onsdag 29 februari 2012

Våååååår!

Jag visste det! Så fort jag vaknade i morse kändes det som att denna extra februaridag var speciell på något sätt. Jag visste inte hur, men man kan ju tycka att det per automatik borde vara något extra med en extra dag liksom! Det händer ju så många spännande och härliga saker det år som innehåller en skottdag - det är alltid sommar-OS, det är alltid fotbolls-EM för herrar och det är alltid presidentval i USA - och nog borde väl startskottet för dessa mäktiga händelser vara av det extra slaget?! Och jodå. 29 februari kom...

 ... våååååren! Kolla, 11,1 plusgrader - mätt i ett skuggigt fönster där solen just då inte alls nådde!!  Ahhh, äntligen :)


Det här låter ju lite galet, men jag har firat det hela med att ta ner min granljusslinga på balkongen... Nej; en ljusslinga behöver man verkligen inte ta ner i samband med att julsaker och adventsljusstakar åker ner i källaren eller upp på vinden, men ja; den har suttit uppe lite för länge. Till mitt försvar säger jag att den inte har fått lysa på ett tag, plus att det fram till ungefär nu har varit ganska mycket snö och att januari och februari normalt sett är vintermånader och så länge det känns som vinter kan en ljusslinga få lysa upp i mörkret... Dessutom är ju mina handleder lite inflammerade som ni vet, jag går ju omkring med lite Morbus de Quervain nu för tiden, och då hör slingnedtagning till saker man helst inte gör om man inte har väldigt stor lust. I dag hade jag ändå det, nu var det dags, och trots att det gjorde ont i handleder och tummar var det en väldigt trevlig känsla att stå där ute på balkongen i den varma solen. Det brukar annars vara en ganska kall upplevelse eftersom den här månaden som sagt normalt är en vintermånad och fingrarna brukar bli iskalla. Men - denna härliga skottdag var minsann så ovintrig att jag inte ens kunde stå där ute i en tunn långärmad hood! Det var för varmt! Det var linne som gällde! Linne! 29 februari! Jag kan inte sluta med alla dessa utropstecken!

Nu vågar man förmodligen inte hänga undan vinterkläderna än på ett tag, det brukar alltid bli bakslag och det kanske blir full snöstorm innan man vet ordet av. Men i dag har det i alla fall varit vår. Så det så :)   

12 kommentarer:

  1. Våååår! Vilken härlig rubrik. Jag håller med, det känns verkligen vårlikt ute
    just nu. Kan ju bara önska att det inte blir något bakslag. Kommer ihåg din födelsedag den 19 mars förra året då vi vaknade upp till ett riktigt vinterlandskap. Ingen repris, tack!
    Vårkramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, precis det man vill ha nu! Haha, ja den minns jag också, fast här var det nog värre dagen innan vill jag minnas, då var balkongen vit... tror det blev lite bättre på den rätta dagen sedan :) Men nej, absolut ingen repris. Inga bakslag alls helst...
      Kram!

      Radera
  2. Hej Emma! Ett nytt utseende på din blogg?! Alltså, det är så kul att läsa det du skriver! Inte för att alltid ditt innehåll är så kul,när du inte mår bra och annat, men du skriver ju så himla roligt!!Ligger eller sitter alltid och småfnissar lite då och då när jag besöker din sida!krya nu på dig kusin! Snart är värmen här på heltid! Kram till dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu tyckte jag det var dags att ta bort vinterbilden, även om det som sagt säkert kommer mer snö. En blå vårhimmel känns härligare :) Tack söta du, jag gillar att du gillar det jag skriver! Hälsa familjen!
      Kram!

      Radera
  3. Jamen titta här då... nu har himlen kommit tillbaka, härligt! Har inte hunnit känna på vårvädret idag, fy tusan så mycket det är just nu. Skönt att du tar till vara på allt du kan njuta av, åsså
    är det gott att läsa att du känner dig lite piggare. Så`n läsning gillas stort, bara så´ru vet.
    Go onsdagskväll tjejen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, nu är snön undanskottad och man kan vända blicken uppåt den ljusa skyn :D Hoppas det blir fler sådana här dagar så du också får njuta snart.
      Detsamma!

      Radera
  4. Haha, nu har jag bevisat att jag inte är en robot...hm. Lite svårt att utläsa de otydliga orden för att kommentera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va? Nu hänger jag inte med...

      Radera
    2. Varje gång man ska lämna en kommentar så står det att man ska bevisa att man inte är en robot. En nyhet som kommit till på senaste tiden, lite knäppt men jag är lättroad, haha.

      Radera
    3. Hahaha, det hade jag ingen aning om - det var verkligen roligt! Jätteroligt :D

      Radera
  5. Heja våren och hälsan! Snart åker gympadojorna på, då blir det långa stavpromenader. Längtar! Hoppas du köpt någon bra bok, som du rikigt kan fastna i, kanske med the i solen på balkongen, snart i alla fall. krya på dig! Du tappre kämpe. Sitter oftsa och små ler jaf också när jag läser, du är duktig på att formulera. Påminn gärna om alla H.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu vill man parkera vinterkängorna för den här säsongen, jag längtar efter Converse!! Har många bra böcker och skulle lätt kunna sitta på balkongen och läsa i flera veckor :) Tack!

      Radera