lördag 30 juli 2011

Hemmaplan igen

Nu var det ett litet tag sedan sist. Igen... Har haft lite fullt upp de två senaste dagarna, i går åkte jag bland annat tillbaka till Stockholm igen. Det var väldigt trevligt att komma hem till lägenheten, speciellt när den här synen mötte mig:

Grannen som bor under mig har gjort en stor insats när hon vattnat mina blommor under alla veckor jag varit borta. I går välkomnade hon mig hem med en bukett hon plockat på landet. Vackert värre!


Det känns väldigt bra att vara tillbaka, hur mycket jag än trivs hos mamma och pappa är det ju ändå här jag har mitt normala liv (hur onormalt det än har känts det här året, men det är en annan sak...). När cellgiftsomgångarna nu är slut vill jag komma tillbaka till livet som det ska vara - men jag vet att det kommer ta ett bra tag innan jag är där. Får utveckla det där en annan gång...

... för nu ska mamma, som följde med mig upp i går, och jag åka in till stan och kolla läget. I alla fall efter en styrkande förmiddagskopp. Hörs senare!

Ja nu är vi redo för att gå på stan, tillsammans med alla andra lördagsshoppare!


Bäst just nu: Eftersom jag var hemma i Jönköping nästan en hel månad undrade jag lite hur läget var här hemma i Stockholm. Skulle blommorna stå kvar, speciellt de ute på balkongen där solen har gassat? Skulle jag ha missat att betala någon viktig räkning och därför mötas av ett läskigt kuvert med en arg påminnelse i innehållet? Skulle det ha åskat och blixten slagit ner i tvn eller datorn? Nu kan jag konstatera: samtliga blommor lever, en del behöver bara en liten ompyssling. Alla räkningar var betalda. Tv-apparaten fungerar som den ska, datorn är förvisso mer knäpp än den varit innan men det beror nog inte på någon åska - den är bara av samma bråkiga skrot och korn som cellgiftsmonstren. Allt, minus datorn då, är således ungefär som det ska!

6 kommentarer:

  1. Hej Emma och välkommen hem igen!
    Hoppas att det är ok med dig och att det fortsätter att gå framåt.
    En fin kväll önskar jag dig och...
    Stora kramen tjejen!!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej Emma! Är också hemma efter två veckor på Orust och i Göteborg. Min syster och jag hyrde ett boende på Orust en vecka och sedan hälsade vi på en väninna i Partille och då hann vi med både Varberg och Hönö. Sol, vind, salt hav. Vad är väl bättre?
    Har följt din blogg lite sporadisk men det var svårt med anslutningen på Orust. Var tvungen att gå ut i trädgården både för att ringa och om jag skulle använda datorn.
    Nu önskar jag dig en fin augusti då du ska få känna hur monstren försvinner ur kroppen och att krafterna kommer tillbaka.
    Är ledig nästa vecka också. Kommer átt vara kvar hemma men åka ut en del på dagarna. Bland annat fixa bilen och hälsa på hos sjukgymnasten.
    Ha det gott! Kram, Birgitta

    SvaraRadera
  3. Isa: Hej och tack!
    Det funkar men jag har ganska ont och blir fort trött - men någon gång ska det väl bli bättre!
    Detsamma och kram!

    Birgitta: Låter ju som två mycket bra veckor!
    Knepigt det där, men det var ju tur att det fanns ett ställe du kunde vara på och få kontakt i alla fall :)
    Ja det vore skönt, jag har tröttnat ganska rejält på monstren nu...
    Verkar ju som att det blir bra väder nästa vecka, hoppas du får bra dagar den sista semesterveckan :)
    Detsamma och kram!

    SvaraRadera
  4. Godmorgon och välkommen till solsidan! :) Jag tycker ju att det är sol mest hela tiden - har dock märkt att den uppfattningen inte bara handlar om de faktiska väderförhållandena utan tydligen också en del om min inställning. Man kan välja att komma ihåg solen mer än det mulna, tydligen. Väder är det i alla fall hela tiden. Och hur som helst hoppas jag att du får sol på både det ena och andra sättet!

    SvaraRadera
  5. Välkommen hem bästaste Em!! skönt att du har med dig mamsen upp en sväng också:)
    Hoppas att vi kan ses snart!!! saknar dig!
    kram kram

    SvaraRadera
  6. Monica: Tackar! Ja här har det ju varit alldeles väldigt trevligt väder sedan jag kom hit - men jag tror också det handlar om inställning, helt klart! Det tackar jag för, soliga vän :)

    Linda: Tack fina du! Ja det är inte så tokigt!
    Det hoppas jag med, vi ska absolut styra upp det, vill gärna ses :)
    Kram!

    SvaraRadera