fredag 12 oktober 2012

Tummen som inte hänger med

Jag vet inte om ni har tänkt på det men jag har gjort det nu det senaste dygnet och kan härmed meddela: Man använder sin tumme väldigt ofta. Speciellt höger tumme och man är högerhänt, som jag. Det blir väldigt tydligt när man har en opererad högertumme kan jag också meddela. Opererade handleder var en baggis i jämförelse - tumme i bandage är däremot ingen lek!

Det hade varit fint om människan kunde använda båda händerna lika smidigt som man använder den vardagliga handen så att säga. Vissa saker hade blivit betydligt enklare då. Med vissa saker hade det inte spelat någon roll om man kunde byta hand eftersom man behöver båda två. Knyta skorna tar ett par minuter i stället för ett par sekunder när halva handen har operationsont och lite dålig känsel i en stel tumme. Man ser att man knyter men känner inte att man drar åt liksom. Men drog åt gjorde jag till slut och kunde gå till jobbet - sjukskrivning var det ju inte tal om!

Efter någon timmas jobb började jag dock fundera på att leka doktor och ordinera mig själv lite ledighet resten av dagen. Skriva på tangentbordet är inga problem, där använder man ju inte tummen. Att hantera musen visade sig dock innebära på tok för mycket smärta för att det skulle gå att stå ut en hel dag (hemmadatorn är bärbar och muslös vilket alltså går mycket bättre). Höll på fram till halv tre, tretiden ungefär - sedan fick det vara nog. Jag ska förvisso röra på hand och fingrar så mycket jag kan men än så länge gör det faktiskt för ont. Det är inget konstigt alls i det, det är alltid ömt, stelt och smärtar minst en dag efter ett ingrepp och jag tror det känns extra mycket nu eftersom tummen som sagt används så ofta. Ge mig någon dag till bara, så ska det nog vara fina fisken igen :)

Fotografera är inte heller enkelt, det kräver sin fungerande hand. Men jag försökte ignorera det som gjorde ont - för er skull blev det lite färgglada höstträd på vägen hem!


Nej, nu tror jag nog att jag ska följa en uppmaning i ett reklamblad från Ica Maxi...

... och fredagsmysa! Ha en bra kväll där ute! 

6 kommentarer:

  1. Ja gör det...fredagsmysa menar jag. Krya på tummen nu, det är en order!
    Kram! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gjorde jag, och i dag fortsätter jag att lördagsmysa! Den känns mycket bättre i dag, så jag har kryat på den :)
      Kram!

      Radera
  2. Men alltså va! Vi var på Intiman samtidigt. Jag var också på Tisdagarna med Morrie i måndags. Men jag hade inte fattat att det var något slags premiär, hade bara beställt en biljett (jag betalade alltså min biljett själv, inget vip där inte) till en lämplig dag. Men premiär förklarar ju allt folk i den trånga entrén. Jag satt på rad 3, bredvid Petra Mede. Vilken stjärnglans... Lars-Erik Berenett var fantastisk - och hans insats tycker jag gjorde kvällen. Nu solig lördag - ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, där ser man, vad festligt - synd att vi inte såg varandra! Jag satt ju inte alls långt från dig då! Ja visst var han bra?!
      Detsamma!

      Radera
  3. Hej Emma! I helgen har vi döpt lilla Linnea och jag fick då också träffa dina trevliga föräldrar. Kul att de kunde komma! Vad skönt att alla provsvar ser bra ut! Helt fantastiskt skönt! Kämpa nu på med din lilla tumme och njut av hösten som är här, även om jag inte alls hade hunnit tröttna på någon sommarvärme! Men tjoflöjt så är snart våren här igen! Stor kram till dig och kul att du bloggar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hörde att ni hade det trevligt och att hon var så söt - inte alls förvånande :) Ja det känns ju väldigt bra, jag känner mig liksom lite färdig med sjukhus och sådant för ett tag! Jag var inte heller klar med sommarvärmen, blir man någonsin det? Tror inte det... men jag inser att jag kan gilla hösten också, och lite lagom med kyla. Lagom, alltså...!
      Hälsa familjen, kram!

      Radera