemma hos mig, här håller jag på med efterrätten, en hallonpaj/pannacotta i små portionsformar, och så lite hjärtströssel på toppen.
 

Det har varit en väldigt bra dag, jag gillar verkligen att umgås med folk! Det är en skön kick att vara med sköna människor, hur kort eller lång tid man än har känt dem. Och att ha en gammal vänskap som fortfarande håller, att ha roligt med en person man har haft alldeles hysteriskt roligt med genom åren - det är exakt hur härligt som helst!

Bäst just nu: Den här har jag fortfarande roligt åt, den fanns uppsatt i ett nytt träd - ett träd där det förr bara var byggarbetsplats - och den skrattade vi åt ett bra tag... :)

 En fågelholk? Vad är det som är så roligt med den? Jo, titta på nästa bild, klicka på den för att se den i större storlek om ni inte ser det fina meddelandet...

Hahaha!
 

9 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag du haft. Ja gamla vänner och nya vänner. De är alla så värdefulla. Du ser strålande ut på bilden vid de "breda bänkarna". Så söt i korta frisyren:-)
    Här nere i södern har det regnat varannan timma. Däremellan har solen lyst. Med andra ord, ingen ordning på allting. Här har också jobbats med festivalbiljetter nästan hela dagen. Men det är roligt. Man får tala med så mycket olika sorters människor. Undrar om fågelholgen blir uthyrd:-).
    Önskar dig en riktigt god natt och lika mycket, ja ännu mer krafter för morrondagen.
    Hälsokramar till dej.

    SvaraRadera
  2. Ylva: Verkligen! De är de, vad skulle man göra utan sina vänner, det vore ju bedrövligt om man inte hade dem! Tack :)
    Ja det lät som lite besvärligt väder när det inte riktigt kunde bestämma sig! Kan tänka mig att det är fullt upp nu in i det sista! Haha, ja det undrar jag med, jag såg ingen hyresgäst... :)
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  3. Haha, det är väl inte så ofta det finns hyresledigt i Sthlm precis. Läget på lyan ser ju idylliskt ut. Restaurangen ser ju oxå riktigt fin ut med snygga gungfotöljer, ja tänk vad man kan hitta på.
    Väldans roligt att du haft en bra dag, vänner är inte fel.
    Fortsätt så här, det känns bra!
    Natti och sov gottkramar!

    SvaraRadera
  4. När man väntar på ett försenat tåg i Katrineholm kan man passa på att läsa ikapp på bloggar och andra sajter. Det är vad jag sysslar med nu. Tur du bloggar! Fågelholken var urkul! Hej, hej!

    SvaraRadera
  5. Hej Emma ! Ser att du haft en härlig sommar, du tar så fina foton som förgyller din blogg! Du är ockås duktig på att förmedla känslor, stämningar och estetik med ord och bilder. Hoppas även att cellgifterna gjort sin verkan och att du kan bygga upp din hälsa framöver. Nu har jag börjat jobba och det känns faktiskt bra, hör och häpna... Man har haft tid att ladda batterierna inför skolstart! Jag ser fram mot att träffa mamsen din! Kramar te er alla! Lisa me racern...

    SvaraRadera
  6. Tack så hemskt mycket Emma! Vilken fin dag vi fick! Mysigt att bli guidad i dina hoods. Tack också för smarrig mat och gottigt sött! Ska försöka ge mig i kast med en Västerbottenostpaj.
    Tänkte på den lediga hyresrätten... En framtida hyresgäst skulle förutom toppenläge också få toppenmat från "Piren"(?)!
    Vill HA en hängande pastellig stol NU!
    Ett tack till: att få ha dig som vän!
    Stor kram.

    SvaraRadera
  7. Isa: Nej det kan inte vara lätt att få ett sådant läge, den som flyttar in kommer bli poppis i bekantskapskretsen!
    Vänner är bäst :)
    Kram!

    Monica: Åh vad bra att jag kan hjälpa dig fördriva tiden! Visst var den, det där är precis min humor :D
    Hej och kram!

    Lisa: Tack :) Ja det hoppas jag också, får svar på hur det gått med allt i början av nästa vecka! Härligt, du verkar ha haft en bra semester! Mamsen får du nog se snart igen :)
    Kram!

    Sofia: Det fick vi verkligen, supermysigt var det! Ja gör det, det är ju en väldigt enkel paj - men sååå god!
    Eller hur, med det läget måste det vara ganska dyrt! Hoppas någon har råd :D
    Det vill jag med, måste ju vara hur skönt som helst att vila i en sådan!
    Åh, detsamma till dig kära du :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vad himla snygg du är i kort hår! :-) Tycker jag. Stor kram från mig och Johan.

    SvaraRadera
  9. Caroline: Tack! Jag trivs ganska bra i det, även om det gärna får bli liiite längre :)
    Kram till er!

    SvaraRadera