onsdag 7 september 2011

Stefan Liv - R.I.P.



Bara en kortis. Jag håller en tyst minut hela kvällen, det är nästan så även i bloggform. För i dag kom det ett sådant där slag i magen som man faller ihop av. Ett slag där man tappar andan lite och känner tårarna komma. Jag känner honom inte, har aldrig träffat honom vad jag minns, men i dag gör det väldigt ont i HV-hjärtat (och förstås i det normala hjärtat) eftersom den förre målvakten för Smålands stolthet, den coolaste, skönaste och störste (han är den ende svenske målvakten som fått både ett OS-guld och ett VM-guld under ett och samma år, 2006) omkom i en flygolycka i Ryssland. Stefan Liv blev 30 år, lämnar fru och två små barn efter sig och det känns så hårt. I somras gifte han sig.

Åhhh vad ont det gör! Man vill liksom alltid att döden ska komma när man är gammal och gaggig, inte när större delen av livet ska ligga framför en! Det känns orättvist. Ena sekunden fanns han där, full med liv (just precis så, Liv). I nästa sekund finns bara ett tomrum kvar, en enorm sorg och saknad för hans närmaste. Vi andra som sett hans fenomenala räddningar på isen, hans härliga sätt att fira en seger på densamma, hört hans karakteristiska Jönköpingsdialekt i intervjuer, sett hans leende och skratt i desamma, eller sett och känt missnöjet när HV71 eller Tre kronor har förlorat - vi saknar och sörjer vi också. Men mest tänker i alla fall jag på hans familj, släkt och vänner. Det kan göra ont även hos en som inte har någon större relation till personen det berör, men hur fruktansvärt är det inte för de närmaste? Jag kan inte föreställa mig hur tungt det måste vara och jag önskar verkligen att jag kunde göra något - tänk om man hade förmågan att säga något som lindrade sorgen bara en aning eller kunde ge en läkande kram! Men tyvärr kan jag varken lindra eller läka, har inte ens vettiga ord för denna blogg, det är så mycket som vill ut men det är så svårt.  

Med det lilla jag vet om dig Stefan Liv - tack för vad du gjorde, du gjorde det så bra.

9 kommentarer:

  1. Det känns så tungt ikväll. Stefan VAR Jönköping, han skulle alltid finnas här, denne genomgemytlige kille. Helt ofattbart att han ryckts bort. Hela eftermiddagen har det regnat här, Jönköping gråter. Just nu är det en spontansamling vid Kinnarps Arena, ljusmarsch från klubbhuset till Arenan.
    Till helgen skulle det varit HV dagar här med stor fest. Nu blir det omtänk.
    Tänker så mycket på frun, de små killarna, hans mamma och övriga släktingar. Hoppas att de blir omfamnade av kärlek.
    Emma, du har skrivit så fint om Stefan Liv, en tyst minut hela kvällen. Bra tänk!

    Tänker på dig, känn kramen!
    Inger

    SvaraRadera
  2. Ps. Som du vet så brinner det alltid ett ljus i fönstret här i soffhörnan på kvällarna,
    ikväll lyser det bara för Stefan och hans familj. Bara så du vet.

    SvaraRadera
  3. Inger: Verkligen, det känns jättekonstigt att han aldrig kommer vara där mer, spela eller träna i Kinnarps mer. Ja jag har sett bilder därifrån, skulle också varit där om jag varit i gamla jönkan, men det fick bli tänt ljus här hemma istället. Det hoppas verkligen jag med!!
    Ja en minut känns ju så futtigt, jag förlängde minuten lite...
    Kram!
    PS: Mitt ljus har också bara lyst för Stefan och hans familj i kväll!

    SvaraRadera
  4. Känns så konstigt att inte Stefan Liv finns längre. Han gjorde stort intryck
    på något sätt, svårt att förklara. Så sorgligt. Tänker oxå på familjen.
    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  5. Isa: Det gjorde han helt klart, man inser ju det ju mer man läser artiklar och ser på tv, både under gårdagen och i dag. Tungt tungt tungt - speciellt för familjen förstås :(
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag var helt förkrossad igårkväll när jag tänkte på hur Stefan så fruktansvärt traumatiskt dog. Mina tankar går nu till hans nyblivna fru och två rara små barn som inte längre har någon far. Det är så tufft.

    kramar till dig och din fina familj
    Lisa me racern

    SvaraRadera
  7. Det som hänt är helt ofattbart ... Jag saknar ord (tur att du skriver så fint Emma). Tänker och ber för Stefans fina familj. Det är verkligen tungt.

    SvaraRadera
  8. Så tragiskt det som hänt. Kommer att sakna hans trevliga "segerkullerbyttor" och andra konster han hade för sig och hans glada anlete. Tänker på hans fru och småkillar. Oh, så tungt. Livet är INTE rättvist. Du skrev så gripande om honom.
    Hoppas du har det bra på din låååånghelg.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Lisa: Ja det är så tungt, lider så himla mycket med Anna, Herman och Harry :´( Hoppas verkligen de får allt stöd de behöver.
    Kramar tillbaka till dig!

    Lina: Det är det verkligen. Jag saknar egentligen också ord tycker jag, jag blir bara så jätteledsen och tycker det är jättetungt... :(
    Kram!

    Ylva: Jag med, jag säger som många andra sagt och skrivit förut - alltid saknad, aldrig glömd. Fruktansvärt tungt, önskar man kunde göra något för dem! Nej det är det inte, det här känns så meningslöst :( Tack, hade velat få ur mig mer men det var väldigt svårt att hitta rätt ord...
    Kram!

    SvaraRadera