tisdag 17 januari 2012

Firarfika av två anledningar

Nu var det några dagar sedan jag hörde av mig. Tar ju en och annan bloggpaus ibland som ni vet. Så här i början på veckan beror det oftast på att jag är ganska trött när jag kommer hem från jobbet, så från och med nu kommer jag kanske inte skriva så mycket måndag till onsdag utan satsa mer under de andra fyra dagarna i veckan. I dag gör jag dock ett undantag. Tänkte att ni kanske vill bli uppdaterade på läget. Var på Radiumhemmet i går, för min tremånaderskontroll. Allt är fina fisken, inga nya tumörer som spökar vilket gör att livet rullar på som det ska. Bra va?!

I dag har det varit en bra dag, en alldeles egen dag. Eller okej, en egen dag tillsammans med några andras. Nej, ingen födelsedag. En redigerardag. "Jaha, och vad i hela fridens namn är det då?" undrar ni. "Ska vi ha ytterligare en dag att hålla reda på i almanackan - räcker det inte med kanelbullens dag, midsommardagen, nationaldagen, våffeldagen... Redigerardag också?!". Tja, det beror på vad ni sysslar med till vardags. Jobbar ni på tidning är det en viktig dag, annars inte (eller jo förresten, det är det. Utan redigerare skulle ni inte få en vettig tidning till morgonkaffet, så jag ändrar mig - det är en mycket viktig dag, för alla). Så här är det: Redigerarna på Norrköpings Tidningar bestämde sig för en tid sedan att instifta Redigerarens dag i dag, den 17 januari. Detta spred sig som en löpeld till andra tidningsredaktioner i landet och tog sig till och med utanför landets gränser - Tønsbergs Blad i Norge har tagit efter detta fina initiativ. Bakgrunden var enligt initiativtagarna att "detta kreativa, stresståliga och multibegåvade släkte är en hörnsten på landets tidningsredaktioner och förtjänar en egen dag", som tidningen Journalisten rapporterar. Firandet rekommenderades genomföras med extra gott fika, bus samt ordbingo i rubriker. Och självklart ville mina kolleger och jag fira oss själva denna dag - vi skulle tillsätta en kommitté med "det tydliga uppdraget att verka för att denna dag snarast blir allmän helgdag med ordvitsar och ordbingo i både slott och koja", som en kollega glatt uttryckte det. Gratis utdelning av bokstavskex och flaggor på bussarna var andra förslag. Ska man fira ska man göra det ordentligt liksom.

Det gjordes snygga utskrifter med loggan för denna stora, mäktiga dag. En logga tillverkad på vår tidning minsann! Om de andra tidningarna har haft egna loggor vet jag inte, vår är i alla fall den klart snyggaste. På väggen vid nyhetsdesken brukar en utskrift för morgondagens tidningssidor sitta uppe varefter de blir färdigdesignade av oss redigerare, men i dag satte vi i stället mest upp A4-ark med detta meddelande. I alla fall till en början. Om det på något sätt kommer synas i tidningen i morgon vet jag inte, men det syntes bland oss som jobbade i dag... 

... för självklart blev det fika! Bokstavskexen lyste med sin frånvaro när de skulle inhandlas, varpå det blev glass i stället. Och fem minuter innan vi utlyst vårt fika för oss själva ville även resten av arbetsplatsen vara med och fira! Till slut satt vi med en salig blandning av glass, kakor och godis, hyllade oss själva och hyllades. Själv tog jag både glass och hela två skivor vetelängd... men jag hade ju dubbel anledning att fira - läkarbesöket i går var ju värt att glädjas lite extra åt (även om det verkligen inte kom som en överraskning, det fanns liksom inte i min värld att jag skulle ha fått nya tumörer). HV71-mugen är som ni ser med och skänker lite extra glans åt fikabordet :)


Nu har jag ett berg disk att ta hand om, som jag inte orkade med i går. Det är ansträngande att jobba! Ha det bra därute tills vi hörs nästa gång!

12 kommentarer:

  1. Vad glad jag är för din skull!! Stora kramar, du store kämpe :-)

    SvaraRadera
  2. Stora kramar härifrån oxå. Lite pirrigt innan besked. Asså, två anledningar att fira idag, men gårdagens besked var det bästa. Hurray!
    Kram i mängd!:) :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Ja har man två anledningar måste man ju fira stort, det är min åsikt :)
      Kram!

      Radera
  3. Yes! Så skönt att det inte syns några nya monster. Nu kan du gå en härlig vår tillmötes med jobb, barn och vän häng. Krya på det som behöver och ha en skön fortsatt vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man klarar sig ju gärna utan monster. Låter som det kan bli en bra vår! Detsamma :)

      Radera
  4. Underbara nyheter. Hoppas fötter och andra delar som värker snart känns ännu bättre.
    Stora kramen till dej, superfighter!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag också på, håller tummar (och tår) för det!
      Kram!

      Radera
  5. Gott Emma nu blickar vi bara framåt mot ett härligt nytt år med massor av spännande saker. Ha det så bra, kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som en bra plan :)
      Detsamma och kram!

      Radera
  6. O, Emma vad glad jag blir. Har ju glömt att fråga dig på jobbet. Nu har du ju tagit helg men vi får väl ta en liten tacksägelsefika nästa vecka! Grattis till en härlig vår!
    Birgitta

    SvaraRadera
  7. Haha, fika säger jag ju aldrig nej till :)

    SvaraRadera