onsdag 21 september 2011

Titta, jag kan gå!

I dag är det en ganska oavancerad dag. Jag gillar ju att göra saker men i dag har det bara varit tvättstugan som stått på programmet. Nu gör inte det så mycket, dels tycker jag inte att det där med tvätt är så tråkigt - tvättmaskiner är snarare en skön uppfinning som jag gärna använder mig av - och dels har jag under de senaste dagarna kommit på att jag mer och mer kan ägna mig åt mer och mer normala saker, och bara den vetskapen gör att jag blir glad även om det inte händer så mycket. För inte så värst många månader sedan var det mer än ett stort projekt att tvätta - det var omöjligt! Jag hade inga som helst krafter för sådant, då var det liksom jobbigt att bara ta sig från plats A till plats B även om sträckan bara var tre meter och jag inte hade vare sig en stor tvättpåse eller något annat i handen. För kanske en eller två månader sedan fanns orken men då var det just ett stort projekt, jag var fullkomligt slut efteråt och behövde ofta flera dagar på mig att stryka det tvättade. Det var naturligtvis hiss fram och tillbaka till tvättstugan, att gå i trappor gjorde alldeles för ont. Men det har hänt något den senaste tiden. Jag går i trappor som en helt normal människa! Kanske inte alltid uppför i ärlighetens namn, men varje taget trappsteg är ett framsteg!

Nej, jag ser sannerligen inte ut så här när jag går till tvättstugan... Men det är ju svårt att ta kort på sig själv när man går, med tvättmedel och smutstvätt i händerna... Så mitt gående får illustreras på detta sätt - jag går ju liksom inte bara till tvättstugan på dagarna, just här var jag på väg till jobbet (i går) och mamma fotade. 


Strukit tvätten har jag förstås också gjort, finns ingen anledning att skjuta på saker när man faktiskt har ork! Men nu känner jag mest för att sätta mig ner i soffan och glo på tv en stund, med en mugg te som sällskap. Ha det bra där ute!

Bäst just nu: Dagens Nyheter har gjort en redesign - gjort om tidningen på flera plan, med ny design och nya avdelningar. En klar förbättring på flera sätt, även om det tar ett tag att lära sig hitta i allt det nya. Det bästa tror jag är att den del som förr innehöll ekonomi och sport och som man var tvungen att vända upp och ner för att kunna läsa den sistnämnda kategorin, nu är borta. Sporten ligger på samma sätt som alla andra avdelningar, inget vändande här inte. Det känns liksom mer normalt. Det var inte så att det var speciellt jobbigt att vända på tidningen - det finns många andra saker här i världen som är mycket jobbigare! - men ändå, det är estetiskt snyggare på det här sättet. Och mer normalt som sagt.  

7 kommentarer:

  1. Jippi, härlig läsning att du kan gå i trapporna igen. Måste kännas så fantastiskt efter att ha haft så stora problem med det. Du får mig att känna tacksamhet för de vardagliga saker som man kan utföra och som man oftast inte tänker på.
    Tvätta, stryka, gå i trappor, HURRA, HURRA!!!
    Go on tjejen!

    SvaraRadera
  2. "Varje taget trappsteg är ett framsteg!" Det är ett odödligt ordstäv!

    SvaraRadera
  3. Isa: Det gör det, det blir så mycket lättare när en sådan sak fungerar! Så är det ju, man tar så mycket för givet men när det inte fungerar som det ska märker man att man inte kan se det så, det finns mycket att vara tacksam för - men ofta behöver man vara med om sådant här för att fatta det. Hm, det där lät ju flummigt, men du fattar nog vad jag menar... :)

    Monica: Du är fri att använda det när du vill ;)

    SvaraRadera
  4. Vad fin du är! Fina kläder och fin i håret. Vilken glädje att du känner att du har mer kraft och ork till vardagssysslorna. Lycka till på kraftstigen, hoppas verkligen att orken har kommit för att stanna nu. Sov gott snart!

    SvaraRadera
  5. Anonym: Tack tack :) Ja det är verkligen inte helt fel, känns jättebra! Det hoppas verkligen jag med och det verkar ju lovande hittills!

    SvaraRadera
  6. Såååå härligt. Livet är verkligen på väg att bli normalt för dig igen. Så gott att se att trappstegen inte längre kräver all kraft av dig.
    Önskar dig varmt lycka till med allt!
    Nu har vi helg:-) Kram

    SvaraRadera
  7. Ylva: Ja det känns så, sakta men hyfsat säkert. Lite bakslag ibland men det kan man leva med!
    Tack och kram!

    SvaraRadera