söndag 10 juni 2012

Skohylla och picknick

Jaha, så här ser jag ut nu för tiden! Opererad handled sedan i torsdags. Nej, inte heller den här gången fick jag titta på när de grävde runt där inne bland senor, muskler och annat jox! Det där jättestora bandaget ser kanske mer skräckinjagande ut än det är, det sitter faktiskt bara där för att skydda det väldigt lilla förbandet (som sitter på det ännu mindre snittet) från väta och smuts. Förbandet åker på och av kan jag meddela, det är lite lättare att använda handen utan det. Samtidigt känns det som att folk tror att jag försökt skära handleden av mig när det bara är ett litet halvblodigt förband, de tittar på mig med lite medlidande på tunnelbanan! Ett stort bandage verkar mer kunna betyda lite vad som helst.


Helgerna tar slut lite för fort nu för tiden, när de inte längre är fyra dagar långa... Jag föredrar förstås att vara så pass frisk och stark att jag kan jobba fem dagar i veckan och vara ledig två eftersom det är det "normala", men när det blir söndag är det lätt att vilja dra ut lite på ledigheten. I dag ska jag packa upp sista resväskan. Jag vet att det är fullständigt galet att jag inte gjort det än, men jag har inte hunnit. Eller prioriterat. Det är förenat med andra svåra frågor! Som: Okej, var gör jag av de här skorna nu när det är absolut fullt på alla ytor jag hittills har placerat skor? Eller: Okej, var hänger jag den här klänningen nu när jag 1. inte har fler galgar, och 2. garderoben är överfull, och klänningen kommer bli mer än lovligt skrynklig om jag ändå lyckas pressa in den, på en galge som inte finns? När det gäller skorna funderar jag på att helt enkelt bygga en väldigt smart hylla. Jag hade ändå träslöjd i skolan på den tiden det begav sig. Syslöjd var inte min grej, det var roligare att spika, såga, svarva, fila. Att påstå att jag skulle lyckas bygga en väldigt smart hylla till alla mina skor är kanske att tro lite för mycket om sig själv, men jag misstänker att den hylla jag skulle behöva inte finns på riktigt. Jag har inte undersökt det så noga så jag har inga fullständiga belägg för denna misstanke, men det bara känns så. Får klura på det där. När det gäller kläderna är det lite värre, jag kan inte bygga - eller snarare köpa - ytterligare en garderob eftersom det inte finns plats för sådant. Jag tror inte klurande hjälper där, det är nog bara att börja rensa. Hurra.

Det vore lättare om man slapp det där klurandet, och bara fick ha roligt hela tiden. Lättare, men kanske lite tråkigt i längden (för när man kommer på en smart lösning är man rätt nöjd med sig själv). I går hade - på tal om roligt - min vän Bitte och jag picknick i Rålambshovsparken, under de timmar på eftermiddagen och kvällen när det påminde om sommar med sol och hyfsat blå himmel.

En inte fullt så charmig picknickkorg (en påse från PUB alltså...) bjöd på egengjord potatissallad, kryddig korv, morötter och vin. Det är nästan så att en picknick inte blir trevligare än så! Potatissalladen googlade jag fram på alltommat.se och vill ni också röra ihop en egen picknickfest gör ni så här:


Potatissallad med bacon
(ska räcka till 8 personer på buffé, men det vågar jag inte lova. Jag följde inte receptet helt, drog ifrån och la till både ingredienser och mängd)

2 förpackningar bacon (à 140 g)
1 gul lök (eller någon annan sort, jag tar helst färsk lök i knippe så här års eftersom det känns så somrigt!)
600 g kokt potatis
50 g sockerärter (eller något annat, ärter av alla de slag - utom gula i ärtsoppa - är en styggelse om ni frågar mig!)
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 tsk cajunkrydda (alldeles för lite, om ni fortsätter fråga mig. Ös på mycket, det är gott!)
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skär baconet i bitar. Skala och grovhacka löken. Stek bacon och lök tills baconet fått fin färg och löken mjuknat. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Skär potatisen i tjocka skivor. Strimla sockerärterna (eller ignorera dem helt som sagt. Byt ut mot något annat! Jag tog färska champinjoner, bra mycket trevligare).
3. Blanda majonnäs och gräddfil. Krydda med cajunkrydda, salt och peppar. Vänd ner bacon, lök, potatis och sockerärter (eller vad ni nu valt). Dekorera med något grönt, som persilja eller gräslök (gjorde jag på eget bevåg). Funkar fint att göra dagen innan.   


Jag tycker det är dags för den riktiga sommaren att komma nu, komma och stanna. Jag vill inte behöva längta tillbaka till värmen i Nashville varenda dag, jag vill tycka att svensk sommar är himla trevlig den också, jag vill slippa ta med en extra kofta och en extra jacka så fort jag går ut längre än till min balkong! Kom igen nu vädergudar, hur svårt kan det vara att förstå detta?! Nog för att det är enklare att bygga en skohylla om regnet vräker ner men eftersom jag än så länge bara är byggjobbare i tanken skulle det sitta fint med sol och 25 grader varmt mer eller mindre varje dag från och med nu. Det var bara det jag ville säga! Nu blir det resväskan.

4 kommentarer:

  1. Var på ett Ica idag och letade efter de söta hjärtkakorna som lovade befrielse från regn och rusk, men icke.... blev så besviken. Får ta mig till ditt Maxi någon gång.
    Ska testa din potatissallad. Har tappat sugen för picknick i allt regnande men det går ju iof att äta innomhus oxå.
    Bra vecka på dig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh så värdelöst, de borde finnas på alla Ica!! Hoppas du hittar solkakorna framöver...
      Det gör det, och förhoppningsvis blir det uppehåll snart där du befinner dig!
      Detsamma :)

      Radera
  2. Hej! Vill bara säga att din blogg ligger med sidan framme hela tiden på min telefon�� Även om jag inte skriver kommentar alltid, så håller jag fortfarande koll på dig;) Alltid lika bra skrivet Emma! För övrigt den enda blogg jag följer! Hoppas du läker snabbt och bra i handen! Lycka till med rensning i garderoben! Annars får du väl köpa grannlägenheten å ha som walking closet...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad trevligt, det var ett gott betyg - man tackar, bockar och bugar! Nästa måndag slipper jag bandaget - härligt! Haha, jag har också tänkt den tanken, det vore så himla smidigt!! Lite jobb med att slå ner väggar och så, men det kan det väl vara värt?! :D
      Kram!

      Radera