söndag 1 juli 2012

Sommarmat och lugnet före stormen

Till att börja med, igen: Ursäkta, igen. Jag vet att jag skulle slippa ursäkta mig om jag uppdaterade bloggen oftare, men jag har ju inte tid! Det kommer bli bättre när jag får semester, jag vågar nästan lova detta... På vardagarna är det långa jobbdagar och helgerna försvinner väldigt fort. Den här helgen har också än så länge bestått av långa jobbdagar, dock på hemmaplan och inte kopplade till mitt arbete. Men ibland måste man jobba lite hemma också. Jag återkommer dock till detta.

I fredagslunch kom mamma och pappa och hälsade på. De är här under några dagar för att hjälpa mig med det där jag ska återkomma till (som ni märker försöker jag hålla spänningen vid liv!) och jag tog eftermiddagen ledigt - en väldig lyx jag kan få äta upp i morgon när jag kommer till jobbet och har massor att ta tag i... men det kommer det ju vara värt, det är roligt att umgås med mor och far och bjuda på god lunch:

Min favoritkokbok just nu heter "Sommar med systrarna von Sydow" av just Ebba och Amy von Sydow. Har inte köpt den själv ännu men bläddrade väldigt snabbt i den hemma hos mamma och pappa förra veckan. Hittade två recept som jag var tvungen att skriva av. En sallad med jordgubbar marinerade i hallonbalsamico, rucola, smulad getost och rostade pinjenötter. För att göra den lite matigare tillsatte jag bulgur och parmaskinka - det blev såååå gott!

Bloggläsare med väldigt gott minne kanske kommer ihåg att jag i Alexandria, Indiana, köpte en kakform som såg ut som en glasstrut. Hur det kan se ut när man bakar glasskakor ser ni här! Det var ganska pilligt, och receptet på mördegskakorna, som skulle ge cirka 25 kakor, måste jag starkt ifrågasätta eftersom det bara blev 11 strutar... utan att jag åt upp nästan någon deg vill jag tillägga! Nåväl, goda blev de och festliga när man avnjuter sin eftermiddagskopp :)


Helgen har innehållit, och innehåller fortfarande, en hel del röj... Men på vissa ställen är det väldigt fint hemma hos mig (nästa blogginlägg kanske inte visar fullt så mycket ordning, men nu visar jag lugnet före stormen kan man säga...):

Sommarfeeling med jasmin från mamma och pappas trädgård. De fina tavlorna är kort jag köpte i Indianapolis, har två till, och de ska sedan upp på en vägg.

Minns ni att jag äntligen har en stegpall från Ikea? En som jag velat ha i över ett års tid och som alltid har varit slut i svart? Fick ju en i födelsedagspresent av mamma och pappa och det var en fantastiskt användbar gåva! De fina kuddfodralen har mamma sytt, och kuddarna vandrar runt till både pall och soffa.


På fredagskvällen åkte vi hem till mamma och pappas goda vänner E och B. De har rest till USA ihop några gånger och de ville höra allt om vår resa vi gjorde för lite drygt en månad sedan. Glömde kameran hemma, klantigt nog, men vi hade väldigt trevligt och åt väldigt god mat! Trodde inte jag skulle behöva äta mer på hela helgen, men...

... i går morse (och även i morse) gick jag upp och gjorde runda scones med pecannötter - också det ett recept från von Sydows bok - till frukost. Det är ju något speciellt med nybakat bröd på morgonen! God marmelad, färska jordgubbar och lite annat smått och gott är helt klart en väldigt perfekt start på dagen :)


Nu tänker jag göra mig redo för att ordentligt starta upp denna dags projekt. Vad både den och gårdagen innehåller/innehöll får ni veta nästa gång. Ha det fint så länge!

2 kommentarer:

  1. Gött göttigött gött ser det ut, snyggt oxå!
    En bra vecka till dig.
    Tjoho! :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Isa den 1:e - du är rolig du :) Det var gott!
      Detsamma och kram!

      Radera