torsdag 19 juli 2012

Snygg-onsdag och Sushi-torsdag

Förra veckan var min kollega L-L och jag ute en kväll efter jobbet, tog en bit mat och några glas vin på en uteservering. Vi tror idén föddes då men minnet är lite luddigt, enbart beroende på att vi pratade om ungefär tusen olika saker och det är svårt att minnas exakt vilken dag eller tidpunkt man sa något på. Men på något sätt kom vi in på det där med casual friday, ni vet när personalen på ett jobb har en lite slappare och ledigare klädstil på fredagar, för att fira att de kanske inte behöver gå i kostym eller dräkt på några dagar nu när helgen närmar sig. Journalistkåren var i alla fall förr smått känd för sin ganska usla klädstil alla dagar i veckan, året om. Jag minns en gång för många år sedan då slips i dammodet var en väldigt het grej. Jag gillade det där och hade ibland på mig just slips på jobbet, ofta i kombination skjorta (förstås) och kort kjol, lite som en skoluniform man ibland ser på tv-program/serier från USA och England. Vid ett av dessa tillfällen sa vår dåvarande vd:
- Det är skönt att se att det i alla fall finns någon som klär sig lite representabelt i slips på jobbet...

Nu tycker jag inte min arbetsplats är speciellt orepresentabel över lag och själv gillar jag att göra exempelvis en vanlig halvtråkig jobbtisdag lite glamourös mellan varven. Men casual friday är vi sällan i behov av, så L-L och jag bestämde oss för att vända på den där grejen och göra tvärtom. Vi sa att vi skulle ha en Snygg-onsdag den kommande veckan, där vi piffade till oss lite extra. vem som helst av kollegerna fick vara med om de ville, men ingen blev tvingad. Vad som var snyggt var upp till var och en att bestämma och det skulle förstås inte finnas någon jury som delade ut poäng och prisade den snyggast klädda. L-L skickade ut mail till redaktionen dagen innan och nyhetschefen kom med det briljanta förslaget att vi efter avslutad jobbdag skulle gå ut och äta och dricka något gott, då när vi ändå skulle vara så snygga liksom.

Själv satsade jag framför allt på snygga naglar med gnistrande "juveler"...

 ... och ett av mina lyckade sko-inköp från USA, kilklack från Tommy Hilfiger. Ja, då var man fullständigt redo för Snygg-onsdag! 


- Ni är så fina i dag allihop, är det något speciellt som händer på redaktionen? frågade en av tjejerna på kundtjänst, de som mötte alla uppiffade reportrar, redigerare och redaktörer i entrén. Snygg-onsdag blev en enorm succé kan jag meddela! Vi siktar nu på att ha Snygg-onsdag en dag i månaden och ja, ni är välkomna att sno idén av oss, förstår att ni gick igång på den :)

I dag är det dock torsdag och även om vi var lite halvsnygga de flesta av oss är torsdagar framför allt dagen för sushi. Sushi-torsdag. Av någon märklig anledning går jag sällan med ut och äter sushi, trots att jag tycker det är så fantastiskt gott, men de två senaste torsdagarna har jag gått med sushitåget när det avgått från statio... förlåt, redaktionen. Jag vet inte varför just torsdagar blivit just den råa fiskens dag (och nej, sushiställen erbjuder inte bara rå fisk, det finns kött också), för de andra dagarna är inte vikta för ett visst kök. De som går ut och äter varje dag hoppar friskt mellan ställena och går på känslan för dagen - "vad säger ni om grekiskt i dag?", "i dag tar vi väl ändå thai va?" och så vidare - men ingen skulle ens tänka tanken att föreslå något annat än sushi på en Sushi-torsdag. Jag gillar det! Vissa traditioner ska leva för evigt.

En annan sak som verkligen är tradition på jobbet är vår passion för eftermiddagsfika. Vikarier och sommarjobbare brukar säga att de aldrig varit på en arbetsplats där det fikas så mycket, spelar ingen roll om de så har varit på 20 arbetsplatser innan vår. Det firarfikas av alla möjliga och ibland omöjliga anledningar. Den här gången tyckte nyhetschef R att han tillsamman med reporter J och jag själv skulle fixa en hejdundrans fruktstund för att fira att det var vår sista dag innan semester. I alla fall för dem, jag jobbar i morgon också... Sagt och gjort, vi drog till närmsta mataffär (som borde ha ökat sin omsättning med miljoner sedan vi flyttade till området för snart två år sedan) och köpte fyra sorters meloner, två sorters äpplen, två sorters vindruvor och en sorts apelsin.

Kreativt kaos i köket. Redaktör D, som ska vara pappaledig i evigheters evighet (nästan ett helt år), ville också avsluta snyggt innan han försvann. På några minuter smällde han ihop två tårtor som värsta mat-Tina!

Onyttig och god tårta...

... samlades med nyttig och god frukt...

... och blev till ett mycket vinnande koncept!


Ja, jag har det riktigt bra på jobbet jag :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar