fredag 6 april 2012

Glad påsk!

Från ett något vintervitt Jönköping tänker jag nu säga glad påsk till er där ute! Det känns som att det passar en dag som denna, det ligger liksom i tiden :)

Men nu är de väl galna hemma hos Emmas familj! En färgglad tupp, bara så där?! Lite kaxig verkar den vara också! Går den omkring fritt och sprätter också? Nej...

... ni kan vara lugna, den är instängd i en bur! Typ. Och som ni ser på gräsmattan togs fotot innan snöfallet kom och förstörde vårkänslorna.

När vi ändå är inne på tuppen är ju inte steget långt till fjädrar och ägg...

... eller till påskfjädrar i ris.

Jag hör hur ni protesterar och ni har helt rätt - dessa blommor har inte speciellt mycket med påsk att göra, men de var så himla fina att de fick vara med av bara farten! "Jo visst, de är jättefina", säger ni, "men vi vill se lite påskblommor nu, kom igen!". Okej då, påskblommor var det...

... men nej, inga påskliljor - vilket ni kanske trodde att ni skulle få se! Ni får kolla in en murgröna med en påskhälsning som tronar i dess mitt i stället...

... och den som väntar på något gott behöver inte vänta längre, för här har ni en härligt gul bild, med påskliljor, ägg och godisar. Hoppas ni är i en bra stämning nu :)

Påsken och min födelsedag brukar, med någon eller några veckors mellanrum, inträffa ungefär samtidigt. Jag är sällan Jönköpings-hemma under min födelsedag men i princip alltid här under påskhelgen, och därför brukar dessa två stora högtider slås samman och firas ordentligt! Denna dag har jag blivit födelsedagsfirad av mamma och pappa, först genom en väldigt god och vårfräsch räklunch...

... och till eftermiddagskaffet med en väldigt söt (i betydelsen charmig och gullig) marsipankyckling med fluffig nougatfyllning!

Att fylla år den här tiden på året är ju en riktig glädjekick, snyggare färger på paket går ju inte att få! I det limegröna paketet låg stegpallen Bekväm (omonterad förstås...) från Ikea, ni vet den pallen jag velat ha och varit ute efter i över ett år, pallen som hela tiden skulle komma in i svart men som aldrig gjorde det... Skrek högt av lycka när jag öppnade paketet och insåg att mamma och pappa fått tag i den omöjliga svarta skatten - äntligen!! 

Snyggpaket!


Bäst just nu: Sugna på att göra ett snyggt påskbakverk som garanterat imponerar på eventuella gäster under morgonens påskafton? I dag upptäckte jag en bakblogg som slår alla andra. På bloggfamiljen.se finns Ulrika som driver bloggen Bakverk och Fikastunder. Hon är en riktig konstnär som gör de mest sagolika tårtor, bakelser och sötsaker man kan tänka sig. Hon får mig att vilja göra ett karriärbyte och börja baka på heltid. Kolla in http://www.bloggfamiljen.se/bakverkochfikastunder/category/pask/, surfa runt bland alla fina bilder och inspireras! Själv är jag sugen på att göra en tårta som ser ut som en bukett påskliljor... :)  

6 kommentarer:

  1. Godmorgon, tidig morgon i snöriket. Hoppas att du bättre väder så här på påskafton. Tror jag tar kvasten till Blåkulla ist. Du bjuder på fina påskbilder så jag tittar på dem och får lite vårfeeling.
    En jättebra påskafton till dig i alla fall!
    Påskkramar!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är inte bättre väder här tyvärr! Blääää, jag vill inte ha snö på påskafton... Bra att du får vårfeeling i alla fall, man får låta bli att titta ut genom fönstret bara - eller åka till Blåkulla då, fly verkligheten :)
      Detsamma och kram!

      Radera
  2. Hej och glad påsk på dig! Jag ligger lite efter med både det ena och det andra, som din blogg till exempel. Men nu är jag här och lyckas i alla fall pricka in mitt "Glad påsk" i tid. Vad jag inte hann med var att kommentera alla dina nagellack. Jag tycker att jag har många, men mina är blott 15 stycken eller så, ett intet i sammanhanget. Bra, då vet jag det: Jag är ingen värsting när det gäller nagellack. :) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och detsamma! Haha, ja då har jag ju några fler - har dessutom köpt ytterligare ett nu... :) Nej, du är ingen värsting, du har lååångt kvar innan du är där :)

      Radera
  3. GLAD PÅSK till dig med god mat och allt som hör till!
    Vädret vänder till det bättre, tror jag.
    kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och detsamma till dig!
      Det tror jag med, snart känns det som vår igen :)
      Kram!

      Radera