söndag 1 januari 2012

Festligt slut och festlig början

Kära läsare där ute! Hann inte skriva i går, så därför säger jag det nu: Gott nytt år på er! Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton och att den tid som gått på det nya året har varit bra. Själv har jag haft en fantastiskt bra nyårsafton, tackar som frågar! Som ni nog vet vid det här laget var jag på bröllop, min kusin Malin gifte sig med sin Sture och festligare än bröllop på ett snyggt golfhotell en nyårsafton - nej det kan det inte bli. För ett år sedan spenderade jag nyårsaftonen i en sjukhussäng på Karolinska och vid tolvslaget stod jag vid salsfönstret för att skåda raketer långt bort i skyn. Som vem som helst förstår var denna nyårshelg ungefär tusen miljarder gånger trevligare! Minst.

Det togs många många många kort under bröllopsfesten och förmodligen är de bara roliga för oss som var där. Ni andra får förstås titta hur mycket ni vill men om ni inte roas av just detta blogginlägg kommer det fler detta år, om helt andra saker - var så säkra. Det blev många röda ögon varpå jag sorterat bort många kort som i övrigt var väldigt bra, men dessa röda ögon som lyser och gör de porträtterade personerna till något demonliknande känns inte så kul att visa upp - speciellt inte en nyårsdag när man ska se framåt och hoppas på ett bra år och allt det där... Så håll till godo med det som finns till buds nu!

Just det, det var alltså Malin och Sture som skulle gifta sig denna sista dag på året. De gjorde det på ett jättefint golf- och konferenshotell söder om Stockholm, där de flesta av oss också bodde över natten. Perfekt att ha vigsel, fest och övernattning på samma ställe! Vi kom strax efter lunch på nyårsafton, träffade släkt och vänner och umgicks över en kopp kaffe en stund, innan vi stängde in oss på våra rum och fixade till oss för att bli bröllops- och nyårs-fina...

... och ungefär så här blev mitt resultat. Svart klänning med paljetter, lila sammetskavaj, svart handväska och de lila högklackade skorna som ni sett i ett tidigare inlägg. Här står vi, alla bröllopsgäster, och väntar på brudparet som snart ska komma skridandes på balkongen precis ovanför oss.

Pappa, Oscar, Emma och Lina står här väldigt bra placerade, precis här vid ingången till hotellet såg man nämligen väl upp mot balkongen. Hur fina skulle brudparet vara?

Jo, jättefina förstås! Och jätteglada!

Framme hos vigselförrättaren ville dottern Tyra förstås springa fram, vara med och dela glädjen med mamma och pappa liksom!

Yes, nu är de gifta!! Dags att säga skål till brudparet...

... samt kolla in en av deras första kyssar som nygifta!

Lycklig brud...

... och lycklig brudgum!

Den vackra brudbuketten var gjord av Stures mamma.

Bert-Inge, stolt far till bruden, har vi här...

 ... och brudens lillasyster Karin (även hon min kusin alltså) är förstås inte heller det minsta missnöjd - varför skulle någon vara det en sådan här fantastisk dag?! Sonen Elliot i mammas famn är en smått ovanlig syn eftersom han gillar att använda fötter och ben för att gå omkring överallt. Skulle jag också gilla om jag hade så där stiliga kläder!

Men vad är det frågan om här då?!? De här gästerna verkar ju inte vara på så väldigt gott humör... skärpning nu tack!

Så ja, det där var bättre!

Lina behöver inte skärpa till sig, hon är en glad bröllopsgäst!

Här står kvällens värdpar, brudens storasyster Anna och hennes man Robert.

Mormor - eller brudens farmor om man väljer att se det på det sättet - är också glad! Kan det inte räcka med att gå omkring och vara glad nu?!?

Tja, vi kan väl möjligtvis sluta upp med gåendet, men glada tänker vi fortsätta vara! Nu sitter alla gästerna och väntar på ett gemensamt gruppfoto och, kanske ännu mer, på bröllopsmiddagen, bestående av fyra rätter. Lillebror Oscar, mormor Birgit och svägerskan Lina börjar bli matsugna...

... precis som det här gänget - Fen, som är gift med brudens far, pappa Staffan och den där sista personen som ni nog känner igen vid det här laget... När bilden togs visste vi förstås inget, men eftersom middagen i skrivande stund är intagen sedan ganska länge kan jag meddela att den var sagolikt god!

 Nu är vi väldigt mätta men kanske inte hundraprocentigt belåtna eftersom vi inte fått någon bröllopsårta ännu - men snart är det dags! Bruden demonstrerar hur man skär en tårtbit, så vi vet när det väl är dags på riktigt...

... och ja, där blev allt som det ska - tårtan har anlänt och ljusen har dessutom tänts! Den minsta tårtan, anpassad för brudparet förstås, ska provsmakas och godkännas innan vi övriga får hugga in.

Sture ger en sked till sin nyblivna hustru som får komma med utlåtandet. Om den smakade bra...?

...ja ni ser ju, bruden är ju nästan alldeles till sig! Det blev jag med, den var fantastisk. Mörk chokladbotten, ljus chokladmousse och passionsfruktsöverdrag bland annat - det kan ju inte bli annat än lyckat! Själva bakverket stod Stures syster för. Efter middag, tal och sång började klockan närma sig nyårsdag och det var dags att gå ut för att kolla in det maffiga fyrverkeriet och säga...

 ... GOTT NYTT ÅR!! Det sägs att Oscar och Lina har alkoholfritt i sina glas men man kan ju undra lite... Sture, till vänster på bilden längst ner, verkar dock ha läget under kontroll.

Den här bilden ger inte alls föremålet rättvisa tyvärr, men idén är så bra att jag måste dela med mig av den. På en ganska stor tavla fick alla gäster använda färg och pensel för att sätta ett litet avtryck, lämna en liten hälsning till brudparet, som sedan ska sätta upp tavlan på en vägg hemma. Den blev riktigt fin till slut. Hälsningen snett upp till vänster om cykeln ganska långt ner kommer faktiskt inte från mig - men någon i familjen skulle kunna ligga bakom den... ;)

Karin och hennes sambo Fredrik vet precis vad de ska måla, till skillnad från...

... den här bröllopsgästen! Efter avslutad målning var det dags att bege sig till dansgolvet. Ni som följer den här bloggen vet att vi var ute och dansade på Malins möhippa, och självklart skulle det dansas nästan hela natten lång även på bröllopet!

 Värdparets dotter Ebba, som jag för övrigt varit barnflicka åt under ett par veckor när hon var riktigt liten, lyckades med något ingen människa trodde var möjligt - att få upp mormor/farmor på dansgolvet! På ett sådant har hon förmodligen aldrig varit förut, men någon gång ska vara den första. Till en början gick det ganska lugnt till, Ebba såg till att 85-åringen stod på benen när hon svängde loss tillsammans med barnbarnen Malin (här i ny fin glittrig klänning) och Karin. Men vad hände efter ett tag? Jo...

 ... mormor fick på sig partyhatten!! Hur ska detta egentligen sluta?!?

Aha, det slutade med att lillebror tog över partyhatten och lossade lite på slipsen! Och med det tror jag vi säger god natt och tack för denna roliga dag!

Eftersom vi bodde på hotellet fortsatte festligheterna i morse, eller snarare tidigt i förmiddags, när det var dags för stor och god frukost. En lite lagom trött men väldigt glad Emma äter yoghurt med nyttiga flingor och bär. Det är ju ändå nytt år, bra att börja på rätt sätt liksom.

Malin och Stures yngsta dotter Tilde ser kanske här ut att ha tagit ut sig fullständigt under bröllopsdagen och här ha fallit ihop bland dynorna, men nej då - hon och morfar leker bara en stund efter frukosten!


Ja, det var min härliga nyårshelg det! Hur har ni haft det?

Bäst just nu: Nytt år, nya möjligheter! Fast det mesta får vänta till i morgon, för resten av dagen och kvällen går i lugnets tecken...

9 kommentarer:

  1. Åhhhh Emma, vilken härlig nyårsafton du haft, så roligt att se och läsa att du haft det så bra. Vilken glädje över alla bilder och vilket fint brudpar! Bara tanken på förra årets nyårsblåsa och var du befann dig då gör att man gläds med dig!!! ÖNSKAR DIG DET BÄSTA 2012. Jag kommer fortsätta att följa dig!
    Årets första och största kram tjejen!

    SvaraRadera
  2. Isa: Det har jag verkligen! Haha, ja 2011 års nyårsblåsa var faktiskt mycket snyggare än den jag hade 2010! Kul att du hänger med även detta år, det tackar jag för :)
    Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Vilken fest! Härligt att du fick ett så gott slut. Fint att kunna avluta ett tufft år med en sådan fest. Jag hade också en trevlig kväll med goda vänner.

    SvaraRadera
  4. God fortsättning, Emma!

    SvaraRadera
  5. Hej! Åh vilka härliga bilder du tog, visst hade vi kul! Kram Britta

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder från din nyårsafton och God fortsättning till dig!

    SvaraRadera
  7. Anonym: Ja det var ett perfekt slut och en perfekt början!! Det låter bra, så ska en nyårsafton vara :)

    Monica: Detsamma, jag hoppas på många lila fina stunder för oss båda :)

    Britta: Haha, ja men jag missade ju att fota en hel del viktiga personer - dig bland annat! Men jag håller med, det var en så himla bra kväll och natt!
    Kram!

    Anonym: Detsamma till dig!

    SvaraRadera
  8. Hej bästa Emma! Åh vad fina bilder! De speglar verkligen hur kul vi hade det och hur lyckliga vi är. Kul att du hade det kul, det glädjer oss. Stor kram från oss alla i familjen Himledahl

    SvaraRadera
  9. Malin: Bästa Malin, det var verkligen en fantastisk nyårsafton och en mysig start på nyårsdagen! Det var sååå roligt att dela glädjen med er :)
    Stor kram till er!

    SvaraRadera