måndag 16 juli 2012

Trevligt med de små och de stora

Sista jobbveckan innan semestern. Något jag ser fram emot är att kunna vara ute så länge jag vill, om vädret tillåter förstås. I dag har det varit fint och ganska varmt, och då är det ju inte så lockande att tvingas gå inomhus. Men jag ska absolut inte klaga, i dag har jag gått både till och från jobbet och alltså fått en del uteliv. På väg hem längs Norr Mälarstrand kom en man ifatt mig och började prata, oklart hur gammal han var och jag minns inte var han kom ifrån, tror han var halvafrikan och halvsydamerikan. Vi tog sällskap en ganska lång bit och bara bubblade på och jag tänkte på att jag lite levde som jag ville just då. Svenskar kan ju vara lite instängda, låtsas att man inte hör när någon okänd börjar prata med en och bara gå vidare. Jag gillar ju amerikaners sociala sätt och vill gärna vara sådan själv! Lägga det blyga åt sidan, bjuda på mig själv och min tid en stund. Vi pratade om allt möjligt, hans engelska var inte helt lättförstådd men vi hade en ganska intressant pratstund utan att jag lagt något av samtalet direkt på minnet. Efter drygt halva vägen sa vi hej då och jag stoppade åter Ipod-lurarna i öronen och promenerade vidare. Förmodligen i takt, jag har väldigt svårt att inte dras med i bra musik :)

I går var jag hemma hos vännerna Jessica, Erik och Vilmer, den sistnämnda har nu hunnit bli drygt två år. Vi åt god mat, pratade, fikade och tillsammans med familjens yngsta medlem ägnade jag en hel del tid åt att bygga med lego. Eller vi byggde väl inte så jättemycket kanske, vi körde mest omkring med legobilar, en snitslad bana på ett litet soffbord och vi hann nog avverka ett par mil innan mamma och pappa tyckte att vi skull slita oss för en promenad.

Bäst att ta med paraplyet, regnet kom och gick. Men vi klarade oss faktiskt från blötan...

... i alla fall den som kom uppifrån. Nere på marken fanns det dock en hel del vattenpölar att gå i...

... eller ännu hellre hoppa i! Gummistövlar är en bra uppfinning.


Efter promenaden blev det riktigt fint ute ett tag och vi satt i trädgården och drack saft, precis som man ska en sommardag! Vilmer och jag lagade en skottkärra genom att klappa lite på hjulen, de var trasiga på det sätt som bara en två-åring kan upptäcka. Plötsligt blev himlen alldeles mörk och regnet vräkte ner! Är man vuxen söker man gärna skydd under taket - är man barn och gillar regn är man kvar ute:

Har man bara ett paraply...

... är livet ganska härligt ändå :)


Efter en mycket trevlig eftermiddag var det dags att åka hem. Fick senare en hälsning från Jessica, en timme efter att jag lämnat meddelade Vilmer:
- Ja lill Emma ka komma. Ja lill ha en egen Emma! 
För den som har svårt att förstå en två-årings ord lydde budskapet på ren svenska "Jag vill att Emma ska komma. Jag vill ha en egen Emma!". Blev alldeles rörd, det är härligt att vara omtyckt och efterlängtad :)

2 kommentarer:

  1. Ja lill ha en egen Emma, gulligt! :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det - då har man gjort intryck :D

      Radera