måndag 19 september 2011

Smått stressigt och irriterat

Det blir inte så jättemycket skrivet i dag heller, det har varit en ganska intensiv måndag och jag är riktigt trött nu. Har rejält ont i fötterna också, det är märkligt att det aldrig ger sig! Hade svårt att somna i natt för att sängen var för hård mot nedre delen av kroppen. Det är lite besvärligt ibland men jag vill inte klaga, jag kämpar på, det blir liksom bäst så.

Dagen började ganska dåligt. Vid åttatiden skulle det komma en kille från fastighetsförvaltaren för att byta ut vattenkranen i badrummet. Det görs byten i hela föreningen nu i dagarna eftersom kranarna är gamla och kan gå sönder, med kraftiga vattenskador som följd säger de som kan sin sak. När jag bokade tid med killen bestämde vi att han skulle komma strax efter åtta (hans ord) i dag, vilket gjorde att jag skulle komma lite sent till jobbet - men bara lite, själva bytet skulle gå på fem minuter. Så strax efter åtta var jag väldigt redo för kranbyte. Det var tydligen bara jag som var det. Först 9.40 behagade kran-mannen dyka upp och då var jag riktigt irriterad. Jag brukar alltid svälja min irritation i sådana här lägen, säga "det är okej" trots att jag inte alls tycker det är okej men jag gör det för att jag ibland är lite obekväm med att vara arg på folk. Men den här gången tillät jag mig själv att bli sur inte bara för mig själv. "Du skulle ju komma strax efter åtta!?" sa jag irriterat.
- Ja men vad är klockan? Tjugo i tio? Jaha... men det är ju strax efter åtta! I alla fall för mig.
Det mildrade inte min irritation direkt. "Strax efter åtta" är för mig mellan åtta och halv nio ungefär. Blir klockan nio säger man "strax innan nio". Blir klockan drygt halv tio säger man definitivt inte att klockan är "strax efter åtta". Har jag fel? Skulle inte tro det.

Nåväl, kranen blev bytt och jag kunde ta mig till jobbet, allt frid och fröjd. Men jag har hela dagen känt mig lite stressad bara för att morgonen var lite grann av en kamp mot klockan. Det är nog bland annat därför jag är trött nu eftersom jag för ovanlighetens skull inte har kunnat komma i ro riktigt. Jobbdagen blev ganska lång och när jag kom hem ställde jag mig och bakade bröd minsann, får frukostgäster i morgon! Borde dammsugit också men det får bli en av morgonens sysslor eftersom jag inte har hunnit, klockan har i dag gått snabbare än vad jag har gjort. Och nu ska jag snart krypa ner i sängen och hoppas på en glad och lugn dag i morgon. Hörs då!

Bäst just nu: Jag är inte helt övertygad om det här men kan inte låta bli att nämna det. För tydligen är Idol-Oleg, med rötterna i Ryssland, bäst just nu. Oleg var på väg till Skansen för att "klappa djuren" tillsammans med en kompis när Idoljuryn hade audition på Cirkus i Stockholm tidigare i våras eller somras (eller när det nu var). Han frågade folk utanför vad det var för lång kö alla stod i och tyckte att eftersom han ändå var på plats och hade med sig sin konstiga gitarr (han skulle repa med sitt band efter att ha klappat djuren) kunde ju även han ställa sig i kön och se vad den skoningslösa juryn skulle tycka om hans musikaliska färdigheter. Den egenskrivna sången Elektropop blev en dundersuccé, juryn skickade honom vidare till slutaudition (där han dock åkte ut i kväll) och låten var den mest nedladdade i Sverige förra veckan. Ingen etablerad artist, ingen världsstjärna hade en chans mot Oleg - och jag kan inte bestämma mig för om låten är smått briljant eller snudd på urdålig. Den är i vilket fall som helst omöjlig att få ur huvudet, jag gnolar på den konstant. Har ni missat den - lyssna på egen risk: http://www.tv4.se/idol/klipp?videoid=1976156&treeId=3020207

5 kommentarer:

  1. Haha nee, 9.40 är verkligen inte strax efter 8. hur tänkte han? med tårna typ. Hoppas att denna dag börjat bättre och fortsätter som en super-dag. Hoppas vi ses snart!! Kramar

    SvaraRadera
  2. Lina: Eller hur, det är lååångt efter åtta... Det undrar jag med, jag bara vet att han måste skaffa sig en bättre tidsuppfattning! Den har börjat mycket bättre, tror den fortsätter så :) Det hoppas jag med, jag får komma neråt landet snart!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag åker till Stockholm i morgon. Jag ska hjälpa Malin med barnen. Sture är på resa.
    Jag stannar till söndag. TÄNK om vi skulle ses, det skulle vara toppen, om du orkar komma ut till Sundbyberg någon dag/kväll. Jag har lite svårt att orientera mig i Stockholm. Kanske vi ses! Kram

    SvaraRadera
  4. Ja ibland kan det vara riktigt irriterande att gå och vänta. Är ju ok om man ändå är hemma men ska man själv till jobbet så blir det stressande när tiden går.
    Idol oleg har jag ingen koll på, men visst är det smått fantastiskt när det uppstår sådanahär fenomen som inte alls är planerade, charmigt tycker jag.
    Ha en bra kväll tjejen!

    SvaraRadera
  5. Britta: Vad trevligt, välkommen till huvudstaden!
    Det vore roligt, jag kommer gärna! Vi kan väl höras när du kommit hit och vet lite mer hur era planer ser ut :)
    Kram!

    Isa: Precis, och det var han helt övertygad om att jag skulle vara, trots att jag sagt att jag skulle jobba... Haha, du har missat något! Ja det är faktiskt charmigt mitt i galenskapen :)
    Kram!

    SvaraRadera