tisdag 2 oktober 2012

Längtan efter vanligt vatten

Man säger ju att man inte saknar kon eller hästen eller vilket djur det än må vara, fören båset är tomt. Nutidsmänniskan är förmodligen utan både kossa och bås - om man bortser från bonden som säkert ordagrant kan skriva under på talesättet - men vi som inte lever livet på landet med djur som säger "muuu" och "gnägg" kan förstås sakna ändå. Det är när de självklara sakerna plötsligt är borta som man slås av hur snudd på desperat man behöver dem och hur mycket man tagit de förgivna. I mitt fall handlar det ofta på något sätt om vatten.

När jag opererat handlederna har jag inte fått ha kontakt med vatten om jag inte först har skyddat stygnen med förband och plasthandskar. Det är då man längtar efter att få duscha normalt, diska normalt, tvätta händerna normalt. Nu går jag med portacat-stygnen väl bandagerade så att säga - även om den läkaren sa att jag kunde duscha precis som jag ville efter ett dygn. Det är lite märkligt att de säger så olika de där kirurgerna! För den ene är det förbjudet att vara i kontakt med vatten på tio dagar, för den andre är vatten lika farligt som en glad liten hundvalp ungefär. Med tanke på hur fint mina handleder läkt tar jag dock det säkra före det osäkra och plastar in mig även nu när portacat-stygnen ska läka ihop, så det är lite av en procedur att duscha. Givetvis längtar jag efter det där att ställa mig under vattenstrålen och inte behöva akta en endaste del av  kroppen. Leva i det normala.

Knepigaste vattenavsaknaden nu är dock ett irriterande stopp i köket, rören under diskhoarna har i princip helt lagt ner sin verksamhet från och med nu. Har diskat lite inne i badrummet vilket inte alls är lika enkelt som i en stor ho med en hög kran! Det värsta är dock att det är svårt att få kallt vatten för att ta ett glas när man blir törstig. Jag har jättegott kallt vatten i min kran, men ofta måste man stå och spola en liten stund för att få till det. Plötsligt blir man ju extremt törstig och vill inte annat än ha flera liter vatten framför sig! Jag hade en halvliter oöppnad Loka päron och pitanga (smakar piggelin och päronsplitt, fantastiskt god) i kylskåpet men den blir nog snabbt urdrucken. Ska ringa en rörmokare i morgon och så fort han varit här ska jag spola fram det godaste och kallaste vatten jag någonsin hällt upp i ett glas! Vilken fest :)

4 kommentarer:

  1. Jamen så är det ju...Så fort man, av någon anledning, blir av med detdär enkla självklara så märker man genast vad man saknar självklarheterna.
    Hoppas det ordnar sig kvickt med ditt vatten så du får sörpla ditt kalla kranvatten igen. Tills dess, ställ in en kanna i kylskåpet.
    Tjosan på dej! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! Det tror jag det gör, hjälpen är mycket snart på väg :)
      Tjo!

      Radera
  2. Hoppas du får snabb hjälp med ditt avloppsbesvär!
    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, i morgon kommer hjälpen! Sköööönt...

      Radera