fredag 24 februari 2012

Heja Estelle!

Det känns som att denna dag varit nästan exakt likadan som gårdagen, minus tvättandet - men i dag har jag å andra sidan strukit tvätten. I övrigt har det varit en blandning av förkylning som mest tvingat mig till stillhet, bortpillande av prislappar på reaböcker och nyheter på prinsessbebisfronten. Precis som i går alltså! När det gäller det sistnämnda är jag väldigt positiv den här gången, för kanske kom här liiiiite av den där sköna galenskapen jag efterlyste i går. Estelle Silvia Ewa Mary. Hörde det på någon av Ekots sändningar och upptäckte att jag utbrast i ett litet förtjust glädjerop - ungefär som någon i pressuppbådet gjorde under prinsens presskonferens i går - över att alla "kunglighetsexperter" visade sig ha fel. Det har pratats om Kristina och Margareta och en hel drös med tråkiga namn. Förlåt mig, ni som heter Kristina och Margareta, men jag tycker faktiskt att det är ett tråkigt namn på en liten tjej av 10-talet. Estelle kändes mer modernt och inte så vansinnigt traditionstrist som Kristina och Margareta. Har förstått att författaren, historikern och "kunglighetsexperten" Herman Lindqvist tycker det var galet i överkant, han är tydligen mycket besviken och tycker att namnet påminner om både en nattklubbsdrottning och en bakelse... Ja, vad ska man säga? Jag blir mest förvånad över hur man kan bli så uppretad över en sådan här sak! Finns det inte värre saker att ondgöra sig över?! Namnet är tydligen inte tillräckligt kungligt, historiskt eller svenskt och kan dessutom hjälpa republikanerna och bli ett hot mot monarkin enligt herr Lindqvist - och man tror ju knappt det är sant! Jag säger det igen: Hur kan man bli så uppretad över en sådan här sak, ett namn? Hon heter ju inte Satan direkt, så varför reagera så hårt? Jag konstaterar bara att det nu är officiellt: Herman Lindqvist är 700 000 år gammal och lika fräsch i tanken som en gråsten. Och sedan säger jag: Heja Victoria och Daniel som frångick traditionen och valde ett modernare namn, det där gjorde ni bra! Heja Estelle!

Tja, så mycket mer har jag inte att rapportera i dag. Fast just det, en sak har jag gjort annorlunda mot gårdagen - jag har börjat läsa en av mina reaböcker. Det är Ninni Schulmans deckardebut Flickan med snö i håret, och jag tänker nu lämna datorstolen och i stället slänga mig i den lite mjukare soffan igen. Ha en trevlig fredagskväll där ute!       

6 kommentarer:

  1. Estelle är ett jättefint namn, kanonval tycker jag. Skönt att de inte valde de förväntade namnen, av tradition, utan går sin egen väg. Det är snits på vårt fina kronprinspar, gillar dem!
    Vad säger man om Herman L då? Ibland är det bättre att vara tyst och det tycker jag att även han borde varit. Pinsamt!!!
    Krya på dig och kram!:) :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var kul att de tänkte ett steg längre och inte gick på det förväntade :)
      Haha, ja han borde verkligen bara hålla tyst, pinsamt var ordet...
      Tack och kram!

      Radera
  2. Heeej! Lång tid utan tid, eller hur man nu ska uttrycka det. Din blogg har kommit i skymundan. Tyvärr! Men nu ska jag göra ett race och komma ikapp, tänkte jag. Prinsessan ja. Inte ett dugg förvånad över att de väljer något oväntat. Det tycker jag var "självklart" eftersom de visat sådana tendenser tidigare. Sedan kanske inte jag valt just Estelle som namn, men det spelar ju ingen roll. Från och med nu är det ju ett kungligt namn, så vad är problemet liksom. Nu ska jag läsa mig bakåt i din historia (blogg). Ha en fin lördag! Själv ska jag på 40-årskalas. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är välkommen tillbaka :) Haha, ja vad är problemet?! Hoppas det var ett trevligt kalas :)
      Kram!

      Radera
  3. Blev lite överraskad över namnet. Det hade ju spekulerats en hel del om de gamla drottningnamnen och vilket som stod på tur så att säga. Men så härligt att dessa ungdomar går sin egen väg. Och vi kommer att vänja oss vid Estelle. Det är ju liksom inte så vanligt i det här landet.
    Vi måste också hinna göra en runda i bokhandlarna. Någon plats för fler böcker har vi egentligen inte men vi får ställa dem i dubbla rader i hyllorna:-)
    Ha en skön helg och en varm kram till Dej!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur, man ska inte bara göra som alla andra (eller Herr Herman) tycker man ska göra! Jag slår ett slag för de egna viljan...
      Visst känns det som att man alltid har plats för fler böcker, trots att man egentligen inte har det! Det brukar ju liksom lösa sig :)
      Detsamma!

      Radera