onsdag 31 oktober 2012

Happy halloween!

Årets mest förvirrade helg står och knackar på dörren. Det är det där med allhelgonahelgen och halloween som spökar (hahaha...). Det tycks vara svårt att lära sig de där dagarna. Hänger de ihop, hänger de inte ihop? Samma dag, olika dag? Fast dag, rörlig dag? Är ni också förvirrade? Vilken tur att ni läser min blogg då, för här kommer svaret!
Halloween firas alltid 31 oktober, i år alltså just precis denna dag. Alla helgons dag (och med den tillhörande allhelgonahelgen) infaller en lördag mellan 31 oktober och 6 november, i år alltså nu på lördag. På halloween kan man klä ut sig, tigga godis och, om man inte får något godis, hämnas genom att busa. Till allhelgonahelgen ska man minnas och tända ljus på närståendes gravar - eller för all del göra som en tjej jag kom i samspråk med för ett tag sedan; hon hade ingen nära anhörig som gått bort men hon gick till Skogskyrkogården och satte ljus på en grav hon tyckte såg ensam ut, någon som inte verkade ha någon anhörig som brydde sig om gravstenen. Det var fint tyckte jag.

Men i dag är det alltså 31 oktober och om man är vuxen och inte vill klä ut sig så här en vardagkväll kan man i alla fall med hyfsat gott samvete...

 ... äta godis. Köpte goda kolor i lämpliga halloween-färger - svart och orange, precis samma färgskala jag för övrigt klädde mig i denna dag - för någon vecka sedan. Fotade då, för jag visste ju att skålen skulle vara praktiskt taget tom när vi kom till denna dag! Dagen till ära har jag också...

... goda dödskallar som smakar lakrits, hallon, äpple och annat mumsigt. Dessa skrämmande goda sötsaker ska jag kalasa på när jag om ett tag ska sätta mig i soffan och kolla min favoritmusikal - "The Rocky Horror Picture Show", denna roliga och galna hyllning till skräck, sci-fi, b-filmer och rockmusik. Den hör till och är lite av en tradition den här tiden på året!


Det finns en annan sak jag slås av denna dag när det är den 31 oktober. Nästa gång det i almanackan står just 31... så är det nyårsafton. Hur galet känns inte det?!?

Jaja, nu ska jag ställa mig i köket och göra muffins innan jag parkerar i soffan med dödskallegodiset. Och förresten, om ni tycker det är lite läskigt med dödskallar, spöken och pumpor i elakt utskuret flin? Kom då ihåg att det bara är på låtsas... :) Happy halloween på er (eller vad man nu säger) där ute! 

2 kommentarer:

  1. Morning, Happy halloween en dag för sent! Jag skulle välja godiset på den första bilden lätt...love!
    Kram tjejen!:)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var väldigt goda kolor, med apelsin- och lakritssmak - inte alls fel :)
      Kram!

      Radera