fredag 10 februari 2012

Köpstopp - shopping 0-1

Hela förra helgen, för närvarande alltså torsdag till söndag, spenderade jag inomhus. Gick inte utanför dörren en endaste gång vad jag kan minnas, möjligtvis tog jag två steg ute på våningsplanet för att slänga soporna i nedkastet som är precis utanför dörren, men mer än så var det inte. Då var det förkylningen som stoppade mig, men eftersom den är mycket lindrigare denna helg har jag bestämt mig för att vara mer aktiv än för en vecka sedan. Vilket alltså inte är så svårt. Att börja från noll är ju ingen större utmaning, bara man gör en sak blir det ju en hundraprocentig ökning liksom. Det började i går när förmiddagen ägnades åt tvättstugan. Även denna gång var det lite trixigt att få tvätten torr. Om ni undrar hur tvättstugekursen gick i förra veckan kan jag meddela att det var torktumlaren och inte mig det var fel på. I går fick jag ringa och meddela fastighetsförvaltningen detta, så om de gör något åt problemen i vettig tid kanske det går att använda samtliga maskiner som det är tänkt att man ska göra nästa gång jag tvättar! Kanske. Dagen slutade i alla fall väldigt lyckligt med goda vännen Karin som sällskap över en väldigt god sushimiddag och en flaska vin på restaurang Seikoen. Just den kombinationen är kolossalt trevlig, tack världens bästa Karin för middagen :)

I dag var jag inte så lockad att fortsätta vara aktiv. Det var -14 grader när jag vaknade och det enda man vill då är att krypa ner igen under det varma täcket... Skulle dock spola rent portacaten i dag, så det var bara att ta tag i sig själv, klä sig varmt och ge sig ut! Jag lyckades med alla tre sakerna och gick sedan på stan ett par timmar. Har egentligen infört ett något sånär bestämt köpstopp några månader och därför undvikit stan eftersom jag vet hur köpsugen jag blir om jag börjar gå och kolla läget i affärer. De flesta kvinnor känner igen det där med att ha svårt att hitta något när man verkligen är ute efter att just hitta något - i de lägena är allt som hänger på galgarna fult eller i fel storlek, fel färg, fel material och så vidare. När vi däremot absolut inte ska handla något finns det plötsligt hur mycket som helst och när vi går ut ur varje affär vi gått in i är vi några slantar fattigare och några påsar rikare... Självklart var det så för mig i dag. Inne på H&M kom vårkänslorna över mig och jag ville inte ha på mig vinterkläder en endaste sekund till! Eller jo, det ville jag, det var ju kallt ute... men jag längtade efter tunnare kläder helt klart. Tunnare skor. Högklackade skor.

När kedjorna snor från de stora designnamnen ska man passa på. När H&M leker Christian Louboutin, som ligger bakom röda sulor på högklackade skor, och gör vårens modefärg nummer ett - orange - på sina: vad gör Emma då? Jo, smälter som en isglass i solen och MÅSTE ha! Kolla in snygga detaljen med orange tråd på hälen - I love it! Dessutom är det, till skillnad från Louboutin, klackar på en höjd man kan gå i, och inte är de Louboutin-dyra heller. Perfekta till ett par smala byxben om några månader, åh vad jag vill vara där nu!


Gick runt i ganska många timmar och var på ganska gott humör trots att jag bröt alla köpförbud som bara gick att bryta. Ibland måste man (tydligen) festa loss lite... Tittade mycket på kläder men också en hel del på inredningsprylar. Hittade ett överkast på Lexington som skulle passa så himla fint hemma hos mig - men en prislapp på över 4 000 är bara löjlig och osmaklig. Man kan sätta gränsen för att sätta sprätt på pengar bra mycket tidigare än så. Gick in på fina Sia Home och shoppade där i stället.

Blir man inte lite gladare när man får en fin påse för det inhandlade? Jag blir det i alla fall! Titta så fint vitt tygband som man kan knyta ihop till en fin rosett, så det inte snöar in i shoppingfyndet! Jag är helt klart svag för snygga påsar. Och nu undrar ni förstås vad jag köpte för att få denna fina bärhjälp...

... jo, en kompis till Grafitgrå-Elins (http://grafitgra.blogspot.com) fina sockerkakstavla! Jag föll pladask, även denna var något jag kände att jag MÅSTE ha! Jag gillar ju fikamaterial som ni vet. Sockerkaka och cupcakes - ja tack! Om ni klickar på bilden ser ni konstverken både större och tydligare.


Nu blir det en lugn kväll, det får vara slut med aktivitet för i dag. I morgon är jag dock igång igen, då tänker jag nog gå på Stockholm Furniture & Light Fair - möbelmässan alltså. Hörs!

Bäst just nu: Läste i Dagens Nyheter i morse om gymnasieeleverna Mathilda Brådhe och Tove Svenskog som i sitt specialarbete ordnar en välgörenhetskväll i hemlöshetens tecken. Festen äger rum just denna kväll på Stureplansklubben Laroy och alla intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmission som jobbar för de hemlösa i huvudstaden. "Hemlösheten uppmärksammas inte på samma sätt som andra problem. Det finns rosa bandet-veckan, det finns tv-shower, men inget för de hemlösa. Här kan vi göra skillnad samtidigt som folk har roligt", säger Tove till DN. Jag applåderar verkligen detta initiativ, för även om det är roligt att shoppa är det viktigaste i livet att ha en trygghet, tak över huvudet, kläder att värma sig med, mat för varje dag. Jag skänker regelbundet pengar till Stockholms Stadsmission eftersom jag tycker det är en av de viktigaste uppgifterna vi har i det här landet i dag - att hjälpa utsatta människor. Heja Mathilda och Tove, hoppas det kommer massor med folk till ert evenemang i kväll!

5 kommentarer:

  1. Tjena Emma! Har varit borta några dagar men är nu tillbaka igen. Härligt att läsa att du är piggare denna helg och att du kan bege dig ut igen.
    Skorna var riktigt fina, wow! Ser oxå fram emot lättarekläderväder...
    Överkast för 4000 pix, ska det va nödvändigt med sådana priser, hm...
    Ditt Bäst just nu håller jag helt med om.
    Fortsätt att ha det bra och...
    Kram!:)

    SvaraRadera
  2. Förresten så var tavlan oxå fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen tillbaka! Ja det är skönt, det är tråkigt att inte orka göra något annat än halvligga i soffan flera dagar...
      Visst är de, jag gillar :) Och ja, tavlan är väldigt charmig!
      Nej det är galet, det finns ingen anledning att ett överkast kostar så mycket...
      Ja det är så viktigt att försöka göra skillnad!
      Detsamma och kram!

      Radera
  3. Tur att du gav vika för köpstoppet när du såg de fina skorna, bra gjort!
    Trevlig fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, det måste finnas undantag när det gäller exempelvis snygga skor!
      Tack och detsamma :)

      Radera