söndag 15 april 2012

Möte med rehabkompisar

Söndagkväll, i morgon börjar min första femdagarsvecka på ungefär 100 år. Eller i alla fall ett och ett halvt år, typ... Jag undrar lite hur det kommer gå, nu när jag är så van vid kortare jobbdagar och längre helger. I fredags jobbade jag ju för första gången på väldigt länge, och det gick faktiskt riktigt bra. Det är väldigt få på redaktionen på fredagarna så man slår lätt av lite på takten, men trots det blir det faktiskt ganska mycket gjort. Min närmaste kollega Birgitta och jag tog upp en gammal fin tradition som vi startade när vi jobbade fredagar för längesedan. Vi, plus ytterligare två kolleger, tog hand om fredagsfika på ett rullande schema. På förmiddagarna, efter ett par timmars intensivt jobb, tog vi fyra en rejäl fika av varierande slag - det kunde vara bullar, kakor, frukt, smörgås eller smoothie. I torsdags kollade jag med Birgitta om det inte var dags att återinföra fredagsfikat, och hon tyckte det var en alldeles strålande idé - framför allt för att hon ville bli av med saker i sin frys och således kunde ta med en påse bullar.

HV71-muggen i gott sällskap och en bra start på en fin tradition - Birgittas smaskiga kardemummabullar! Nästa fredag är det min tur att ta med fika, jag vet inte alls vad det blir. Lutar dock åt något ganska festligt, på morgonen ska jag nämligen till distriktssjuksköterskan och ta bort stygnen i handleden och det är ju verkligen värt att fira!


I dag, denna soligare och varmare söndag (jämfört med i går då, när det var snökaos) har jag träffat några gamla kompisar från rehabtiden på Mösseberg. Vi skulle varit fem-sex stycken men efter några sena avhopp blev vi bara tre - tre som dock hade väldigt trevligt! Först var vi på Djurgården och åt lunch på Blå porten, pratade om vad som hänt sedan sist med allt vad det innebär - hår som växt, träning som inte blivit av, nyss genomförda eller snart kommande återbesök hos läkare exempelvis - och allt annat man kan prata om med folk från förr. På enbart mina två kompisar kände jag att vi var ett väldigt bra gäng och att vi kommer ses fler gånger - och då förmodligen vara ännu fler.

Efter lunchen åkte vi till nästa ställe för att fika:

På bron mellan Skanstull och Gullmarsplan på Södermalm finns en stor väderkvarn som är ett litet mat- och fikaställe, Skanskvarn. Uteplatsen var inte direkt inbjudande med snö och slask men man har en ganska fin utsikt och det lär vara skönt ute i solen när vädret är på rätt humör. Vi satsade på kaffe och sötsaker inomhus, det gick bra det med.


Hemma har jag bara gått omkring och fixat med ditten och datten. Planerar nu att sätta mig i soffan, försöka låta bli att slå på tv:n och i stället gå igenom flera intressanta artiklar jag ännu inte hunnit med från helgens exemplar av Dagens Nyheter. I morgon ska jag, utöver att jobba, ägna mig åt mitt volontärliv igen. Denna gång är det dock inget uppdrag som väntar utan en föreläsning på polishuset om sociala medier, kommer nog bli riktigt intressant. Ibland får vi gå på sådant där, som kan handla om kriminella gäng, nya droger eller något annat som vi kan ha mer eller mindre nytta av i våra volontärjobb. Det är ett bra sätt att få till sig lite ny kunskap, plus att träffa några av sina flera hundra volontärkolleger och prata över en smörgås och kaffe i föreläsningspausen. Kan bli en bra måndag! Men nu ska jag ha en fortsatt bra söndagskväll. Hoppas ni har detsamma :)     

4 kommentarer:

  1. Vill bara titta in och säga HEJ. Blir glad när jag läser att du haft en bra helg, träffat gamla, men ack så viktiga, rehabkompisar.
    Måndagskramar!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är värdefullt!
      Kramar tillbaka :)

      Radera
  2. Kram till dig Emma! Tänker på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram tillbaka kära kusin :) Hoppas allt är bra med dig och övriga familjen!

      Radera