onsdag 21 mars 2012

Klänningskärlek

Födelsedagen är över sedan ett bra tag känns det som och hade detta varit en "normal" jobbvecka hade jag nu när jag nyss kommit hem tänkt "ah, helg!" men den tanken kan inte tänkas denna kväll. Eller kan kan den väl, men det vore fel. Denna vecka jobbar jag nämligen i morgon eftersom den vikarie som jobbar de dagar jag inte gör det, exempelvis torsdagar, behövde vara ledig i morgon varpå vi bytte ledig dag denna vecka - jag hade min torsdag i går så att säga. Då var det förstås jätteskönt men nu hade jag gärna varit ledig i morgon när det ryktas om att det ska bli den varmaste dagen hittills. Men nu är det som det är, och morgondagen lär ju inte vara den sista varma dagen i världshistorien och inte ens troligt den sista för året, så jag kommer säkert kunna njuta av uteliv en annan dag! Det känns verkligen som vår nu, den där tidiga våren innan allt har hunnit spricka ut och upp! Bara med den skillnaden att det är skönt ute, vilket det ju inte alltid är precis i början. När jag kom till jobbet i morse insåg jag att jag påminde om ett vårlikt, färgglatt påskägg (ja påskägg är ju gärna vårlika eftersom de sällan förekommer under mer höstlika oktober...):

Röd handväska, rosa mockahandskar och orange påse med matlådan! Det skulle bara varit något gult också så hade det känts alldeles komplett i gladfärger :)


För några dagar sedan gick jag förbi en affär i Västermalmsgallerian, en galleria som med lite god vilja ligger på väg till jobbet, och hittade min drog i livet - eller en av dem i alla fall. Nej, det är inte så allvarligt som det låter, men jag har en stor kärlek och snudd på ett begär till klänningar. Jag kan inte få nog, trots att jag har så många i min garderob att jag skulle kunna bygga ett stort tält av dem och bjuda in ett hundratal personer som kanske vill stå under tak (fast ändå med lite utomhuskänsla) vid en eventuell regnskur! För en diabetiker som måste ta sprutor ett par gånger om dagen är klänning ett ganska värdelöst plagg eftersom man inte ostraffat drar upp ett sådant plagg för att kunna sticka sig i magen när man är ute på stan eller på något annat sätt ute bland folk. Med kjol eller byxor är det inga problem - man ställer sig bara lite för sig själv där ingen ser en så noga, lyfter lite på tröjan och sticker sig. Även om någon skulle komma är det inte hela världen! Men om man i stället står rakt upp och ner på exempelvis en mataffärs golv och försöker gömma sig bakom mejerikylen - då kan man ge sig den på att någon dyker upp precis när man drar upp klänningens underdel och visar hela strumpbyxan och trosorna! Inte det minsta lockande och därför ett osmidigt klädesplagg. Men åhhhh vad fint det är med klänning!

I alla fall, jag gick alltså förbi en affär och såg en fantastisk klänning i skyltfönstret. Eller okej, jag såg faktiskt två som jag blev väldigt förtjust i. Det var nya ägare i just denna butik, som jag handlat i innan ägarbytet. Det stod inga priser i skyltfönstret men jag fick för mig att de kunde kosta 499-599 kronor kanske - det kändes rimligt med tanke på att en del i fönstret såg ut som det hade kunnat finnas i förra ägarnas sortiment. Så efter jobbet tog jag mig till gallerian och butiken och hade siktet inställt på snygga klänningar. Såg framför mig hur jag ytterligare en gång föll för frestelsen och stod där i kassan med mina nya fynd och kanske skulle jag bli en tusenlapp fattigare. När jag väl kom in i butiken insåg jag att om jag hade fallit för frestelsen och ställt mig i kassan med något helt annat än fynd hade jag blivit ungefär tio tusenlappar fattigare... Nej, det blev sannerligen inget köpt, så mycket klänningsknarkare är jag inte att jag lägger en bra bit över 4 000 kronor på en klänning (eller något annat plagg heller för den delen. Ska väl vara en brudklänning då men det är inte det största behovet just nu om jag säger så). Ibland blir det inte alls som man tänkt sig! Men det brukar bli bra ändå. Det finns ju faktiskt en del att välja på i garderoben, om man låter bli att sy ett tält av dem :)

Bäst just nu: H&M. Har fina klänningar för 199 kronor.  

4 kommentarer:

  1. Vill bara säga HEJ denna fina vårkväll innan det är dax för lite spring.
    Ja, klänning för 4000 pix det låter mycket i min värld. Tycker att det finns mycket fint som oxå är prisvärt. Du hittar säkert något annat najsigt.
    Fin kväll till dig!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej själv! Eller hur, man kan verkligen inte lägga flera tusen på en klänning! Dessutom är det ju roligare att hitta fina kläder till ett bra pris, det är liksom roligare att fynda :)

      Radera
  2. Färg är alltid trevligt, tycker jag. Och snyggt. Så inte var du för färgglad inte! Så komiskt att du har bytt dagar denna vecka. På jobbet var vi tvungna att byta tisdag mot torsdag och tvärtom. Det blev lite ovant, men det gick det också. Önskar dig och mig och alla andra en solig och rolig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, jag blir liksom alldeles sprallig över alla glada färger nu, man blir ju toklycklig av dem! Haha, ja det är lite konstigt när man måste göra så där, det känns lite fel mest hela dagen på något sätt... Önskar dig (och alla andra) detsamma!

      Radera