måndag 5 september 2011

Så kom den då...

... den första jobbdagen alltså. Trodde att det jobbigaste skulle vara att behöva väckas tidigt av väckarklockan men signalen var snarare som en befrielse. Jag vet inte vad det tagit åt cellgiftsmonstren nu men i går kunde jag inte ligga i sängen utan att det gjorde fruktansvärt ont i fötterna. Att vila fötterna mot en mjuk madrass var inte ett dugg bättre än det hade varit om jag tvingats stoppa ner dem i ett badkar fullt med iskallt vatten och ett gäng vrålhungriga pirayor. Att gå omkring på ett hårt golv var det däremot inga problem med - men det blir tröttsamt i längden om man ska hålla på med det en hel natt! Man undrar ju vad cellgiftsmonstren håller på med egentligen och på en skala mellan 1 - 10 på hur ologiska och irriterande de är svarar jag 17 miljoner, de är verkligen inte att leka med! Lyckades komma till ro och somna först efter att jag hämtat en kudde från soffan, en kudde som smalbenen kunde vila på så fötterna därmed kunde ligga i luften. Vaknade varenda gång jag rörde på mig - vilket vissa nätter (som denna natt) sker väldigt ofta, jag har svårt att ligga still - och då gjorde det ju ont igen. Därför kom mobilens väckarsignal som en befrielse, jag kunde byta ut mjuk madrass mot hårt golv, hurra! Suck.

Jobbdag alltså. Strax efter åtta var jag på plats. Själva starten av jobbandet tog en bra bit över en timma, jag var tvungen att hitta ett nytt skrivbord och en ny dator med de rätta programmen (min egen dator kanske saknade mig när jag försvann på sjukskrivning, någon gång under året har den nämligen kraschat ihop och den nya burken jag fått saknar vårt redigeringsprogram - vilket är väldigt dumt eftersom jag bland annat ägnar mig åt just redigering. Speciellt denna månad), ett möte drog ut på tiden - och sedan tog det ju ett tag att kicka igång jobbhjärnan. Cellgiftsmonstren måste ha jobbat på duktigt under det här året för till en början kändes det som att jag glömt allt. Lyckligtvis har jag snälla kolleger som fanns nära till hands när jag frågade om än det ena, än det andra. Och hyfsat snabbt kom jag in i gamla tankebanor igen, en hel del satt ändå kvar i fingrarna så snart jag testade. Det är märkligt, kortkommandon jag inte använt på nästan nio månader hittade sin fingersättning direkt (med andra tog det längre tid får erkännas...) men jag skulle inte nu kunna tala om hur man gör en del av de saker jag gjort i dag, jag vet det enbart när jag sitter på jobbet och känner att tangenterna är som ett kylskåp och fingrarna som magneter, de sätter sig där de ska! För det mesta, ibland blir det dock helt galet. Men jag ger mig själv godkänt efter denna första dag, jag kommer komma in i allt, redan i morgon kan jag förmodligen göra en hel del utan att behöva tänka så mycket först. Vissa saker sitter i ryggraden, hur länge man än varit borta.

Min närmaste kollega Birgitta såg till att jag kände mig väldigt välkommen på jobbet. Fick en fin blomma, ett kort med uppmaningen "Fira livet!" (kan det bli bättre än så!) och en jättefin necessär som hon har sytt och broderat! Jag är så imponerad av alla som kan sy (Birgitta kan sy allt, henne är jag superimpad av), själv valde jag träslöjd i skolan eftersom jag var dålig på det där med nål och tråd. Därmed inte sagt att jag var eller är speciellt bra på att hantera vare sig vinkelbeslag eller slipmaskin heller... Och inte nog med dessa saker, den lilla necessären innehöll små förpackningar krämer och grejer så man blir snygg! Just det har inte Birgitta sagt att man blir, men reklamen brukar ju säga så. Vi råkar dessutom gilla små förpackningar med smörj(a in)medel!   


Var ganska pigg när mina första jobbtimmar var gjorda, tyckte då att jag kunnde sitta kvar ett tag till. Men nu känns det ganska skönt att jag mjukstartar. Jag är på väg tillbaka men det får ta den tid det tar. Ser fram emot att komma tillbaka i morgon igen, att få känna av några normala timmar igen. Förhoppningsvis slutar också snart fötterna med sitt hysteriska bråkande, så jag kan få känna mig lite normal även på det området.

Bäst just nu: Jag brukar alltid diska matlådan när jag kommer hem, av någon anledning blir det inte gjort på jobbet utan först hemma i mitt eget kök. Det brukar vara ganska tråkigt att diska matlådan, när det än sker, men nu känns det bra. Att diska en matlåda är ju ett tecken på att man är tillbaka där man ska vara. Sjukskrivningen börjar så smått släppa taget. 

10 kommentarer:

  1. Hurra för Emma, hurra för matlådan, hurra för trevlig kollega med blomma och necessär, hurra för orken, hurra för fingrar som hittar hem, hurra för livet, hurra för en ny jobbardag i morgon!!!
    Största kramen till den tappraste av tappra!

    SvaraRadera
  2. Isa: Ja allt det där hurrar vi verkligen för :)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. En matlåda kan vara det bästa tecknet på vardag. Och just vardag har något vällbekant normalt över sig. Så härligt vardagligt! Lycka till imorgon också!

    SvaraRadera
  4. Sååå härligt! Orken finns, arbetslusten likaså. Fötterna hoppas vi är på G snart. Jaa, då börjar ju livet se ut som vanligt:-)
    Ha en underbar tisdag på jobbet!! Känns så bra att få önska dig det:-)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hurra!!! Snacka om att detta var kanske det roligaste inlägget som vi läst under hela tiden. Vi önskar dig allt gott nu när du är tillbaka på jobbet (precis som vi ju önskade dig det också under de där hemska dagarna med monstren).
    Hälsningar från Nässjösvanarna

    SvaraRadera
  6. Det bästa inlägget på länge! Tänk att du jobbar igen. sakta men säkert kommer jobbhjärnan tillbaka och mer och mer ork och energi till både jobb och fritid. Sov gott! Till fötterna.Sluta upp geast med trilskandet! Det är bara ivägen.

    SvaraRadera
  7. Monica: Precis så! Just nu gillar jag verkligen vardagen :) Tack!

    Ylva: Ja nästan allt är på topp, bara fötterna som är i botten... men de ska väl ge sig så småningom!
    Tack och kram!

    Nässjösvanarna: Jag säger också hurra, äntligen har man kommit till den dagen då det går att jobba lite smått! Tack!

    Anonym: Ja det kunde jag inte tro för bara drygt en månad sedan, men nu är jag där :) Hoppas fötterna lyssnar på dig!

    SvaraRadera
  8. Tycker fortfarande att du är en fantastisk kvinna, Emma. Har inte läst din blogg så flitigt sista tiden av olika anledningar men att du börjat återgå till arbetet gör mig glad :) "Helena med brödlimpan"

    SvaraRadera
  9. Underbart Emma. Det är märkligt detdär med fingrarna att de ibland verkar ha kunskap man inte minns att man har.
    Vilken fin kollega du har. Birgitta är toppen på alla sätt.
    Kram Majken, som inte lyckades lära sig Nya-Dagny under min vikariemånad.

    SvaraRadera
  10. Helena: Tack snälla :) Ja det gör mig glad också, det känns väldigt bra!
    Kram!

    Majken: Eller hur, jag förstår verkligen bara hälften av sakerna jag gör men ändå blir den andra hälften oftast rätt och bra också!
    Det är hon verkligen :)
    Kram! Och du - jag har bråkat med Dagny i dag, vi kom inte riktigt överens fram på eftermiddagen... Hon är inte helt lätt att förstå sig på alltid...!

    SvaraRadera