lördag 4 februari 2012

Trött och snuvig

Det var ett tag sedan jag hörde av mig, förlåt. Det har bara varit lite mycket den senaste tiden - fast ändå inte mycket alls. Snarare i princip ingenting. I början av veckan var det jobb med sena kvällar och absolut noll krafter att ens dra igång datorn när jag kom hem. Sedan i torsdags, när jag inledde mina fyra dagar av helg, har jag varit sjuk och inte orkat dra igång datorn av den anledningen. Det har alltså inte hänt så mycket sedan jag skrev senast, jag har bara inte haft ork att uppdatera mig. Det handlar inte om någon allvarlig sjukdom, jag har inte cancer eller så (hahaha...), jag är bara förkyld och har feber. Jag kan tycka att det låter lite töntigt själv, att bli så sänkt av lite simpel förkylning, men när jag blir förkyld är det faktiskt väldigt synd om mig - trots att det är ungefär 10 000 gånger värre att behöva stå ut med biverkningar av cellgifter. Med förkylning och feber blir det inte mycket gjort här hemma, jag har mest suttit i soffan och plöjt igenom halva första säsongen av sköna Glee, suttit och sjungit med i varenda låt med en kraxande stämma som oftast brutits av med host- och nysattacker.

Längtar ut, i dag skiner solen och lockar egentligen till lite uteliv. Det är förvisso väldigt kallt (eller i alla fall -11 grader. Allt är ju relativt, häromdagen var det -42 någonstans längst upp i landet vill jag minnas, men i den här delen på kartan har ju vintern varit mild fram till nu, så -10 och allt där under känns som rena istiden) men det är ju egentligen bara att klä sig varmt. Håller mig ändå inomhus med en varm mugg te i handen lite nu och då. Utelivet får jag skjuta på.

Hej mitt vinterland, nu är jag... inte här, för jag står inomhus och kikar ut genom köksfönstret! Och även om det är fint med snön och nästan halva delen av mig verkligen gillar den, är halvan som längtar efter barmark och värme större...

... och eftersom våren för mig är mycket glada och härliga färger köpte jag häromdagen en rackans glad och härlig skärbräda på Ica Maxi - tokturkos! Mycket roligare att skära grönsaker på än en tråkig vit kan jag meddela. En limegrön grytlapp fick det också bli, den kändes också vårfräsch.


Nu ska jag fixa lite lunch, sedan blir det nog soffan om ett tag. Har tillräckligt med Glee-avsnitt kvar för att kunna nobba Melodifestivalen i kväll, lyssnade på delar av alla bidragen i går och det var sannerligen ingenting där som föll mig i smaken. Ha en bra lördag där ute, vad ni än tänker titta på eller syssla med!

Bäst just nu: I dag fyller min lillebror år, hipp hurra för honom!

8 kommentarer:

  1. Hej du, shit att du åkt på en förkylning som sänkt dig. Tycker att du fyllt din dos av nedsättning så att du skulle vara befriad från ALLT, tom förkylning.
    Tyvärr är det väl inte så det fungerar, men om jag hade fått bestämma så...
    Kallt ute är ordet...längtar efter skön värme, men så är jag inte någon vintermänniska. Snygga köksattrialjer förresten, du har nog rätt att det blir lite roligare med lite färg.
    Hoppas att du snabbt kryar på dig och piggnar till.
    Lördagskramar till EMMA!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det hade jag också gillat! Men förkylningar brukar ju gå över så det ska nog denna också göra :)
      Jag längtar efter att kunna gå i Converse!
      Det blir det helt klart, man blir ju glad av en färgkick liksom.
      Kram!

      Radera
  2. Nej men det var ju inte meningen - att du skulle bli förkyld. Inte roligt. Krya på dig. Men ut är inte något att längta efter. Kom hem vid 21.30 och då visade termometern -19. Det värsta är att jag vet inte hur man strejkar mot vinter och kyla.
    Ha en skön söndag. Hoppas du blir frisk snart.
    Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej man slipper ju gärna sådant! Haha, nej jag tar tillbaka att längta ut, -19 grader är inget att längta till! Nej det vet inte jag heller, tyvärr...

      Radera
  3. +25-29C just nu, här i Florida...
    Kan det vara något? Så skönt....
    Take care på alla sätt!
    Kram
    Stig S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahhh, precis så vill jag ha det!!
      Detsamma och kram!

      Radera
  4. Här -14 gr. solsken och en underbar utsikt ner över sjön. Vackert och mycket njutbart inifrån. Men snart måste man ut i kylan till vattengympan men där är det ju varmt.
    Krya på dej. Som sagt förkylningar brukar försvinna så småningom.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju väldigt vackert när man är inomhus, då gillar jag vintern extra mycket :D Vattengympa är bra, då kan man värma sig en aning efter den kalla utomhusvistelsen. Dessutom är det ju tuffare än man kan tro, så man blir ju varm bara av den anledningen!
      Det gör de :)
      Kram!

      Radera