lördag 23 juni 2012

Midsommarrapport

Midsommarblomster, finast i vas och således inte det minsta lämpliga under huvudkudden. Det var väldigt många år sedan jag testade just det där med sju sorters blommor nära det drömmande huvudet. Tror inte det fungerar speciellt bra! 


Midsommar för ett år sedan var det prästkragar i perukhåret som gällde. Det känns ganska avlägset. Sedan dess har jag klippt håret ett par gånger och är väldigt tillfreds med att ha kort hår. Kort med en känsla av punk och rockabilly. Det är kanske inte ett hår man sätter blommor i men det är ju å andra sidan ganska sällan man känner ett behov av just sådant i kalufsen. Och midsommar blev det även detta år, trots avsaknad av långt, blommande fejkhår. Som att det skulle ha med saken att göra... Att jag nämner det är bara för att visa att tiden går. Ibland kan man nästan tycka att livet står still, att de senaste åren sett ungefär likadana ut. Så är det inte riktigt för mig. Jag är långt ifrån var jag var för ett år sedan. Skönt.

Midsommarlunchen i går, med mamma och pappas goda sillåda, färskpotatis, hemmagjorda köttbullar (jag är fortfarande liiiite skeptisk till sill. Äter det alltid när det bjuds kring jul, påsk och midsommar, men inte så mycket vid varje tillfälle. Sillådan är dock väldigt god. Speciellt i samband med köttbullar!), god sallad och krustader med västkustsallad. Det blir nästan inte bättre än så!

Midsommarsyskon (jag vet, det är inget riktigt ord. Jag försöker bara börja varje bild med ordet midsommar, så ni inte glömmer bort vilken helg vi befinner oss i...) i samspråk. Jag är i ärlighetens namn ganska dålig på datorer och jag frågar nog brorsan och svägerskan om något dator-aktigt varje gång jag träffar dem. Den sistnämnda jobbade i går så Oscar fick på egen hand visa hur man gör det ena och det andra. Det gjorde han bra, jag blev lite klokare. Tror jag. 

Midsommar utan jordgubbstårta är väl ingen riktig midsommar va?! Här har det vispats och blandats, skurits och provsmakats (speciellt det sistnämnda) och nedan är då det färdiga... 

... midsommartårts-resultatet! Nöjd, som synes :)

Midsommar-picknickkorgen packad, dags att ge sig ut! 


I dag har det varit och är en väldigt lugn dag, där solen, molnen och regnet blandas hej vilt.  Det är sista eftermiddagen och kvällen för den här gången, i morgon bär det av mot Stockholm igen. Tyckte jag nyss kom hit! Som sagt, tiden går.

2 kommentarer:

  1. Sen måndagskväll, vill bara titta in och säga HEJ. Verkar som du haft en bra midsommar i år.
    Kram och tjoho! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEJ, så här många dagar senare :) Det hade jag, hoppas du hade detsamma!
      Kram!

      Radera