torsdag 5 januari 2012

Julnog

Av gårdagens bloggbild att döma kan man ju tro att jag bara kommer sitta och mysa den här långhelgen. Men så är inte fallet, i dag har jag exempelvis inte suttit ner och myst ett endaste dugg (än så länge ska väl tilläggas). Denna dag har projektet "plocka ner julen" inletts. Eller jag hade i alla fall tänkt göra det men det är så mycket annat som pockar på uppmärksamheten hela tiden! När man håller på med sitt projekt måste man plötsligt ta sig en förmiddagsstyrketår och när man efter det har hållit på ytterligare ett litet tag måste man plötsligt äta lunch och när man avslutat den och återgått till att hålla på ett litet tag måste man plötsligt ta sig en ny styrketår, denna gång eftermiddagsvarianten (där är jag nu). Mellan de två första intagen var jag dessutom tvungen att springa (nåja) upp och ner till tvättstugan ett antal gånger. Nu börjar både krafter och lust ta slut så det är inte säkert att det blir så mycket mer av julprojektet i dag. Får se.

Ni kanske tycker det är tidigt att plocka ner julen nu, att den ska ut med julgransplundring nästa fredag när det är tjugondedag jul. Att det faktiskt fortfarande är jul eftersom vi är mitt inne i trettonhelgen. Det ligger förstås en hel del i det! Men nu råkar jag känna att det är nog med jul, det räcker. Den är hjärtligt välkommen tillbaka igen när 2012 närmar sig sitt slut, men nu längtar jag efter att få in lite mer vår/vinterkänsla. Jag älskar julen som ni nog har fattat, men allting har sin tid och nu är det dags att byta ut tomtar och ljusstakar mot de gamla vanliga kära sakerna! Från och med i morgon tar jag nya tag. Om jag orkar. För...

Bäst just nu: ... i natt är det final i juniorhockey-VM och småkronorna möter Ryssland klockan 02.00, matchen sänds direkt i SVT1. Innan dess laddar man lämpligtvis upp med Sportens årskrönika i SVT2 klockan 20.00 och direkt därefter Uppdrag OS, brittisk humorserie om teamet som ska göra OS i London i år till en braksuccé. Och som om detta inte vore nog drar hockeyelitserien igång igen på allvar när HV71 spelar sin första match. Sport var ordet för dagen!  

6 kommentarer:

  1. Haha säger jag åt allt ditt sportande. Det är ju inte klokt vad du är sportig...
    Kommer du sitta uppe i natt och titta på småkronorna?!?
    Har oxå precis slagit mig ner efter en massa rännande och fick då se ditt nya inlägg och jag är ju inte precis nödbedd som du vet, så därför är jag här igen..HEJ!
    Håller med dig om julen, hur mycket man än gillar den, allt har sin tid. Nu ska den ut här oxå och jag börjar lite smått sukta efter krokusar i kruka.
    Märkligt hur snabbt man ändrar. Alla levande ljus får dock vara kvar för fy tusan vad det är mörkt.
    Skön trettondagsafton till Emma, kram!:)

    SvaraRadera
  2. Isa: Tyvärr inte lika sportig när det gäller att röra på mig, det är tydligen roligast när jag sitter still i soffan och andra sportar... Tänkte det ja :)
    Det är bra att du inte är nödbedd, HEJ tillbaka!
    Det låter fint! Jag satsar nog på tulpaner till att börja med, men krokusen kommer den också.
    Absolut, tända ljus kan man - och bör man - göra länge till.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Idag är det min tur att plocka bort julen för denna gång och det ska bli så skönt. Nu ser jag fram mot ljusare tider.
    Det gick ju bra för Sverige i natt!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Anonym: Ja det är skönt att få in ljuset nu :)
    Det gjorde det verkligen, och bra match var det!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Kom hem i går kväll vid 22-tiden och fick ett ryck att plocka bort julprylarna. Lite dumt faktiskt för det är lite rörigt att komma upp nästa morgon. Skräp lite här och där. Sen morgon men jag ska försöka få bort skräpet innan jag ger mig iväg. Men nu när julen är ute så måste jag komma ihåg att tacka för julklappen. Det har jag kommit ihåg att jag ska göra, glömt, kommit i håg, glömt.......... Så nu är det så dags. Tack. Ha en skön helg. /Birgitta

    SvaraRadera
  6. Birgitta: Haha, ja det där känner jag ju verkligen igen... Du det är lätt hänt, så lite så, tyckte de var söta :)
    Ses i morgon!

    SvaraRadera