måndag 2 januari 2012

Nytt år med oskrivna blad

Hej där ute, har ni det bra? Årets första jobbdag eller är ni fortfarande lediga? Själv hör jag till den första kategorin - jag har börjat jobba. Det var inte det minsta lockande när mobilens väckarklocka ringde i morse, jag känner mig halvt medvetslös den tiden på dygnet! Men när jag väl kommer upp ur sängen och har ställt mig i duschen brukar jag bli människa igen och jag måste ju ändå säga att jag föredrar det här årets 2 januari framför förra årets dito. Det var inte så att det var en totalt värdelös dag, absolut inte. Dagen innan hade jag fått komma hem från sjukhuset och vaknade alltså upp i mitt eget fina hem, och sådant kan man aldrig klaga på! Däremot hade jag ont och var trött efter operationen och jag var framför allt väldigt sjukskriven. Det var ju det enda rätta då, men i det verkliga livet borde jag varit på jobbet. Eller okej, 2 januari 2011 var en söndag och det hade varit direkt olämpligt att vara på jobbet då, men ni förstår nog vad jag menar... Och att nu få gå till jobbet som en inte alls lika sjukskriven människa - det är sannerligen inte fel, man kan till och med känna att det är okej att tvingas upp tidigt eftersom man har något värre att jämföra med.

Man tackar!


Och det nya året ligger där framför fötterna nu, det känns som att det bara är att kliva in i det! Fylla dagarna med innehåll mäktigare än soffhäng i för stora mysbyxor. Jag gillar förvisso soffhäng och 2012 spås bli ett år när vi tar det mer lugnt, "kura skymning" pratades det om på Gomorron Sverige i morse. Inte mig emot, men det är skillnad på soffhäng och soffhäng. Det soffhäng jag ägnade mig åt förra året var inte självvalt - jag var tvungen eftersom jag ofta inte orkade göra mer än hänga/ligga. I år ska jag soffhänga på det bra sättet, fast allra mest ska jag orka göra mer saker, vilja göra mer saker. Än så länge är jag väldigt oplanerad men jag hoppas att den där kalendern kommer fyllas på allt eftersom dagarna går, fyllas på med roliga, härliga, spännande saker att se fram emot, leva i mitt i stunden och sedan titta tillbaka på. En almanacka är bra för att hålla reda på allt som ska hända och ja, jag gillar det omoderna i att bläddra i en kalender! Jag är väl snart den enda människa i hela världen som inte har sådana där avancerade apparater där folk har hela sitt liv (Iphone tror jag att det kallas).

Jag gillar att dela upp mitt liv på olika saker - aktiviteterna kan vara i almanackan, musiken kan vara i min Ipod, kontakten med omvärlden kan vara i mobilen (när den inte sker IRL så att säga. Och när det gäller just mobiler kanske jag verkar som en sur bakåtsträvare men jag är fullkomligt nöjd med en telefon om det går att enbart ringa i den, skicka sms och ta foton, jag behöver inget annat. Varför ska jag kunna vara ute på nätet dygnet runt var jag än är? Jag har inga som helst problem med att alla andra har avancerade telefoner med allt vad det innebär, jag bara inte vet varför jag skulle behöva en? För att när jag är ute på stan kolla när bussen går? Onödigt, när min filosofi är att lugnt vänta eftersom det tids nog kommer en buss. Och gör det inte det får man gå. Så var det med det). Och jag tror inte heller att en Iphone på detta härliga sätt varje dag kan förmedla att just jag är awesome!

Funkar fint, även utan appar och grejer!


Nu tänker jag ta det lugnt resten av kvällen, soffhäng av den bra sorten. Ha det så bra där ute! 

2 kommentarer:

  1. You are awesome, det är du det! Bra uppmaning att fästa ögonen på varje dag, positivt tänk.
    Bra dag till dig tjejen!

    SvaraRadera
  2. Isa: Tack, härligt att både du och kalendern tycker det :) Det är det, de dagar som gått på detta år har jag blivit glad av att se de där orden!
    Kram!

    SvaraRadera