måndag 11 juli 2011

En utmaning mellan oss

Ursäkta mig att det ibland går lite lång tid mellan bloggposterna. Ibland har jag bara ingenting att rapportera. Livet bara går på, rakt upp och ner utan att jag tänker något speciellt eller gör något speciellt. Och i dag har det varit en sådan dag. Det mest spännande jag gjort är att jag i morse försökte dra ner på värktablettsdosen. Det visade sig vara en idé som kom alldeles för tidigt, så inte heller på denna front händer det något speciellt, vid lunch återgick jag till den normala dosen. Det är ett ytterst spännande liv man lever...

... men om ni gör något roligt får ni gärna berätta det! Jag vet att jag har många läsare som sällan eller aldrig ger sig till känna och just ni är lite extra välkomna att höra av er! Det blir så mycket roligare för mig när ni delar med er av era liv, ett litet trevligt utbyte mellan bloggare och läsare, bara så där! Om ni svarar på denna utmaning så lovar jag att skriva mer vettiga, roliga och insiktsfulla saker nästa gång :)

Bäst just nu: De svenska fotbollsdamerna. VM-semifinal mot Japan på onsdag, våga inte missa!  

17 kommentarer:

  1. Hej! Elliot sover i sin spjälsäng, jag sitter i soffan med datorn i knät och lyssnar på P3, Fredrik hämtar bilen som har varit på verkstad. Det händer här just nu! Kramar!

    SvaraRadera
  2. kom just in från en liten promenad. alltid skönt med lite luft, sommarkvällar är så härliga. nu lyssnar jag på Shawn MCdonald, Double Take, skön lugn musik, passar bra innan sovdags. Imorgon hoppas jag det blir sommar igen så att jag kan ta ett dopp.

    SvaraRadera
  3. Jag har suttit på balkongen och stickat mössor till Kongobebisarna. Bland annat. Snart är mitt garn slut, men jag har löfte på en leverans de närmaste dagarna från en vän som skickar mig sina restgarner. Då blir det fler mössor, eller kanske någon mer filt. Något spännande kan jag inte påstå har hänt mig heller idag. Det är nog en stillsam måndag helt enkelt. Kanske blir annorlunda imorgon, vem vet. Till dess får vi vila i stillheten. Kram!

    SvaraRadera
  4. Jaa du, idag har det varit en riktigt lugn dag, lite promenad och solfika, däremellan lite matintag. Har funderat på att hoppa i plurret, men det blev bara en fundering...Inte ens läst, jag läser annars mycket för tillfället, ett par två tre böcker i veckan. Här kvittrar fåglarna för fullt och kvällen är ljum. härligt, härligt!! Lovar att tala om när jag gör lite mer framöver, men det är skönt med lite lugna dagar oxå.
    Tja, det var lite av min dag, men du...Plötsligt händer det!!
    Sovgottkramar!

    SvaraRadera
  5. Jaa Emma om du haft en helt vanlig dag så har inte jag haft det. Har varit på Astrid Lindgrens Värld med vår yngste son och hans familj. De små pojkarna, 2 och 5 år har hållit oss alla igång. Men det är ett trevligt ställe för alla åldrar. Det har varit så härligt. Glad att jag fortfarande känner mig ung. Alltid roligt att komma till Vimmerbytrakten där släkten från makens sida håller till. Hann inte med några idag men det blir längre fram. Det är vad som hänt här idag.
    Natti, natti o sweet dreams.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Karin: En utmärkt ögonblicksbild! Jag lyssnar också på radion just nu, fast genom den gamla hederliga radioapparaten... :) Just nu sjunger Timbuktu i reprisen av dagens Sommarprogram - också en ögonblicksbild!
    Kram!

    Anonym: Verkligen, man vill ju vara ute hur länge som helst vissa sommarkvällar! Då är vi två som hoppas på samma sak - ropen skalla: dopp åt alla!! :)

    Monica: Du har ju gjort en riktigt bra grej av denna dag! Och att sitta på balkongen låter ju som det perfekta stället, lite som att förena nytta med nöje! Typ... :) Det är nog skönt att man aldrig vet exakt hur morgondagen blir, det vore lite tråkigt om det var klart redan i förväg - så vi vilar väl gärna i det vi inte vet :)
    Kram!

    Isa: Låter som en skön lugn dag! Hoppas badandet blir mer än bara funderingar snart, jag rekommenderar ju ett dopp :) Läsa är bra, det har jag också gjort i dag, böcker är ett fint sällskap.
    Haha, det låter bra - det hoppas jag på!
    Detsamma till dig!

    Ylva: Haha, det låter ju livat värre, vad härligt! Ja där har jag också haft roligt många gånger förr i världen, det var ett mysigt ställe då och verkar vara det nu också! Du verkar helt klart ha haft en bra dag :)
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  7. Hej Emma! Efter att ha tagit en paus och inte läst din blogg varje dag p.g.a. seglingssemester till bl.a Öland och Kalmar är jag nu åter i "bibelbältet"! Jobbar, jobbar och åter jobbar eftersom vi har så många ovana semestervik., faktiskt 45 st. Mitt arbete styrs ju av olika lagar och därför viktigt att allt sker på bästa sätt.
    Ikväll har jag haft beslutsångest och provat vilka kläder jag skall ha på barndop i St.Elavi kapell,Borgholm på lördag. Det är barnbarnet Cornelia, Elena, Linnéa från Hornsberg i Sthlm.som skall få sina vackra namn. Har nu äntligen bestämt mig och känner mig nöjd. Små bekymmer men viktigt att känna sig bekväm. Det blir sommarhusfest efteråt så klädkoden känns inte så uppsträckt!
    Har också gjort min dagliga powerwalk runt Munksjön efter jobbet och det kan jag inte vara utan.
    Skönt för dig att behandlingarna nu är avklarade och jag tycker att du är en fantastisk
    kvinna. Ha det så gott och hälsa fam.
    Helena med brödlimpan!

    SvaraRadera
  8. Emma, vad skönt att läsa att du också har sådana dagar. Dagar som är svåra att summera. Dagar som tycktes bara flyta förbi utan att något stack ut. Jag är imponerad av din förmåga att sätta intressanta ord också på vanligheter. Men lova mig att aldrig ha dåligt samvete för att du hoppar över en dag eller två!

    SvaraRadera
  9. Helena: Seglingssemester låter härligt! Beslutsångest mindre roligt, det kan vara knepigt det där med kläder och ibland kännas som ett ganska stort problem, jag vet! Skönt att du bestämt dig nu :) Sommarhusfest låter ju hur mysigt som helst!
    Tack snälla! De hälsar tillbaka :)

    Gunnar: Haha, ja jag har en hel hög av dem mellan varven! Okej, jag lovar, tack!

    SvaraRadera
  10. Jg sitter i en bil på Hönö. Robert och Ella köper Mollyplugg på Bolist. Det ska peppras upp konsoller hemma... Ska ta bilder o visa när det är klart. Det blir ingen walk-in-closet, men väl en pysselhörna i förrådet. Alltid något! Viktigt att ha pysselmaterial nära till hands! Snart blir det en runda i Hönö hamns affärer, sedan lunch på Nimbus på Öckerö. Jag vill flytta till en l i havet! (nämnde jag att solen skiner? ; ))
    Stor kram.

    SvaraRadera
  11. En inblick från Gärdet. På ladugårdsplanen står Sture och monterar två nya stallampor på ladugården, jättefint, i köket rumsterar Tyra, Tilde och Elliot i full fart då Karin o Malin fixar fika. Om en stund kommer Åke o Fredrik o Bert-Inge från sina jobb och vi ska grilla lite i kväll. Jag smet upp på övervåningen för att fixa till mig lite o kolla mailen. Kram på dig.

    SvaraRadera
  12. Mätt och belåten ska jag nu kolla om blommorna behöver vatten. Senare ikväll ska jagg kolla på Allsång på Skansen. Hoppas det blåser mindre imorgon så att det kan bli skönt med en bok på balkongen. Just nu läser jag: Armlös, benlös men inte hopplös av Mikael Andersson. Rekomenderas. Ha en fin kväll med lite smärta och trötthet, mer god mat, en god bokoch vet vet kanske finns det några lostavsnitt att titta på som du inte hunnit ännu. Du är så tapper, tänk på den riktiga Champangen när det går långsamt.

    SvaraRadera
  13. Sofia: Ah, låter härligt sommarmysigt! Pysselhörna är en bra grej, man ska utveckla den delen av hjärnan när man kan, både som ung och gammal :) Jag ska nog bo vid havet någon gång i framtiden jag också, det verkar så skönt! Vi kan vinka till varandra från våra öar då - om vi inte råkat bosätta oss på samma förstås, det vore ju ännu trevligare... :)
    Kram!

    Britta Åh så mysigt!! Låter som en kalasbra dag och kväll på Gärdet, där skulle man ju varit :) Hälsa alla!
    Kram!

    Anonym: Haha, jag önskar också mindre blåst för i morgon, det var svårt att läsa tidningen på balkongen i dag! Tack för boktipset! Blir nog några mord i Midsomer i kväll, sparar Lost till en annan dag :)
    Tack!

    SvaraRadera
  14. Onsdagshälsning till Emma!
    Ska nu ta tag i den nya dagen som börjar i slöhetens tecken. Härligt att inte behöva ha så mycket på schemat, kanske lite fika om en stund. Sedan lite mer fika... tja... så håller det på för tillfället.
    Hoppas att du har det bra och mår ok, fotbollen hjälper kanske till som temperaturhöjare.
    Det var min dag, för stunden.
    Have a nice day and huggies!

    SvaraRadera
  15. Jag har varit i Uppsala, som är en fantastisk stad, och hälsat på min dotter Emma. Hon flyttade dit för ett tag sedan och hon visade mig runt i den vackra staden med ån och alla caféer och restauranger och domkyrkan, som är min favorit. Jag är lite petig när det gäller nya ställen, men gillar verkligen Uppsala och rekommenderar alla att besöka stan. Nu är jag hemma i Örnsköldsvik igen och saknar Emma varje dag. Kram

    /Åsa

    SvaraRadera
  16. Idag städas det här och laddas inför morgondagens förmiddag bland tvätten i tvättstugan. Ikväll ska jag vara barnvakt, en syssla jag ser fram emot varje gång jag blir tillfrågad. Barn är så härliga och jag njuter av att få hjälpa till med de små. Ha nu en fin dag! utan alltför många monster.

    SvaraRadera
  17. Isa: En dag full med massa fika låter ju inte så tokigt :)
    Det gör den absolut, superladdad redan!
    Detsamma och kram!

    Åsa: Vad trevligt! Jag har bara varit i Uppsala en gång en valborg för hundra år sedan och minns bara att det var roligt - kommer jag dit någon mer gång ska jag lyfta blicken och se mig omkring lite mer också :) Det är roligt att besöka nya städer att bli förtjust i, sådant gillar jag - förra sommaren var jag i Helsingborg och blev helt såld!
    Kram!

    Anonym: Då låter det som att du kommer få en bra kväll i kväll :) Ha en bra dag du med och ha det så kul i tvättstugan när det väl blir dags för det!

    SvaraRadera