tisdag 21 februari 2012

En semla dagen till ära. Eller ok, två...

 Ja men visst är det härligt med dagar då man får äta något extra! Dagar anpassade för vissa sötsaker exempelvis. Visst kan man äta sötsakerna nästan vilken annan dag som helst, men det blir ju lite roligare på den rätta dagen. Så i dag har det mumsats semlor kan jag meddela - hela två stycken! Det är nästan vansinnigt, men det fanns de på jobbet som skulle äta tre i dag, så jag är faktiskt inte värst. I dag hade vår journalistklubb årsmöte, vilket vi alltid har mot slutet av februari. Vare sig det är på denna dag eller någon hyfsat närliggande, äter vi semlor och självklart gjorde vi detta även i dag. 
Flera timmar senare, när tidig förmiddag hade blivit normal-sen eftermiddag, var det dags för företaget att bjuda på bakverket för dagen - det är de semlorna ni ser på bilden. Båda var väldigt goda, men nu får det vara nog med semlor för i år. 
I kväll borde jag egentligen ställa mig och steka pannkakor eftersom det inte bara är semlornas högtidsdag - av någon märklig anledning är det också pannkakans dag, just exakt i dag! Tycker lite synd om pannkakan, för hur mycket uppmärksamhet har den fått i dag?! Finns det någon läsare där ute som firat pannkakan mer än semlan? 
Tror bestämt - eftersom jag är för mätt och för trött för att ägna mig åt pannkakor i kväll - att någon av mina helgdagar får innehålla ett lass av dagens andra godsak :)

6 kommentarer:

  1. Hallå där!
    Sitter här och grämer mig. Har som vanligt inte nått mitt mål... Bestämmer mig varje år för att äta många semlor, de är ju så goda!!! Men, så har det ju inte blivit så många, att dagen idag var själva semledagen har helt gått mig förbi... visst har jag sneglat åt några kondis/bagerier men tyvärr ej gjort något åt saken. Men, pannkakor... det har vi ätit här hemma ikväll! Känner mig inte så utanför nu när jag vet att det även är pannkakedagen. Tack Emma för att du upplyste mig om detta! Hade inte en aning. Vi har firat pannkakan idag, får fira semlan lite extra imorn:)

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men menar du allvar, har du missat att du ska äta semlor i dag?!? Kära du, nu tycker jag lite synd om dig - köp absolut en i morgon!! Däremot är det ju jättebra att du ätit pannkakor, det är många pluspoäng på det :)
      Kram!

      Radera
    2. Jo det är sant, trots att min inre röst manade mig mot flera bagerier under hela dagen då jag for runt på stan... förstår inte hur jag kunde, eller varför, jag stod emot. Får göra bot och bättring idag!
      KRAM

      Radera
    3. Hoppas du fått i dig en god semla i dag, så att ordningen är återställd :)
      Kram!

      Radera
  2. Visst har jag semlat idag, fattas bara... å riktigt god var den oxå.
    Ha de bra tjejen och go natt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra där, jag visste att jag kunde lita på dig :D
      Detsamma - när det väl blir dags att lägga sig denna kväll!

      Radera