onsdag 22 februari 2012

Tung och härlig rea

"Men det där var ju en lattjo påse! Vad har du fyndat då?" undrar ni nu. Några utav er kanske tycker att jag egentligen inte behöver handla mer eftersom jag då och då klagar på att jag inte har plats... Och för det jag handlat krävs en rejäl rensning och omstrukturering, men det är det lätt värt, med tanke på hur glad denna vara gör mig! För är det något jag gillar att köpa och något jag gillar att fynda, så är det...

.... böcker! 


Jag vet att det finns de som säger att bokrean har spelat ut sin roll. Man kan hitta billiga böcker på nätet varje dag och det gör att butikernas utbud är ganska skralt när rean drar igång. Men jag håller nog inte med om det, med 13 sprillans nya böcker som ska in i hyllorna! Kanske inte alltid sprillans nya i tid sett, men helt klart nya i min ägo. I morse fick jag för mig att gå till Akademibokhandeln innan klockan slog 08.00 och jag skulle börja jobba. Det var min första tanke när broschyren med sina lockande titlar låg där på hallgolvet i förra veckan, att jag skulle vara på plats när de öppnade klockan 07.00 (eller jag skulle i alla fall vara på plats strax därefter). På väg dit undrade jag lite varför jag inte tog det där besöket efter jobbet i stället, jag hade ju kunnat sova lite längre... Men på plats förstod jag varför. Det var massor med folk och kön flera kilometer, men det är faktiskt ganska roligt att gå och trängas med folk en sådan här dag, en tid när det är ganska stängt och låst runt omkring! Är man bara utrustad med lite tålamod är det ju lugnt. Dessutom, vilket var ännu bättre, hade Akademibokhandeln ett väldigt bra erbjudande om man handlade mellan 07.00 och 10.00 - köpa fyra böcker och bara betala för tre! Samlar man på sig ett gäng (jag gjorde ju det som ni ser) kommer man undan rätt bra. Det blev tio böcker på just detta ställe, till en kostnad av lite drygt 600 kronor. Snacka om fynd!

Efter jobbet gick jag förbi Åhléns bokrea på väg till tunnelbanan, eftersom jag visste att de också hade några titlar jag ville ha. Försökte vara väldigt fokuserad eftersom jag var ganska trött efter jobbet, och fyllde alltså på bokskörden med ytterligare tre. Det enda jobbiga var förstås att få hem alla de där kilona som 13 böcker utgör, och jag är riktigt trött fortfarande. Trött, men på väldigt gott humör! Tycker det blev en bra blandning, även om det saknas några genrer har jag ändå en schyst bredd - romaner, thriller, skräck, samhälle, memoarer, fantasy, djur och natur. Frågan är bara vilken jag ska börja med...?

Bokhyllan tar jag tag i från och med i morgon, nu blir det en lugn kväll. Någon timme efter att jag kom till jobbet i morse drabbades jag av en hysterisk hostattack som har hållit i sig hela dagen. Inte så att jag hostar konstant - det hade ju varit extremt jobbigt - men jag har haft svårt att prata och andats djupt i dag eftersom jag snudd på exploderat i hostningar när jag försökt. Känns som jag har en sprängfylld dammsugarpåse i halsen, inte så härligt. Kommer förmodligen inte kunna sitta och sjunga med i kvällens avsnitt av Glee - men läsa kan jag :)

Så, hur är det med er då, har ni fyndat några reaböcker i dag? Berätta!

4 kommentarer:

  1. Jamenvisst ja, rean har jag ju glömt, illa...Leif GW har jag bl a spetsat in mig på. Får springa lite gatlopp en dag, det är ju oxå motion, men inte helt i min smak dock. Du har iaf lite nytt att läsa och det är ju härligt.
    Sov gott!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får ta igen det, lyckligtvis måste man ju inte köpa sina reaböcker första dagen, det brukar ju gå även senare. Det är verkligen motion, gissa om jag har grymma muskler nu efter att ha burir omkring på 13 tegelstenar :D
      Detsamma, sen i kväll!

      Radera
  2. Bokrea - bra uppfinning! Själv hittade jag snabbt tio böcker, sedan fick jag hejda mig en aning. Men nu har jag många härliga lästimmar framför mig.
    Vi möts i läsningen!
    Pappa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra uppfinning, och det är ju mycket roligare att köpa i butik än på nätet! Att man sällan köper i butik är ju dock för att nätet är så himla mycket billigare oftast, så man får passa på i reatider helt enkelt!
      Det gör vi absolut!

      Radera