torsdag 5 april 2012

En på ett sätt stilla vecka

Det var ett tag sedan sist. Man kan säga att jag på bloggfronten har varit precis som veckan vi är mitt i - stilla. På den vanliga fronten har det dock varit ganska fullt upp, både på jobbet och efteråt, så det har alldeles uppenbarligen inte blivit en endaste rad skriven på flera dagar! Timmarna och dagarna lyckas verkligen rusa i väg, jag vet inte hur det går till. Men nu är det långhelg och jag är hemma hos mamma och pappa och firar påsk med familjen. Åkte hit i går - och det är alltid lite fest att komma till gamla barndomshemmet! Förra året var jag ju mest här för att jag inte klarade mig själv hemma i Stockholm, jag behövde hjälp för att över huvud taget ta mig igenom dagen. I år, utan cellgifter i kroppen, är det mycket roligare att komma hit - nu gör jag ju det för att jag vill (fast det där med cellgifterna - ibland undrar jag om monstren verkligen har lämnat, på bussen ner till Jönköping i går hade jag så mycket kolsyra i benen att jag trodde jag skulle sprängas! Det där krypet känns väldigt mycket som cellgifts-tjafs, kanske kommer monstren tillbaka ibland, bara för att retas)! Den här påsken blir så mycket bättre än den förra, då minns jag att det var lite dåligt med matlusten - bland all annan skit som det också var dåligt med. Den här gången ska jag äta massor med påskmat, bara för att.

I morse började påskfirandet på riktigt, med ägg till frukost (i gul äggkopp förstås, och med egengjort örtsalt för att piffa till smaken lite extra). Och till fikat senare på dagen blev det årets sista semla, prisbelönad sådan av lokaltidningen. Den var god. Väldigt god.


I övrigt har det varit ganska lugnt. Varit på Ica Maxi med pappa och på stan med mamma. Har egentligen bara handlat en sak; plasthandskar. Handoperationen närmar sig som ni kanske vet, och jag börjar nu fundera på hur man låter bli att komma i kontakt med vatten under de ungefär tio dagar som stygnen ska sitta kvar... Med plasthandskar borde jag i alla fall kunna diska lite försiktigt. Hur man duschar utan att bli blöt är däremot lite knepigare, får klura på den. Fram tills handleden öppnas upp ska jag dock fira påsk, med allt vad det innebär. Det är bättre att leva i nuet och ta nästa veckas problem först nästa vecka.

Nej, nu ska jag bli lite stilla igen. Men vi hörs i morgon, då blir det påsk i kubik!

Bäst just nu: Långhelger brukar innebära samling kring tv:n. Jag vet inte om det finns något intressant i helgens tablåer men jag rekommenderar gärna veckans Vetenskapens värld på SVTPlay. Kryp ihop under en filt med godispåskägget i närheten och kolla in när amerikanska forskare söker svaret på gåtan psykopater. Vad är det som händer i kroppen och hjärnan hos en psykopat, vad skiljer en psykopats hjärna från andras, vem blir psykopat, kan man redan hos mycket små barn se om de är goda eller onda och på det sättet förhindra en eventuell massmördare, vad spelar arv och miljö för roll? Oerhört intressant - men lite för invecklat för att jag ska kunna delge er svaren på frågorna... så kolla in http://svtplay.se/v/2760564/vetenskapens_varld/vem_ar_psykopat_ 

6 kommentarer:

  1. Så härligt att denna påsken är/blir så mycket bättre för dej. Hälsa föräldrarna så gott och en underbart

    GLAD PÅSK

    önskas er alla!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns ju väldigt bra, jag föredrar detta år :) Det ska jag göra, och vi hälsar glad påsk tillbaka till er!
      Kram!

      Radera
  2. Morning Emma, med eller utan frukostägg denna ruggiga långfredag. Inget utespringväder idag inte, inte ens för mig som sällan drar mig för att gå ut. Längtar efter väääärme!
    Hoppas att du får en riktigt skön påskhelg med din familj.

    GLAD PÅSK TJEJEN; TJOHO! :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vägrar gå ut, nu känns det nästan som en vinterdag här, blääää... Jag vill också ha värme och riktig vår!!
      Detsamma :)

      Radera
  3. GLAD PÅSK! Ät och njut av lediga dagar. Hoppas att solen tittar fram, jag vill ut ocg gå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma! Det ska jag verkligen göra, skulle njuta ytterligare lite till om det inte snöade, men det är som det är - och vintervädret kanske ger sig någon gång!

      Radera