måndag 2 juli 2012

Svärmor på väggen och ordning i förrådet

Jag är inte helt i fas med dagarna. Denna måndagskväll ska ni nämligen få en rapport från helgens äventyr, kan inte låta bli att delge er vad som hänt här hemma även om det blir några dagar sent.

Mina föräldrar är fenomenala på väldigt många sätt, bland annat på det där med ordning och reda, logistik och struktur. När jag har för många saker i mitt förråd, för att ta ett väldigt aktuellt exempel, har jag tyvärr inte ärvt deras förmåga att få in sakerna på rätt plats. Där de packar smart häver jag bara in, och stänger dörren fort som tusan för att det inhivade inte ska ha en chans att smita ut genom förrådsdörren. Okej, jag överdriver en smula, men det är lite åt det hållet:

Ja, ni ser ju tröskeln och hur fullt det är där inne på förrådsgolvet och hur rörigt det är uppåt väggarna... Här går det inte in en pryl till!


Berättade ju i förra blogginlägget att mamma och pappa kom hit i fredags, bland annat för att hjälpa mig här hemma. Vissa saker är lite svåra att ta tag i när man bor själv och jag har aldrig någonsin tyckt att ensam alltid är stark. Så denna helg har jag tagit hjälp av mina proffsföräldrar. I lördags gjorde jag, som ni kanske minns, en ordentlig frukost som vi skulle stå oss på ett bra tag, och efter det gick pappa och jag ner till källaren och mitt fyra-fem kvadratmeter stora förråd. Vi började med att hiva ut allt och skapade i all röra en ordning vi själva förstod oss på - högar med saker som skulle sparas, högar med saker som skulle till second hand-butiker, högar med saker som skulle till grovsoprummet och så vidare. Mamma var kvar uppe i lägenheten och sysslade med annat, men när förmiddagen slog elva-kaffe kom hon ner med kaffekannan i högsta hugg:

Kaffetrivsel mitt i kaoset!


Efter många timmar nere i källaren och med några timmars paus för inköp på Ikea var det till slut färdigt. Ganska exakt klockan 20.00 blev det en fröjd att titta in i förrådet:

Kolla tröskeln nu då! Massor med utrymme på golvet, här kan man till och med liva upp det med en liten trasmatta. Var sak har sin plats...

... och nu när det är så fint här inne kan man ställa till med ett litet party, i discokulans sken! Nej, jag har inte köpt discokulan nu, den har funnits med i många långa år. Passar utmärkt nere i det numera smått glamourösa källarförrådet :)

 
I går var det lägenheten som gällde. Jag har ett lyxproblem i att ha väldigt många skor och inte fullt lika många ställen att förvara dem på. Efter flera skoinköp i USA blev det extra tydligt att jag verkligen behövde tänka om i hallen.

 Skor (och dammsugarsladd)...

 ... skor...

 ... och ännu mer skor. "Var ska vi få plats?!" undrar de. Bra fråga.


Innanför dörren har jag haft en skön pall att sitta på vid på- och avtagning av skor, men den fick nu andra arbetsuppgifter (i den mån pallar kan ha arbetsuppgifter) och väggen bakom pallen förvandlades till en riktig skohörna:

Pappa tapetserar coola tapeten "Svärmor" på den lilla väggen som ska bli ett litet skoparadis. Tapeten kommer från formgivaren Lisa Bengtsson och har resulterat i några frågande blickar och undrande kommentarer på jobbet när jag ibland har suttit i telefon och jagat rätt på butik att köpa tapeten i. De som hört namnet innan de sett tapeten har från början fått helt andra bilder i huvudet. Kommentarer som "Ja, måla fan på väggen har man ju hört, men svärmor...?" och "Ursäkta, men är det inte lite konstigt att du skaffar svärmor innan du skaffar pojkvän...?" och "Hur går det, sitter svärmor upplimmad på väggen nu?" har farit och flugit de senaste dagarna. Och ja...

 ... nu sitter svärmor så fint på väggen! Och framför svärmor sitter tre fantastiska skoskåp och i dessa ligger - inte helt väntat... 

... skor! Grymt nöjd! Och bara så ni vet...

 ... vi sitter inte längre och fikar i förrådet. Resten av helgen flyttade vi ut på balkongen!

6 kommentarer:

  1. Gott att äta, ordning och reda, hjälp när man behöver, det är inte dumt! Ensam är inte alltid så stark. Skönt att man har en familj och vänner som ställer upp.Ha det så skönt denna solig dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det är alldeles fantastiskt :) Heja familj och vänner!

      Radera
  2. Kan man hyra dina päron, skulle behövas här...
    Solhälsning! :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag ska se om de är lediga... ;)

      Radera
  3. Oj vad fint ni gör!! Kul att ha ordning liksom, och din skohörna blev ju sååå bra! Duktiga ni! Solen skiner här i Varberg och måsarna är ute efter min bulle! Skönt att du mår så bra Emma! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blev det tjusigt?! Ja den blev väldigt lyckad, grymt nöjd :) Dåliga måsar!!!
      Kram till dig kära kusin!

      Radera