onsdag 25 juli 2012

Semester - bra grej!

Alltså det här med semester är ju en strålande uppfinning! Det låter kanske lite som att jag kommit på det först nu, men jag trodde inte att jag skulle uppskatta det såååå mycket, konstigt nog. Efter USA-turen kändes det som att jag upplevt höjden av semesterlycka och att jag nu bara lite allmänt skulle skrota omkring i en månad, inte vilja åka någonstans för det enda land jag vill återkomma till gång på gång på gång faktiskt är nyss nämnda land. I helgen såg jag I Am Legend, ni vet den postapokalyptiska science-fiction/skräck-rullen där Will Smiths rollkaraktär är den enda överlevande på jorden och tillsammans med sin hund går han omkring i ett på dagtid fullkomligt öde New York. En av de första scenerna man som tittare möts av är strykjärnshuset (där jag ska bo när jag flyttar till NY ni vet... om ni glömt hur det ser ut kan ni se det här: http://inblickemma.blogspot.se/2012/05/leka-ny-bo-innan-det-blir-av-pa-riktigt.html) och en bra bit in i filmen ser man hotellskylten på det hotell vi bodde, nära Central Park. Till och med dessa bilder får mig att längta!

Nåväl, det var det där med semester. I Sverige, i Stockholm. Sannerligen inte fel det heller. I går umgicks jag med min kompis Jennie hela dagen. Hon hade bakat nektarinpaj (jättegod!) och vi satt ute i flera timmar på en härlig utegård där hon bor med sin sambo. Eller ja, de bor ju i lägenhet, inte på gården... men det kanske ni fattade... Det var en riktigt skön semesterdag, att bara kunna sitta där och babbla på om stort och smått, inte bry sig det minsta om klockan, veta att man har många långa semesterdagar kvar! I dag har jag hängt på balkongen och njutit av solen och värmen. Det är fortfarande, strax innan 19.00, riktigt varmt ute, men nu drar jag mig inomhus (eller går väl in och ut snarare). Plockar lite, i morgon kommer Karin och vi ska äta middag och umgås hela kvällen lång. Jag vet att man självklart ska ha semester när man jobbar, men ändå känns det som en lyx att bara kunna ta dagen som den kommer! Vakna av sig själv, kolla ut på himlen det första man gör och få en hint om hur dagen kommer bli. Ibland har man planer, ibland blir det bara som det blir :)

Nu ska jag snart sätta mig en stund i soffan. Ta en glass (det är nästan lag på att äta glass när det är varmt ute. Bara så ni vet) och kolla på roliga Big bang theory. Hörs!

2 kommentarer:

  1. Semesterhälsningar från ett varmt ( i havet också ) Varberg. Alla hälsar!
    Skrev i morse men det gick inte att få in kommentaren, Nytt försök.
    Kram från oss alla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt det låter! Hälsa alla tillbaka :)
      Kram!

      Radera