lördag 20 oktober 2012

Höst ute och jul inne

Nu var det ett tag sedan! Jag har haft fullt upp med att försöka lära mig ta det lugnt... Ni kanske minns att läkaren på Radiumhemmet ville att jag skulle sluta jobba i 180 och lära mig ta paus lite nu och då. Jag försöker lära mig allt detta inte bara under arbetstid utan även den andra tiden på dygnet. På fritiden är jag förvisso ganska bra på att ta det lugnt, i alla fall mellan varven, men när jag nu verkligen övar på att pausa händer det att jag inte ens slår på datorn när jag kommer hem. Då blir det inte mycket fart på bloggen nej. Men nu är jag här! Hej hej.

Det ryktades om upp till 20 grader varmt den här helgen. Förvisso inte i huvudstaden, det var nog bara nere i de allra sydligaste delarna av Skåne, men här skulle det i alla fall bli 12-15 grader! Okej, helgen är inte slut än, men jag tvivlar ändå. I dag har det absolut inte varit några 12-15 grader. Här är det tokmycket höst. När jag tittade ut genom sovrumsfönstret i morse såg det ut som att det brann ute bland träden.

Jag vet att bilden inte alls ger rättvisa åt färgerna där ute på löven, men det kändes som ett exploderande hav i orange när jag tittade ut i morse. Väldigt mycket höst alltså.


Eftersom det är tråkigt väder i dag bestämde jag mig tidigt för att jag skulle ta en sväng till Bromma Blocks. Jag har nog nästan aldrig varit där i bra väder. Kanske en gång, men annars är det alltid 1. regn och kallt, 2. snö och kallt, eller 3. bara kallt, när jag åker dit. Eftersom det i dag är alternativ 1 passade det ganska bra att kolla i affärer inomhus. Jag gillar ju verkligen gallerior, det kan vara hur uselt väder som helst där ute - inne i en galleria är man varm, torr och mysig! I dag gick jag i alla fall omkring och myste rejält:

"Och när hon går förbi står tomtarna på rad..." som Orup kanske skulle ha brustit ut i om han sett dessa skäggiga skapelser! Jag vill inte ha någon men charmades förstås ändå. De hjärtliga och kramvänliga tomtarna kommer för övrigt från Åhléns.


Det är snart november och i min värld fullt tillåtet för affärerna att plocka fram julsakerna! De flesta affärer som har julsaker i sitt sortiment hade plockat fram dem nu och jag kom på mig själv med att gå omkring och le och stundtals nynna på julsånger... Ja, det är galet! Men mysigt. Jag köpte faktiskt min första julklapp, crazy girl!

Nu ska jag ta en rejäl mugg hett kaffe med mycket kanel och kardemumma i. I natt ska jag jobba med Nattknappen, vilket i nuläget känns extrem o-lockande. En av våra samordnare ringde i går och undrade om jag kunde vara reserv om personen som anmält sig sedan innan inte dök upp, det var tydligen svårt att få bekräftat om han skulle komma eller ej. Eftersom det är kallt och regnigt och dessutom helg innan löning har jag svårt att tro att det blir så många samtal i natt, och om vi blir två stycken och det visar sig att telefonen är ganska tyst har jag fått tillåtelse att gå hem när jag själv tycker det är lämpligt. Samtidigt vet jag med mig hur mycket jag tycker om att sitta där på polishuset och ta emot samtal från folk som vill ha samtalssällskap hem, så det kan också bli en natt med sömn först frampå morgonkvisten. Hur det än blir tror jag på en bra kväll! Hoppas ni får detsamma där ute :)

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det gick bra inatt?! Men... var det inte någon som skulle ta det lite lugnare??? Tja, sköt om dig iaf!
    Söndagskram tjejen!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gick bra! Jo men det gör jag! Lite action måste det faktiskt också finnas, annars blir livet alldeles för tråkigt och det mår man inte heller bra av.
      Kram!

      Radera