tisdag 23 augusti 2011

Här ska skåpet stå. Så det så

Ibland kan jag bli alldeles vansinnig på cellgifterna, även nu så här i efterhand alltså. Jag var vansinnig på dem under tiden jag var mitt uppe i behandlingarna också, förstås, men det går inte heller nu att låta bli att tappa tålamodet trots att det var längesedan cellgifterna rusade genom kroppen. Det beror naturligtvis på att varenda del av mig har tagit så mycket stryk av behandlingarna och att det inte går att hitta någon förbättring än. Det planar liksom inte ut, smärtan och tröttheten fortsätter istället rasa snudd på konstant och just nu är det det sistnämnda som stör mig mest. Jag vill så gärna orka! I dag stod tvätt och städning på programmet och att orka göra dessa båda saker en och samma dag i normala fall är ju lätt, om än tråkigt. Men svårt är det inte, en utmaning är det inte, som att bestiga Mount Everest är det inte (tror jag inte i alla fall, har aldrig försökt bestiga något större än en kulle men det låter jobbigt att bestiga höga berg). Men har man haft cellgifter i kroppen i över ett halvår - då är tvätt och städning svårt, en utmaning och bergsbestigning i ett och samma andetag.

Både under och efter tvätten var jag totalt slut, fick vila mig i form med lite Lost mellan turerna fram och tillbaka till tvättstugan, och efteråt fick jag vila med lång lunch och tidningsläsning. Och sedan blev jag arg. Arg över att de annars så enkla sakerna ibland ska vara så förtvivlat svåra! Så jag började städa, på ren trots. Jag kanske inte gjorde det supernoga, det tog tid, jag fick vila lite nu och då - men jag gjorde det, hur mycket kroppen än protesterade. Och nu är jag rätt nöjd över mig själv (samtidigt som kroppen hatar mig, det gör ont i varenda del av den och det blir till att sitta på pallen när jag snart ska duscha)! Ibland måste man motarbeta skiten, inte ge sig, visa var skåpet ska stå - även om man visar det för någon/några (cellgiftsmonster) som inte förstår ett dugg om vare sig markering eller skåp. För ibland måste man låta bli att krascha ihop i soffan och streta vidare istället för att kapitulera.

Bäst just nu: Ska inte krascha, däremot njuta i soffan i kväll. Har de fyra absolut sista Lost-avsnitten kvar nu. Det är lite separationsångest kring detta får jag erkänna, på ett sätt är det faktum att det så snart är över sämst just nu... men man ska ju se saker positivt när man kan, glaset med mysterier och överraskningar är ju fortfarande halvfullt! Hm, spännande innehåll i det glaset förresten, det skulle man gärna dricka...

Nej men titta, glaset är ju alldeles jättefullt av Lost! Det är till och med så mycket att det rinner över! Vilken tur :)

9 kommentarer:

  1. Glaset är förstås fullt! Av det du fyller det med. Monstren måste vara det envisaste som finns! De stannar kvar även när de inte är kvar längre. Eller, de dröjer sig kvar trots att de inte längre får någon näring. Suck! Dock borde varje dag, varje timme vara en liten bit närmare stunden då du lämnas helt i fred. Om det nu är någon tröst när de härjar som mest.

    Efter att ha varit utan datorsladd i fyra dygn håller jag nu på att återta kontrollen över bloggar och annat. Hemskt vad man skaffat sig många vanor där datorn ingår. Vad gjorde man egentligen innan datorn? Jo, det vet jag ju. Man gjorde som jag i fredags då jag skulle jobba hemifrån och inte hade ström till datorn: man skriver för hand. Det går faktiskt bra det också, och det visste jag ju. Men det blev en del extrajobb att sedan "stoppa in" anteckningarna i datorn - för dit ska de ju hur som helst. Nog om detta. Nu en promenad i solskenet. Kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Åhh kära nån vilken tåga du har!!! Du är ju helt otrolig vilken järnvilja du kan plocka fram. Sedan blir jag så frustrerad över att det aldrig tycks lätta för dig, morr, grr..... Du skulle ha en tapperhetsmedalj tjejen!
    Jag tänker ofta på dom fyra H:na du skrev om för ett tag sedan, jag vill aldrig glömma dem, vilken bra levnadsregel. HÅLL UT, ja det tänker jag göra även om det kanske är tjatigt att jag är inne och kommenterar nästan dagligen. Här ska jag kanske oxå HÅLLA TYST även om jag kanske tycker en hel del om detdär att HÅLLA UT. Tja...
    Hoppas, hoppas att det vänder snart och att du en dag känner att, ops.. idag har jag varit riktigt pigg.
    Största kramen till Emma

    SvaraRadera
  3. Monica: Precis, och för det mesta fyller jag på med bra saker! Ja man undrar ju vad de håller på med, så här lång tid efteråt... Men absolut, det är en tröst, i alla fall de gånger jag lyckas tänka så...!
    Haha, ja det var nog så, känns avlägset! Fast jag gillar att skriva för hand också, brev och kort och så. Vill man skriva snabbt är dock datorn att föredra...
    Kram!

    Isa: Ja ibland så! Ja ge mig en :D
    De är väldigt bra de fyra H:na! Och du är inte tjatig, jag gillar mina trogna läsare som troget kommenterar :)
    Det ser jag fram emot, det kommer så småningom!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vilken kämpe du är! Helt otroligt tappert att orka tänka positivt trots att monstren bara fortsätter att dumma sig! Far och flyg nu eländes monster! emma längtar nämligen till jobbet. ber att du ska få en god natt och att onsdagen ska innehålla något gott till fikat eller ett litet barn som får ge lite kärlek och mys. KAnske får du båda och i så fall blir det extra bra!

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag tycker du är helt enorm, att du orkar tänka på tvätt o städ...Efter allt du gått igenom.. Hur kan detta vara möjligt.. De flesta som varit i din situation hade nog struntat i det, men kanske det någon stans gör att du får "duktighetskänslan" tillbaka. En go känsla, men jag hoppas att du har den ändå, för du är otrolig.Hoppas att vi ses till helgen, kram

    SvaraRadera
  6. Du är värd en tapperhetsmedlaj av diamanter:-). Men dessa ledsamma varelser måste ju ge sig till slut. Tycker de borde känna av hur hatade de är. Beundrar din energi. Trots allt hjälper det ju att använda energin till något positivt och det är ju du specialist på.
    Önskar dig en alldeles speciellt bra dag idag.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Anonym: Tack! Jag anser ju att det blir så mycket lättare att ta det jobbiga om man så länge det är möjligt ser positivt på det mesta. Hm, får nog leta upp något i frysen till eftermiddagsfikat snart, barnumgänge blir det inte, men fikat ska nog gå att få till :)

    Britta: Tack! Jag orkar för att jag tror man blir extra sjuk om man bara låter hemmet falla ihop och om man till slut inte har några rena kläder att ta på sig! Jag gillar när det är rent i både hem och i kläd/handduks/lakans-väg - så då får man ta sig i kragen! Kommer vara kvar här i helgen så det får bli en annan gång, förhoppningsvis inte alltför långt framåt i tiden :)
    Kram!

    Ylva: Åhhh, det vore något! Haha, eller hur, varför vill man stanna kvar på ett ställe där man är så avskydd?! Helt obegripligt... Tack :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Jag har tänkt att nästa gång jag blir riktigt sängliggande och sjuk , ska jag kolla på Lost. Har inte sett ett avsnitt! Själv ser jag fram mot "Bonde söker fru" som startar snart!Tycker den är väldigt enkel och okonstlad,gillar du den serien?

    Skickar stärkande kramar till dig Emma och hopp om en höst fri från plågor/
    Lisa me' reeecern

    SvaraRadera
  9. Lisa: Åh, då är det ju nästan så jag hoppas att du blir sjuk! Inte jobbigt sjuk förstås, men så pass att du behöver ligga i soffan ett tag i alla fall! Du har något härligt att se fram emot :) Har faktiskt aldrig sett det, kan vara så att det förut har krockat med något annat jag följt - men jag kan ju börja titta på det nu!
    Tack och kram!

    SvaraRadera