söndag 18 mars 2012

Påskharar, fula fiskar och jamande papegojor

Så var det söndagkväll igen. Helgerna går snabbt trots att mina helger ju är riktigt långa. I går kom en nära vän på middags- och vinbesök och det var så himla trevligt! Måste bara visa mina schysta servetter, med lite påskvibbar:

Påskharen säger smaklig måltid. Det är ganska duktigt gjort av en servetthare!


I dag har jag varit på Fjärilshuset för första gången i mitt liv. Linda, Ellie och jag besökte det tropiska djurstället i Hagaparken, fullt med fjärilar (förstås, det hade ju varit jättekonstigt med ett fjärilshus utan fjärilar...), grodor, fåglar och fiskar. Tog massor med kort men i det ena rummet var det väldigt svårt att få vettiga bilder:

Det blev en väldig imma på kameralinsen av den fuktiga 25- till 30-gradiga värmen. Den här firren syns dock ganska bra. Den var lite småläskig, det tyckte inte bara Ellie utan även jag. Vi såg några barn som tydligen, trots varningen, hade stuckit ner händerna i bassängen och rovfiskarna hade blivit smått galna och ordnat snudd på översvämning, med väldigt blöta barn som följd. Efter dessa våldsamma simmare höll sig Ellie oftast nära mamma, det var liksom säkrast att titta så...

... men vad hon tittar på här är nästan svårt att svara på, galna imma! Men titta längst ner till vänster, där sitter en jättestor fjäril och det är den mor och dotter tittar på.

Här vet jag med bestämdhet att Ellie kollar på mig, trots att jag inte är något tropiskt, spännande djur!

Det var dock inte bara imma på Fjärilshuset. Här kollar Linda och Ellie på grodor. "Jaha, kan vi också få se lite djur då?", säger ni. Jo men det är väl klart!

Ni kan få se en fjäril...

... några giftiga små grodor som är ganska lustiga att se (ja, de var instängda, hoppade inte omkring fritt)...

 ... en... tja, det här är kanske inget djur då... jag vet inte vad det är... någon tropisk djungelgud kanske. Lite småotäck han också. Vi går tillbaka till djuren tycker jag.

Roligaste djuren var helt klart papegojorna, de färgglada heter blåpannad  alternativt gulpannad amazon och den grå heter grå Jako. Just den är enligt informationsskylten utanför buren lika smart som en 4-åring! Lite imponerande på något sätt - fast med tanke på att Jako, som var den mest snacksaliga av dem alla, på riktigt mest sa "mjau" undrar man ju lite hur smart den var...

... nej, nu har vi fått nog av djur, nu går vi och äter lunch! Valet föll förstås på en grillad macka. Hur kärlek smakar? Ingen aning, men det var gott!


Nu är det en lugn tv-kväll som gäller. I morgon smäller det. Vad som händer i morgon? Det får ni se då!

8 kommentarer:

  1. Emma, det är väl idag du fyller?! Ett stort grattis till dig idag!!!! Om jag ny inte minns alldeles galet.. En härlig vår och sommar har vi framför oss! Du har varit så otroligt stark detta året!! Alla kramar till dig!!! Hipp hipp hurrraaa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det, du har minnet med dig :) Tack! Massa kramar tillbaka till dig och er!

      Radera
  2. Oj. är det födelsedag idag??? Stort GRATTIS till den största kämpen jag känner,
    Hipp, hipp HURRA!
    Födelsedagskramar!

    SvaraRadera
  3. Här kliver man in (nåja, ett virtuellt kliv) och blir varse att det kan vara så att du fyller år idag. Ja, men då så: Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra! Grattis på din dag, kort sagt.

    Och så hade jag tänkt skriva något mer, men det är helt tomt. Helt tomt. Kommer inte på något som är vettigt att skriva. Inget ovettigt eller vettlöst heller, för den delen. Får nog vara tyst. Ibland är orden någon annanstans. Förmodligen fullt upptagna med att gratulera dig. Hej då!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja tänk så det kan bli :D Tack så mycket!
      Det blir så där ibland - fast sällan för dig, tycker ofta du säger bra, kloka och roliga saker! Men det får vara tomt också, det är helt okej :) Hej då!

      Radera
  4. Än en gång, tack för en fantastisk trevlig, mysig, härlig och lite tokig söndag!! :) En bra söndag helt enkelt!
    Jag har inte kollat på mina bilder än, men blir dina immiga så är mina garanterat minst lika oskärpta, men det är ju så när man är i tropisk värme :)
    och så säger jag, än en gång HURRA HURRA HURRA HURRA!!! Mera grattis, och grattis i massor! Hoppas du haft en så där braig dag. Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv kära du! Det var en mycket bra söndag - om vi bortser från busschauffören som måste fått alla passagerare att känna sig väldigt bakfulla...!
      Haha, ja det var ett gäng bilder som jag verkligen inte kunde se vad de föreställde!
      Tredje gången gillt, bra jobbat :) Tack och kram!

      Radera