onsdag 7 mars 2012

Mars och april, vardagar och helger

Jag ser med ett visst mått av fasa att min sköna jobbrytm är på väg att hamna i otakt. Sedan första veckan i januari har jag jobbat tre dagar i veckan och varit ledig fyra. Det är en rytm man lätt kan vänja sig vid, den är ljuv musik för öron, kropp och själ. Jag gillar att jobba men jag gillar även att vara ledig. Och jag avskyr att behöva gå upp tidigt på morgonen. Det är lite lättare nu, när det faktiskt är ljust även när klockan ringer vid sextiden, men det är aldrig så lätt att jag studsar upp och säger "hurra, äntligen får jag lämna den sköna sängen!!". Och när det nu är tidig onsdagskväll och jag har avslutat denna veckas jobb, är jag jättetrött. Inte så mycket för att jag har jobbat intensivt utan mest för att jag får vara trött redan på onsdagskvällar. Den sortens trötthet man annars kände på fredagar när man jobbat fem dagar och fick helg. Den sortens trötthet kommer redan nu eftersom det nu är helg för mig. April närmar sig med stormsteg och det är förstås jättetrevligt eftersom april är en månad med vårfeeling, men det är också då jag ska finnas på jobbplats fem dagar i veckan - och det känns lite tufft. Jag har inte jobbat fem dagar i veckan sedan mitten av december 2010 och har förmodligen glömt bort hur man gör.

Men okej, än så länge är det fortfarande början av mars och jag har nu alltså jobbat sista dagen för den här veckan. Hade tänkt fira det hela med att ta en promenad hem, nu när det faktiskt är ljust ute inte bara på tidig morgonkvist utan även när klockan slår fem på eftermiddagen och det är dags att gå hem om man har en tidig jobbdag (som jag har haft i dag). Men när jag stod vid skrivbordet och tog på mig ytterkläderna kom en stelfrusen kollega förbi och meddelade att det blåste bedrövligt iskalla vindar och att det förmodligen skulle börja snöa när som helst. Det fick mig att förkorta promenaden rejält och åka buss nästan hela vägen hem, för det var verkligen bedrövligt iskalla vindar som inte direkt gjorde att man lockades till långpromenad. Våren verkar ha kommit av sig lite! Men det ryktas om mysigare temperaturer i slutet av veckan, jag får ge mig ut då i stället. Nu ska jag snart tända ljus och sätta mig i soffan och skratta åt väldigt roliga The big bang theory på femman. Onsdagsmys!

Bäst just nu: I eftermiddags mailade jag mina Mössebergskompisar, de jag var och rehabade med i höstas ni vet. Vi bestämde när vi skulle åka därifrån att jag skulle vara den som tog tag i att dra ihop gänget den första gången, och efter att vi setts då skulle någon annan ta över för träff nummer två, och så vidare. Vår första tanke var att ses i december men med tanke på allt annat man ska hinna med den månaden var vi nog lite väl optimistiska när vi försökte styra upp något under den intensiva tiden. Sedan dess har jag tänkt både en och två och femtielva gånger att jag borde ta tag i att dra ihop en ny, första träff. Det är ju dock märkligt hur irriterande långt det kan vara mellan tanke och handling, men i dag gav jag mig äntligen en smäll på käften och sa till mig själv "sluta tänk - GÖR!!" och mailade gänget. Det dröjde inte många minuter innan tre av den samlade skaran på tio-tolv stycken hade svarat att de gärna sågs mitt föreslagna datum i april! Har inte kollat mailen på ungefär två timmar så nu kanske det är ännu fler som vill ses, och det känns så himla roligt med tanke på vilka sköna människor det var jag umgicks med på den där cancerrehaben! Med andra ord kan det gärna få bli april, trots att det innebär mer jobbdagar än helgditon.

2 kommentarer:

  1. Jaha, nu har du tagit helg och i morron är det min tur. Veckorna går sååå fort! Kul att få träffa dina rehabvänner, något att vara rädd om.
    Idag känns det som våren kommit av sig, men lite återfall är ju förvänta.
    Våren är på G, så är det bara!
    Ha det bra, tjingeling!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör de verkligen, man fattar inte riktigt var tiden tar vägen! Ja det ser jag fram emot :)
      Det är ju det, men snart är den här på riktigt tror jag!

      Radera