måndag 9 april 2012

Hej då påsken, med blodet och spelandet

Snart är högtiden över - men de solgula påskliljorna får gärna sprida vårkickar ett tag till (plus att jag vill visa burken jag gjorde för några år sedan, som blommorna står i)! Speciellt eftersom det fortfarande är ganska kallt ute... men håll ut, det sägs att det blir varmare ett par dagar in i denna vecka!


Jaha, då går påsken alldeles uppenbart mot sitt slut. En annandag är liksom oftast den sista helgdagen, i morgon är det vardag igen... Det är lite synd, jag hade gärna varit ledig ett par dagar till, det är ju så trevligt! Men okej, jag har haft bra påskdagar och är nog egentligen redo att ta tag i livet igen, efter ett veckoslut med födelsedagsfirande, god påskmat, härligt umgänge med familjen...

... samt en och annan sötsak till kaffet. Ni kanske minns de söta marsipankycklingarna, men det var ju inte den enda bakelsen... Gul påskig prinsessbakelse med små söta ägg har också passerat strupen och landat bekvämt i magen! Det är klart att man sitter med ett leende på läpparna då!


Utöver det där med födelsedagsfirande, god mat, härligt umgänge och allt det där, har påsken även innehållit en hel del blod. Det sistnämnda mest i bokform dock, så det var inte riktigt lika illa som det kanske lät. Ica maxi hade häromdagen sådan där rea som man verkligen gillar, vad det än är som reas ut: halva reapriset. Jo Nesbøs Pansarhjärta - så pass tjock att man nästan behöver en liten vagn om man ska kunna frakta den 647 sidor långa berättelsen någonstans - gick loss på 25 kronor (det är inte många öre per sida det!) och en Harry Hole-thriller kan vara ganska blodig. Den här är inte bara ganska blodig, utan snarare enormt på den fronten.

Djup koncentration i mördarjakten.


Långfredagen, eller om det var på påskafton, lyckades jag även med konststycket att orsaka ett mindre blodbad även i verkliga livet, när jag skulle klippa tånaglarna. Det är väldigt orutinerat att klippa sig i stortårna (båda alltså!) när det egentligen är naglarna man vill åt, men så blev det! Det finns en del blod där längst ner på kroppen kan jag meddela - så gör inte om mitt misstag, jag går fortfarande med plåster.

I går var vi hemma hos lillebror och svägerska - samt för dagen även Frasse. Oscar och Lina är kattvakter några veckor, och i går fick vi stifta bekantskap med den väldigt söta och tjocka svartvita kissen: 

Jag är ingen kattmänniska egentligen, men jag gillade Frasse ändå, han hade så söta tjocka tassar! Stundtals verkade han gilla att bli klappad, men för det mesta låg han vid balkongdörren och var ganska osocial.

Det finns även en råtta hemma hos Oscar och Lina! Han bor på Oscars nyinköpta bräda och är, för den som tycker att råttor är läskiga, bara en mjukisråtta, kompis till Frasse.

Den lilla familjens favoritdjur finns än så länge bara på ett bokställ. Jag är också en hundvän, och eftersom jag aldrig kommer kunna skaffa en pingvin som husdjur kanske jag satsar på en hund en vacker dag. Den som lever får se!

Tja, den här bilden är mest med för den coola brädlampan från Burton :)

Nu var inte kattklappande den största anledningen till att mamma, pappa och jag åkte hem till Oscar och Lina. Nej, vi skulle också te-, smörgås-, och ägg-fika (djup koncentration på att knäcka skalet tydligen, det gäller att ha tungan rätt i mun! Typ), samt ha...

... spelkväll, med roliga Bezzerwizzer! Vi gillar ju att spela spel - dagen innan, på påskaftonen alltså, hade Lina dessutom med sig en egengjord frågesport på tema påsk. Det var en salig blandning på frågorna, mamma, pappa, mormor och jag satt med varsitt papper och penna och försökte gnugga geniknölarna. Man kan möjligtvis säga att mormor fuskade, men hon erkände åtminstone att hon gjorde det när hon avslöjade "Jag ber till Jesus för att hitta svaret på frågorna!", men det hjälpte faktiskt inte. Själv kom jag absolut sist men var lika glad för det! Tog dessutom igen det på Bezzerwizzer, vi spelade tre omgångar och bytte lag till samtliga - och jag var den enda som var med i det vinnande laget varenda gång!


Kom hem till Stockholm vid fyratiden i eftermiddags och har tagit det ganska lugnt sedan dess. Ska packa upp väskorna nu, samt förbereda mig för morgondagens operation. Det är ju inte så jättemycket jag måste göra, utöver att duscha och tvätta håret efter konstens alla regler. Det känns förstås väldigt töntigt med tanke på att det förmodligen kommer vara ett väldigt litet snitt som görs i handleden i morgon, men okej - jag ska förstås vara en duktig patient och i kväll och/eller i morgon använda rena handdukar, sova i rena lakan, använda rena kläder, klippa naglarna (utan att också klippa skinnet...) och undvika all form av parfym och make-up. Det ska bli spännande med operation, jag ser verkligen fram emot att snart kunna använda vänsterhanden alldeles normalt, efter flera månader med ganska stora problem. Med tanke på det är det nog bra att påsken är över och att vardagen återkommer.

8 kommentarer:

  1. Och lycka till imorgon såklart! Kram

    SvaraRadera
  2. Jaa, jag säger oxå LYCKA TILL i morgon. Bort med skiten!
    Bamsekram till Emma! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det, bort med skiten!
      Kram tillbaka!

      Radera
  3. Tack för trevlig beskrivning av din Påsk. Låter som en verkligt trevlig helg.
    Önskar dig lycka till imorgon och för övrig en god vecka. Du är verkligen söt i din nya frilla. Fortsätt med den.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mycket trevligt, alltid mysigt att komma hem till familjen :) Tack, ja det ska jag göra!
      Kram!

      Radera