måndag 15 oktober 2012

Glittrig höstkväll

I kväll känns det som en riktig höstkväll. Regn, blåst - och så detta mörker. Jag har på ett sätt inget emot mörkret, jag gillar ju att vara inne med tända ljus. Men det är ändå lite svårt att vänja sig vid att det bara blir mörkare och mörkare för varje dag som går. Det är höst och snart kan jag nog inte ta så många promenader till och från jobbet längre. Inte på grund av mörkret utan på grund av de två förstnämnda förhållandena; regn och blåst. En för mig fullgod anledning att skaffa SL-kort och börja åka kommunalt igen, även om jag tycker mycket bättre om att gå. Med risk för att låta oerhört ytlig, men regn och blåst har en förmåga att fullständigt förstöra frisyren.

Höstkväll ja. Jag får lite halloween-känsla av vädret...

... och passar på att tända mitt nyligen inköpta halloween-ljus. Om ni tycker det är läskigt med halloween kan ni ju trösta er med att spindelnätet på ljuset är väldigt glittrigt och glamouröst (jag vet att glittret inte syns jättebra på bilden, men lita på mig bara)... och visst borde väl livet bestå av lite mer glitter och glamour, var det än hamnar?!


I övrigt är det mesta lugnt, första jobbdagen denna vecka avklarad. Jag har en mycket mer fungerande hand nu, den gör bara ont ibland när jag anstränger tummen lite för mycket. Om en vecka så här dags är jag stygnfri, känns bra. Behöver kunna använda min hand som vanligt igen. Fick mail från Ikea i går, de har plockat fram julsakerna i Kungens kurva och eftersom jag den här tiden på året går omkring och myser av bara tanken på att det är jul om några månader, borde jag åka dit. Det går förstås alldeles utmärkt att ta sig till möbeljätten med en halvt handikappad hand - man går ju knappast på händerna när man ska dit... - men väl där kommer jag behöva lasta på mig i alla fall en del av säsongens stearinljus (värmeljusen har jag slutat med, Ica Maxis är bättre). Eftersom jag bränner ner/upp ett stearinljus om dagen ungefär går det åt en del nu. Tunga är de när de ligger i sin kartong, men det går ju att bära i vänsterhanden förstås... jag kan nog inte hålla mig borta från att åka dit och köpa stämning! Samt kolla in julsakerna. Ja, det är lite galet. Men man får vara lite galen. Faktiskt. 

4 kommentarer:

  1. Glittrig höstkväll, det gillas och lite galenskap premieras, så de så!
    Mys nu vidare i höstmörkret!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att du är på min sida :)
      Det ska jag göra, detsamma!

      Radera
  2. Så fint det ser ut hos dig!
    Kram!

    SvaraRadera