fredag 27 april 2012

Framtidsfest

Då var det helg igen! En kort en. För de flesta av mina kolleger är det precis tvärtom, de har en sådan helg jag har varit bortskämd med under det här året. På måndag är nämligen alla lediga (fast inte jag, jag återkommer till det) och på tisdag är nästan alla lediga (fast inte jag, jag återkommer till det). Dagen innan röd dag, som det ju är på tisdag, är vi alltid lediga, det kallas ATF-dag. Jag vet inte exakt vad det står för men det betyder på ren svenska att vi är arbetsbefriade. Eftersom det inte kommer någon tidning på en röd dag passar det bra att lägga lediga dagar i samband med de röda dagarna, och alla jublar förstås - speciellt den här gången när man får så många lediga dagar på rad. På den röda dagen, tisdag 1 maj, jobbar alltid en liten liten liten del av redaktionen för att få ihop en tidning till nästkommande, icke-röda, dag. Jag orkar förresten inte , inser jag nu, gå in så noga på varför jag ska jobba på måndagen, men jag behöver göra det för att få ihop allt. Och på tisdag tillhör jag den lilla lilla lilla redaktionen som ska producera tidning. Alltså: kort helg, lördag och söndag.

Nu går det ingen som helst nöd på mig för detta. För det första får jag ta ledigt en annan dag, en egen ATF-dag så att säga, och jag ska ändå ut och flänga den där dagen (innan jobbet), så jag kan lika gärna gå och ha arbetsdag därefter. Det kommer vara alldeles tomt på redaktionen - fast andra avdelningar lär vara på plats, så helt ensam är jag inte. Inte så att jag kommer kunna dansa på borden, eller sitta och lyssna på musik och sjunga med högt...

Den här helgen är väldigt oplanerad men alls inte tråkig. Jag ska bara vara liksom! Vara ute i det ganska fina vädret som det ryktas om ska komma. Sitta och läsa. Lyssna på bra musik. Göra goda och nyttiga matlådor till kommande vecka. Kanske baka. Blev sugen när den här låg på hallgolvet häromdagen:

Fest! Ja tack! Jag blir lite glad av det här omslaget, det spritter i fest-.. ja, jag vet inte, generna? Funderar på att baka de där fina hjärtkakorna på bilden, som vaniljhjärtan fast med en citronfyllning i stället. De verkar inte så svåra, bara lite pilliga. Men för några år sedan klarade jag minsann av att göra chokladbiskvier med citronkräm och dekorationer på toppen, och klarade jag det ska jag nog - förhoppningsvis - klara några hjärtan.

Fest var det ja. Var tvungen att sätta mig på balkongen, utnyttja den lilla sol som fanns kvar innan den gick runt husknuten, fredagsmysa med ett glas Chardonnay, Madonna i iPod-lurarna och festtidning.  Tror jag måste ställa till med party vid ett lämpligt tillfälle...


.. fast inte nu, för nu tänker jag ha en lugn kväll, bara så där. Festen får vänta till... framtiden. Ha det bra där ute! 

4 kommentarer:

  1. Oavsett kort eller lång så går det att önska dig en trevlig helg! Själv fick jag oväntat en långhelg. Eller i alla fall dagar då jag kan jobba hemifrån, man tackar! (Arbetstidsförkortning står det väl för, förresten.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du helt rätt i! Låter väldigt bra, det är skönt att kunna jobba hemifrån! Går väldigt sällan för mig.
      Ah, ja det har du ju väldigt rätt i... tack! Och trevlig helg till dig med :)

      Radera
  2. Vill bara titta in och säga trevlig helg, trots att den för din del blir en korthelg.
    Ser skönt ut på din balkong.
    Kram tjejen!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma! Hoppas du får en något längre :)
      Det är det!!
      Kram!

      Radera